Dator > Vad gör en intern TV-kort?

  • Vad gör en intern TV-kort?


  • TV-tuner kort har tre huvudsakliga funktioner:. Fånga en TV-signal, överföra den till en form som datorn kan visa, och gör det möjligt för datorn att spela in signalen. Enkelt uttryckt, TV-tuner kort tillåter datorn att spela TV-signaler. En intern TV-kort är installerat i din CPU. Du kan infoga en antenn, kabel-TV eller satellit box till datorn (via ingången på kortet) och sedan se och spela in TV på din dator. Du behöver också programvara som gör att du kan titta på eller spela in TV. Det finns tre olika typer av interna kort TV-tuner.

    Analog

    En analog TV-tuner kort accepterar endast analoga signaler hur din gamla analoga TV-vana vid. Dessa kort är snabbt bli föråldrade eftersom många länder, inklusive USA, byter till helt digitala system. En fördel med dessa kort är att de kan arbeta med ett par kanin öron-filialer i länder som fortfarande sänder analoga signaler. Dock kommer det inte länge förrän analoga signaler helt enkelt inte längre existerar.

    Digital

    Den digitala TV-kort accepterar en digital signal och låter processorn att visa den. Korten gör det också möjligt för HD-signaler att komma igenom, och om du har en HD-skärm, kan det i huvudsak förvandla datorn till en HDTV. Du behöver en verklig kabel ansluten till kortet, men många kanaler är tillgängliga även om det inte finns någon kabel eller satellit leverantör. Om det finns en kabel eller satellit leverantör, då alla kanaler erbjuds som en del av tjänsten kommer att finnas tillgängliga.

    Hybrid

    Den vanligaste TV-tuner kort hybrid digital och analog mottagare. Dessa erbjuder mottagning av båda signalerna. Den uppenbara fördelen är att du kan använda dem med någon signal. Dock är nackdelen priset. Den extra kostnaden är svår att motivera eftersom analoga signaler kommer snart att vara föråldrad.

    DVR

    En av de mest användbara funktionerna i kort TV-tuner är att de gör att datorn kan bli en digital videobandspelare, eller DVR. Med rätt programvara kan processorn in signalen tunern kortet ger, gör det möjligt för en användare att registrera alla TV direkt på en dator. Med standard datorer "stort minne storlekar i dessa dagar, processorer som används som DVR kan ofta hålla en mycket större mängd information (program och filmer) än standard DVR rutor via kabel eller satellit bolag.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man skriver ut ett digitalt foto på duk med Epson-skrivare





Relaterade artiklar


  • hur man installerar HP F340 skrivardrivrutiner
  • hur du formaterar en tom skiva
  • hur ändrar bläckpatronen i en HP 722c skrivare
  • vad är skillnaden mellan en CPU och en processor?
  • hur fylla på bläckpatroner till en hp60 Deskjet F4280 skrivare
  • hur man ansluter en bärbar dator till en projektor
  • hur man rengör ett tangentbord och bildskärm
  • hur man byter hårddisk på Mac G4
  • hur man bygger en dator media center
  • Hur konvertera ljud till mp3 mac