Dator > hur du tar bort & installera om en Compaq Armada 1530dm hårddisk

 • hur du tar bort & installera om en Compaq Armada 1530dm hårddisk


 • Compaq Armada 1530DM är en bärbar dator från 1990-talet som innehåller en 133 MHz Pentium-processor och en standard hårddisk med bara 1,0 eller 1,4 GB lagringsutrymme. Om du använder Armada 1530DM kanske du vill byta ut hårddisken dra fördel av den enormt ökade lagringsutrymme i dagens hårddiskar, eller den ursprungliga hårddisken i din bärbara dator kan ha misslyckats på grund av ålder. Oavsett anledning, som ersätter hårddisken i Compaq Armada 1530DM är inte en tidskrävande process, och du kan göra det med ett minimum av teknisk kunskap.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . 2.
  5-tums eller 3-tums IDE (parallell ATA) bärbara hårddisk.


  1.
  Stäng av Armada 1530DM av. Om du har den ansluten till en dockningsstation frigör du den, och ta bort alla kablar eller tillbehör som är anslutna till den. Om du har några PC installerade kort, ta bort dem. Flytta datorn till en arbetsyta med gott om utrymme, och placera den ner så att botten är vänd mot dig.
  2.
  Tryck på plast spärren för batteriet bredvid CD- ROM-enheten och dra ut batteriet ur Armada 1530DM. Ta bort diskettenheten eller backup batteri med samma process som du använde för första batteriet. Plasten spärren för att frigöra den andra batteriet ligger nära mitten av Armada 1530DM undersida.
  3.
  Bort de två Phillips skruvarna inuti batteriet och diskettenheten /backup fack batteri . En av de två skruvar i varje fack blir bara synlig när facket är tom. Dessutom, ta bort skruven från mitten av Armada 1530DM undersida. Du bör nu ha fem Phillips skruvar bort och ställ åt sidan.
  4.
  Vänd armadan 1530DM över så att skärmen är vänd uppåt. Öppna skärmen och sedan använda fingrarna eller en plast verktyg för att lyfta tangentbordet församling ut ur kroppen på datorn. Rotera tangentbordet mot skärmen så att du kan se kabel under.
  5.
  Flytta plastfliken låsa tangentbordskabeln i kontakten och dra sedan kabeln ur kontakten. Om kabeln inte fritt kan avlägsnas, är kontakten inte är helt öppen. När kabeln är borttagen tangentbordet montering och ställ den åt sidan. Med den borttagna tangentbordet är hårddisken synlig på höger sida av Armada 1530DM.
  6.
  Ta bort de två Phillips-skruvarna som håller hårddisken på kroppen på datorn . Skruvarna är fästa i en metallskena, vilket driver ner på hårddisken när skruvarna är på plats. Ta bort metall remsan efter att du har tagit bort skruvarna och ställ dem åt sidan.
  7.
  Tryck hårddisken mot utsidan av Armada 1530DM att frigöra den från moderkortet kontakten, då Lyft hårddisken ur datorn.
  8.
  Ställ den nya hårddisken i datorn, skjut den åt vänster för att engagera moderkortet. Byt metallband och två skruvarna huvudet för att säkra enheten på plats.
  9.
  Lean tangentbordet församling mot skärmen på Armada 1530DM. Skjut kabeln helt i moderkortets kontakt och tryck låsflikarna på plats. Rotera tangentbordet ner i kroppen av datorn, stäng sedan fönstret.
  10.
  Vänd armadan 1530DM över så att botten är uppåt, och ersätta de fem återstående Phillips skruvar att säkra tangentbordet montering på plats.
  11.
  tillbaka batteriet, diskettenhet och alla kablar bort i början av förfarandet. Den Armada 1530DM är klar att användas.

  Tips och varningar


 • ursprungliga artikelnummer för de två hårddiskar som kan ingå med Compaq Armada 1530DM är 254. 963 -001 (1,0 GB hårddisk) och 254. 964 till 001 (1,4 GB hårddisk). Men många andra bärbara hårddiskar bör också vara förenlig.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur till återvinna foton från ett korrupt SD-minneskort

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en HP 98
 • hur du tar bort och ersätter en Dell Inspiron 1300 tangentbord
 • Hur man återskapar en gateway förare & ansökan
 • hur du använder HP Scanjet 5470c på vista
 • hur du lägger till mer RAM-minne till en Panasonic CF-74
 • väljer den bästa cpu för videoredigering
 • hur du uppgraderar minnet på en hp pavilion dv6233se
 • hur man byter en kylfläkt i en Dell-b120
 • felsökning av en HP Photosmart 320 kamera
 • hur radera förändringar bios