Dator > hur man gör en gammal laptop köra bättre

 • hur man gör en gammal laptop köra bättre


 • Som med alla elektroniska enheter får en bärbar dator prestanda lida över tiden. Den avmattning i prestanda är en gradvis process, och kan orsakas av faktorer som överhettning, hårddisk och frågor minne, eller infestationer malware. Med tiden kan den samlade effekten av dessa faktorer försvårar en bärbar dator hastighet. Du kan vidta lämpliga åtgärder för att trimma din gamla laptop för optimal prestanda

  Du behöver:. .
  Laptop
  Bruksanvisning.
  Internet-anslutning.
  Kompatibel RAM-moduler.
  Mjuk trasa.


  1.
  Rengör luftventilerna. Bärbara datorer är kompakta enheter som genererar en hel del värme. Vid upprepad användning kan damm samlas på lufthålen hindra fri passage för sval luft till CPU (central processing unit), överhettning av systemet och orsakar det att frysa eller krascha. Leta upp ventilerna under den bärbara datorn och rengör med en mjuk, torr trasa.
  2.
  Kör "Diskdefragmenteraren" verktyg. Med tiden kan en bärbar hårddisk bli oorganiserad, med relaterade data utspridda på flera platser. Prestanda påverkas eftersom den bärbara datorn har att sålla bland mängder data för att hämta den information som krävs. Den "Diskdefragmenteraren" verktyg konsoliderar data på hårddisken, vilket gör att den bärbara datorn för att hitta data enkelt. I Windows-baserade system, navigera genom att klicka på "Program" och sedan "System Tools" under "Tillbehör". När det laddas, klicka på "Analyze" i gränssnittet, kontrollera om enheten behöver defragmenteras. Klicka på "Defragmentera" för att starta.
  3.
  Ladda ner de senaste drivrutinerna för grafikkortet. Även om din bärbara dator kan ha levererats med de senaste drivrutinerna på den tiden, nyare programvara och resurskrävande tillämpningar såsom 3D-spel, kan göra grafikkortsdrivrutinen oförmögen att hantera sådana program. Med den senaste drivrutinen kommer din bärbara grafikkort vara bäst rustad för att köra krävande processer. Leta efter uppdateringar av drivrutiner i din bärbara dator tillverkarens webbplats eller från kortet tillverkarens webbplats. Leta reda på senaste drivrutinen version av modell nummer och sedan hämta och installera den nya drivrutinen.
  4.
  Lös minne frågor. Som med drivrutinerna till grafikkortet, tenderar RAM kapacitet att bli mindre och mindre lämpliga över tiden, eftersom nyare, mer krävande program frigörs. Du kan frigöra värdefullt RAM utrymme genom att avaktivera program som laddas automatiskt. Flytta markören över till aktivitetsfältet (längst ner till höger på skrivbordet) för att kontrollera lastas program, och inaktivera de du inte använder. Högerklicka på ikonen och välj "Exit" eller "Stäng av. " Medan utgående oanvända applikationer kommer att frigöra RAM utrymme, kommer den att lägga inte i minnet. Om du vill öka din bärbara minne, kan du lägga kompatibel RAM-moduler. Se dokumentationen för en lista över kompatibla minnesuppgraderingar.
  5.
  Desinficera din bärbara dator. Saboterande koder, exempelvis virus, trojaner och maskar kan ta sin tribut på din bärbara dator, bromsa systemets prestanda och din Internetanslutning. Hämta och installera den senaste anti-virus eller anti-spyware program och kör en fullständig genomsökning av systemet att identifiera potentiella hot. Du kan också köra en gratis online virus scan erbjuds av olika webbplatser, till exempel HouseCall. trendmicro. com.

  tips och varningar


 • För optimala prestanda från din gamla laptop, defragmentera hårddisken en gång varannan månad och kolla om drivrutinsuppdateringar regelbundet.
 • Försök inte att installera RAM-moduler om du är osäker om processen. Se din manual för instruktioner.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man öppnar en HP Pavilion 6638 fall

Relaterade artiklar


 • hur man byter en Lexmark x5070 bläckpatron
 • Felsökning en HP 7350 skrivare med Windows XP
 • Felsökning datorminne
 • hur man bygger en dator med OS X
 • hur man fyller 28a bläck
 • hur du tar bort moderkortet på en Compaq Presario 2720
 • hur man byter moderkort på en Toshiba 2410-S203
 • hur man kan kontrollera bläcknivåerna för en Epson-skrivare
 • Avinstallera och installera en ny skrivardrivrutin
 • hur du lägger till en HP Deskjet 5650 skrivare