Dator > hur man överklockar en AMD Athlon i XP

 • hur man överklockar en AMD Athlon i XP


 • Mer inriktad mot de mer budgetmedvetna, AMDs Athlon-serien av processorer erbjuder ett billigare alternativ till Intels linje. Athlon XP linjen hade flera modeller inklusive Sempron och Duron modeller budget, XP-M för mobila enheter och Athlon 64, den första x64-baserade konsumenten CPU. Även om inte särskilt utformade för överklockning, är Athlon-serien känd i dator-entusiasten cirklar för det belopp som överklockning utrymme den har och den lätthet med vilken man kan överklockas

  Du behöver:.
  BIOS tillgång.
  Tillräcklig kylning.
  Prime95.

  överklocka Athlon


  1.
  Spara och stäng alla program.
  2.
  Starta om datorn och gå in i BIOS. Detta sker vanligtvis genom att trycka på "Del"-tangenten vid power-on self test (POST) skärm som datorn startar upp, men inte åtkomstkod kan variera från maskin till maskin.
  3.

  Använd piltangenterna för att bläddra igenom menyerna och välj "Klockinställningar Frekvens Alternativ Överklockning eller Avancerade inställningar"-menyn. Namnkonventioner varierar vilt mellan tillverkare, så kontakta din bruksanvisning för detaljerna om du har problem med att hitta rätt menyinställning.
  4.
  Ställ "CPU Base Clock Rate" eller liknande namn funktionen från "Auto" till "Manual".
  5.

  Minska "HyperTransport" multiplikator från "5x" till "4X. "
  6.
  Välj "CPU Base Klockfrekvens" och tryck på "Enter". Öka klockfrekvens av 3 till 5 megahertz (MHz) och tryck på "Enter".
  7.
  Tryck på "F10" för att spara inställningarna till ditt moderkort och starta om maskinen. Kontrollera om datorn startar stabilt i Windows. Om den gör det, tillbaka till BIOS och öka klockfrekvensen med ytterligare 3 till 5 MHz. Upprepa denna process tills datorn inte längre stövlar stabilt i Windows.
  8.
  Ange de BIOS och föra klockfrekvensen ned med 10 MHz och starta om datorn. Se till att det startar stabilt i Windows.

  Testa Överklocka


  1.
  Peka din webbläsare på Prime95 hemsida. Prime95 är ett stresstest verktyg används för att beräkna primtal med hög hastighet. Detta kommer att testa din processor nya inställningar för hastighet och stabilitet.
  2.
  Dubbelklicka på programfilen och följ installationsanvisningarna anvisningarna. Dubbelklicka på skrivbordet och välj "Just tortyr Testing" alternativet.
  3.
  Välj "Blend" test och låt den gå i 24 timmar. Checka in på prov regelbundet kontrollera att den fortfarande är igång på rätt sätt. Om testet misslyckas, minska klockfrekvensen i BIOS och starta testet.
  4.
  När datorn framgångsrikt kör i 24 timmar, är din CPU som "Prime Stable" och ditt överklockning är framgångsrikt.

  tips och varningar


 • Överklockning din processor är farliga, som ni driver den förbi AMDs rekommenderade gränsvärden. Detta kommer att ogiltigförklara garantin och kan skada dina andra interna komponenter.
 • Kontrollera att du har ordentlig kylning för din CPU. Överklockning skapar en betydande mängd värme och om maskinen inte kan väl försvinna det kan du skada datorns interna komponenter.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man gör magiska jack arbeta med en fjärranslutning

Relaterade artiklar


 • Hur man laddar ner böcker till ett SD-kort i tända
 • hur man startar en drivrutin för en HP 4100 officejet
 • hur man åsidosätta en HP PSC 1410v tonerkassett
 • hur du uppdaterar bios på en Intel 865
 • hur du anpassar mina färger startmenyn
 • hur man byter tangentbord på en Tecra A6-ez6411
 • hur man bygger mitt labb klassrummet dator
 • Hur väljer jag en platt bildskärm?
 • hur man skriver ut inbjudningar i ord
 • DIY: dator reparation och uppgraderingar