Dator > hur man bygger en vattenkylning pc

 • hur man bygger en vattenkylning pc


 • Vattenkyld PC-system har en rad fördelar ofta förbises av PC-spelare. Vatten har en högre värmeledningsförmåga än luft, vilket är den vanligaste metoden för PC kylning. Högpresterande spelautomater kan låta som lövblåsare och ta bort från ljudupplevelsen av spelet. Vattenkylda system är mycket tystare och har visat att kyla mer effektivt. Bygga en vattenkyld system kan optimera spelupplevelsen

  Du behöver:.
  PC
  Vattenblock.
  Vattenpump.
  Integrerad behållare och radiatorsystem.
  Flytande kylvätskan.


  1.
  Köp vattenblock att ditt nya systemet kommer att kyla. De olika blocken som används på olika platser i din dator. Det finns fem olika typer av block. Det finns block för din CPU (Intel och AMD variationer), minne, hårddisk och grafikkort. Markera alla lämpliga block för dina anpassade system.
  2.
  Installera radiatorn från ditt integrerat system pack. Välj en plats som har bra luftflöde och medger ytterligare fläktar som kan behövas om din radiatorn inte är korrekt kylning. Om ditt system pack inte levererades med en fläkt för att installera med kylaren, se till att du plocka upp och installera det på en plats där den kan blåsa direkt på kylaren. Mest välrenommerade system förpackningar kommer med en fläkt. Du kan installera reservoar någonstans du har tillräckligt med utrymme.
  3.
  Ta din pump och installera den i behållaren. Detta bör redan göras i flesta kit, men om din pump kom som en separat del, bara fäst den i din reservoar vid monterat slots. Om din pump har anpassade inställningar för flöde, ställa in din mätare till någonstans mellan 100 och 300 g /h. Mer än så är onödigt och skulle faktiskt minska kylningen genom att inte låta vattnet tillräckligt med tid att njuta av värmen från vattnet blocken.
  4.
  Välj det vatten slang som du vill för ditt system. De flesta system som konstruerats för optimal kylning använda 3/8-tums slang eller 1/2-tums slang. Ju tjockare slangen du väljer, desto högre blir din flödet kommer att bli. Men kom bara ihåg att högre flöden inte alltid motsvara en svalare system eller en bättre prestanda. Om du inte har mycket utrymme inuti datorn buren, skulle det vara i ditt bästa intresse att välja en tunnare, mer lättmanövrerad slang diameter.
  5.
  Välj den typ av kylvätska du vill fylla din tank med och kreativt installera alla slangar. Det här steget kommer att variera beroende på hur många vattenblock ditt system behöver. Gör ditt bästa för att se till att slangen stannar av alla rörliga delar i ditt skal. Manöver rören så att de är ordnade på ett sätt som inte stör flödet, eller åtminstone håller avbrottet till ett minimum om några stopp krävs. När du har allt hederliga på ett sådant sätt att den passar i din dator skal, ta bort hela vatten enhet från datorn för att testa funktionaliteten. Fyll behållaren upp och vänd pumpen. Kontrollera om blöder fläckar och andra läckande områden. Säkra och fäst vid behov. När du har ett framgångsrikt flöde studie med några läckor, flyttar systemet in igen datorn och montera allt igen. Detta tråkiga och repetitiva process är nödvändig för nybörjare och första gången byggare.

  Tips och varningar


 • Om du känner dig osäker med att installera varje komponent separat, det finns många företag som erbjuder kompletta, installerade redan enheter. Anser att dessa enheter om detta fungerar bäst för dig.
 • Om radiatorn inte kommer med fläkt för att installera i närheten, flytta en redan befintlig fläkt i ditt system eller köpa och installera ytterligare en.
 • Försök inte att hoppa över provkörningar utanför datorn.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:specifikationer och information om LCD-bildskärmar

Relaterade artiklar


 • hur man installerar Klipsch Pro Audio subwoofers
 • hur isär ett tangentbord
 • hur man registrerar ett äpple ipad
 • felsökning av en långsam usb modem
 • hur man bränner Mac-filer på PC-filer
 • hur man laddar en kanon flerpasscell 360 med bläckpatroner
 • hur man använder Outlook Mobile Access
 • hur man installerar Canon FAX L280 skrivare
 • hur man installerar en andra hårddisk på en Gateway P-7811fx notebook
 • hur man fixar en korrupt utskriftshanteraren