Dator > historia Pentium datorer

 • historia Pentium datorer


 • Pentium datorprocessorer görs av en uppdelning av Intel Corporation. Pentium gör och distribuerar mikroprocessor chips för olika bärbara, bärbar dator och stationära datorer. Pentium chips har utvecklats som datorer har utvecklats och konsekvent få mer kraftfull. Dessutom är Pentium dator processorer som vanligtvis förknippas med datorer i stället för Macintosh-datorer

  Du behöver:.
  Trådlösa skrivare
  . Laptop.

  Historia

  Intel Pentium dator mikroprocessor var inte den första processorn på marknaden för datorer. Infördes 1993, var chipet en produktlinje av Intel under namnet Pentium. Före Pentium linje, som används Intel nummer för att identifiera sina produkter. Med tillkomsten av Pentium började företaget att processorerna på marknaden dator under namn istället för nummer, vilket ledde till införandet av Intel Pentium dator mikroprocessor. Pentium datachips hade en 13-års sikt.

  Syfte

  Med införandet av ett namn som varumärke datorns processor, Intel började marknadsföra sina produkter med "Intel Inside" slogan. Denna slogan skulle betyda att datorn köpare att datorn bokstavligen innehöll en Intel Pentium dator processor. Marknadsföringskampanjen utformats för att attrahera en större kundbas och öka marknadsandelen för företaget, vilket driver vinster upp.

  Användning

  Pentium datorns processor är den mest använda datorns processor för allmänna ändamål i hela världen, Enligt PC Magazine. Processorn kan hittas på de flesta icke-Apple-datorer som säljs. Från och med januari 2010, Pentium-processor moderbolag, Intel, som hölls över 80 procent av den globala marknaden för 202C att förlora lite mark från 81. 5 procent rapporterade året innan. Intels främsta konkurrent är AMD varumärket datachip, enligt ComputerWorld.

  Serien

  Eftersom Intel introducerade Pentium datorns processor 1993, har Intel infört en jämn ström av Pentium linjer. Och med 2010 har det varit sju olika versioner av Intel-kretsarna. Den senaste har varit Intel Pentium 4 dubbla kärnor, som infördes 2005, enligt PCMag.

  Next Generation

  Sedan den senaste introduktionen av Pentium 2006 har Intel fasas ut varumärket av Pentium och introducerade "Core" monikern i dess ställe. Den första generationen av Core datorprocessorn byggde på Pentium M-processor. Som av 2010, fokuserar Intel på Core märket på datorprocessorer och inte Pentium varumärke. De senaste chip av Intel var Core i7, vilket noterades av PC Magazine.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man installerar en DVD-spelare i en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • felsökning av en dator i / O-kort
 • Hur man återskapar en gateway förare & ansökan
 • hur man gör en hud Mario laptop
 • Hur vet jag om en dator är en P3 eller P4?
 • hur man installerar hk 1315v skrivare
 • Hur man laddar ner drivrutiner för att skapa en starta upp disk för en IBM Thinkpad
 • hur att torka min hårddisk med Microsoft Vista
 • hur du ansluter två st skärmar
 • hur reparera en HP 9680 hårddisk
 • hur man bränner DVD-skivor i Windows Vista