Dator > laptop dj tutorial

 • laptop dj tutorial


 • Det första du kommer att behöva bli en laptop DJ är en korrekt konfigurerad bärbar dator. Till skillnad från en bärbar dator för allmänt bruk måste en DJ laptop har tillräckliga resurser, till exempel utmärkt ljud-förmåga, att köra med hög kvalitet multimediainnehåll, utan att dra ner prestandan. Dessutom behöver du även en extern hårddisk för att lagra stora okomprimerade ljudfiler, tillräcklig mängd av minne och en kraftfull processor. Övriga krav på hårdvara, såsom DJ-utrustning, kan variera beroende på erfarenhet.
  1.
  Välj dina låtar. Rätt låtvalet är en av de viktigaste uppgifterna att bli en laptop DJ, skapa en pool av cirka femtio av dina favoritlåtar. Även om du inte kan använda alla låtar i din slutliga mix, med ett tillräckligt antal låtar kommer att göra det lättare att trimma ner urvalet så att du bara är kvar med de bästa spåren. Bara plocka låtar du känna dig säker om.
  2.
  Få hög kvalitet format för varje låt i din pool. Om du är mer bekväm med MP3-formatet, se till att spåren är antingen VBR eller CBR kodade, och har en frekvens på minst 192 kbit. Om du har en high-end laptop, kan du också välja för förlustfri och okomprimerade format som FLAC, WAV eller AIFF. Välj en lämplig högkvalitativa format för alla dina låtar och se till att det låter professionellt. Även med de bästa utjämning och andra ljud tweaks kommer ett undermåligt format sund aldrig lika bra som en högkvalitativ format.
  3.
  Ordna låtarna i ditt val enligt BPM (beats per minut). BPM är oftast den bästa indikatorn på en låt tempo, och det är viktigt att upprätthålla ett lämpligt flöde genom att hålla låtar med liknande bpm närmare varandra, att undvika att göra hela mixen låter amatörmässig. Dessutom ökar gradvis takt med varje låt kommer att bidra till att skapa och upprätthålla en känsla av spänning, och binda upp låtarna i en logisk utveckling. Du kan använda gratis verktyg som MixMeister's Free BPM Detector eller Tap tempo för att organisera dina låtar i BPM ordning.
  4.
  Lär dig grundläggande musikteori. En grundläggande förståelse för musik gör att du kan förstå varför vissa harmoniska nycklar naturligt komplement vissa tangenter och inte andra. När en låt spelas bredvid en låt med en icke-kompletterande nyckel bryts flödet och skapar en ryckig effekt på mixen. Denna kunskap är viktig att arrangera låtarna i harmoniskt-stadig ordning, och för att undvika toner dissonans samtidigt som du slår från en låt till en annan.

  samtidigt som de kan känna igen tonarter kan ta tid och erfarenhet, kan du lita på online-resurser och program som snabb utveckling, MixMeister och ToNaRT för omfattande sång databaser. Camelot Ljud är också en pålitlig resurs, och är tillgänglig för en abonnemangsavgift. Medan du lära dig de grundläggande musikteori, använda en nyckel kompatibilitetstabell att harmoniskt blanda din låtvalet.
  5.
  Lyssna på din låtvalet efter ordna det enligt BPM och nyckel. Experimentera med beställning av blanda låtar, och se till att du inte flyttar enstaka låtar för långt bort från sin logiska plats i turordningen, så att inte störa flödet. Skapa separata mixar från 50 låtar, vilket gör unika mixar på 10 till 20 låtar.

  tips och varningar


 • När du börjar kan du använda en vanlig bärbar dator att skapa din egen DJ mix. Du behöver en högre prisklasserna laptop för mer sofistikerad programvara.
 • Lärande musikteori tar tid och tålamod. Försök inte att hastigheten genom den.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man konfigurerar "inställningar söktjänst på servern" för Windows SharePoint Services

Relaterade artiklar


 • ominstallation av en IBM T42
 • hur du konfigurerar IP-adressen på en HP LaserJet 1022n
 • hur till vända på en IBM Thinkpad
 • Fakta om datorchips
 • hur man kan återställa fabriksinställningarna i en Dell Inspiron E1505
 • hur man installerar ett trådlöst kort i en IBM Thinkpad A30
 • hur man håller min dator från att komma tillbaka på efter min strömavbrott
 • hur man installerar en HP PSC 2110
 • hur man bygger mitt labb klassrummet dator
 • hur man konfigurerar med hjälp av en datorbildskärm med en bärbar dator