Dator > hur ändrar LCD LED backlight lampan i en gateway laptop

 • hur ändrar LCD LED backlight lampan i en gateway laptop


 • I en bärbar dator, är bakgrundsbelysningen lampan används som ljuskälla för LCD-skärmen. Över tiden, eftersom det backligh lampan slits, den bärbara datorns skärm kvalitet blir lidande, att bli alltför svagt för att dechiffrera bilder i en ljus miljö. Byta bakgrundsbelysningen lampa i ett Gateway MT6704 laptop gör det möjligt för LCD-skärmen för att visa bilder med full ljusstyrka och tydlighet. Samma montaget kan tillämpas på många andra Gateway modeller

  Du behöver:.
  Ersätter bakgrundsbelysningen
  . Skruvmejsel.
  Anti-statiskt armband.
  Plektrum.


  1.
  Stäng av datorn, dra ut nätsladden från vägguttaget och ta ut batteriet. Vänd den bärbara datorn över för att frigöra plasthölje över batterifacket. Lyft ut batteriet ur kammaren. Ställ bärbara dator på en stadig och jämn yta.
  2.
  Leta sex skruvarna kring bildskärmsramen (plastramen gränsar till LCD-panel), dold av små gummitätningar. Bänd tätningar lösa med en skarp, flat ände verktyg för att exponera skruvar under. Ångra alla skruvar.
  3.
  Skilj bezel från LCD-panelen. Med skruvar bort, placera en platt genomföra, till exempel en gitarr plocka, mellan plastram och LCD-skärmen, och arbeta med fingrarna för att lossa på ramen. Manövrera med fingrarna för att lossa på ramen från alla håll, och sedan försiktigt bort den.
  4.
  Släpp LCD fästet, längst ner i mitten av LCD-skärmen, för att tillgång omriktaren styrelsen. Leta skruvarna på vardera sidan av fästet och skruva bort den. Du har nu tillgång omriktaren styrelsen limmade till längst ner i mitten av skärmen. Försiktigt höja komponent, gäller bara tillräckligt kraft för att övervinna limmet.
  5.
  Koppla ur kabeln sitter på den högra sidan av omriktaren. Detta är strömsladden och förbinder bakgrundsbelysningen lampan omriktaren styrelsen.
  6.
  Separat LCD-skärmen från den bärbara datorn i plast skal. Använd ena handen stadig skalet och dra skärmen med den andra. Lägg det nedåt på tangentbordet. Med baksidan av skärmen mot dig och leta reda på video kabeln som ansluter LCD på laptop's moderkort. Ta bort klibbiga band som håller kabeln på plats och koppla loss den från LCD-skärmen.
  7.
  Bort skärmen från den bärbara datorn. Släpp monteringsfästena från skärmen genom att lossa två skruvar på vardera sidan av skärmen. Leta bakgrundsbelysningen lampan genom att följa kabeln dinglande från LCD-skärmen. Demontera lampan och koppla kablar från vardera änden av lampan.
  8.
  Anslut kablarna till lämpliga slutar den nya bakgrundsbelysningen lampan och montera tillbaka den på LCD-skärmen. Anslut monteringskonsolen till skärmen och dra åt skruvarna på vardera sidan. Anslut videokabeln till baksidan av LCD-skärmen, och fixera kabeln med tejp.
  9.
  Montera skärmen med ryggen mot skalet. Sätt tillbaka omriktaren styrelsen och anslut nätsladden. Återmontera displayen församling genom att koppla en inverter fästet och säkra LCD-skärmen med bildskärmsramen. Kontrollera att du har några överblivna bitar.

  Tips och varningar


 • Du kan använda den del numret på baksidan av LCD-skärmen för att beställa en ersättare skärm från Gateway .
 • Använd ett antistatiskt armband när du demontera elektroniska komponenter, eftersom statisk elektricitet kan skada interna komponenter.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du tar bort bottenplattan från Westinghouse övervaka

Relaterade artiklar


 • hur du installerar RAM i din dell 8200 skrivbordet
 • hur tjänsten en Epson C48
 • hur man fyller en Brother LC-51 med bläck
 • En beskrivning av datorns minne
 • Hur man återskapar en postlåda i Exchange 2000
 • Information om Dell Latitude D520 laptop
 • hur man berättar en dålig strömbrytare på en Dell laptop
 • hur man använder en HP Deskjet-skrivare med Windows Vista
 • hur man bygger en barebone pc
 • hur man bygger en dyr gaming PC