Dator > varför magneter effekt datorer "diskar?

 • varför magneter effekt datorer "diskar?


 • Du kan ha blivit varnad för så disketter i närheten magnetfält, eller att placera starka magneter i närheten av en dator. Många människor är omedvetna om varför det är så. Svaret ligger i hur funktioner datorns minne

  Spindel Drives

  Den största lager för de flesta datorer är en spindel-baserad hårddisk. Spindel hänvisar till det faktum att enheten består av en serie av platta skivor som snurrar. Dessa diskar är är belagda med små partiklar av ett magnetiskt ämne. När läshuvudet av enheten är i närheten av dessa partiklar, kan man upptäcka vad deras orientering är. När du skriver till disken, det skriver huvudet genererar ett magnetfält som ändrar riktningen på partiklar. Eftersom det är inriktningen av de partiklar som utgör data, allt annat som förändrar den också förändringar av data.

  Disketter

  Disketter, ursprungligen cirka 3,5, 5 eller 7 inches fyrkant och faktiskt lite flexibel, driva på samma grundläggande princip. En diskett innehåller endast en disk, till skillnad från hårddiskar som använder flera monterade på samma axel. Det läs-/skrivhuvudena kvar inne i enheten, medan disken kan matas ut.

  Externa magneter

  Eftersom data skrivs till diskarna är i form av magnetiska partiklar kan exteriör magnetfält kraftigt förändra den. Som en praktisk fråga, är det inte mycket av ett problem för stationära datorer. Magnetiska fält minskar kraftigt i styrka över avstånd, så bara en mycket kraftfull magnet skulle innebära ett problem. Men disketter är betydligt mer sårbara. Ställa in en diskett på toppen av en stor högtalare eller ett kylskåp magnet kan data förstöras.

  använder

  Denna aspekt på magnetisk lagring är inte alltid en dålig sak, dock. Elektromagneter som lämnas för detta ändamål användas för att radera magnetband. Magneten är helt enkelt anslutas till ett eluttag och gnuggade i en cirkulär rörelse i flera sekunder. Samtidigt är användningen av diskett minskar snabbt och göra denna fråga till en omtvistad fråga. Billig, kan USB-minnen hålla mer data med tiopotenser och är mer resistenta mot magnetiska fält.

  Särskilda omständigheter

  Även om du förmodligen inte har mycket att oroa sig i termer av att förstöra viktiga data av misstag med magneter Vissa miljöer är farligare än andra. Magnetic Resonance Imaging använder extremt starka magnetfält, och varje magnetiska medier i samma rum som en skanner kan vara i fara. Anläggningar som genererar makt likt kraftverksdammar, kan också utgöra en risk, som skulle laboratorier forskar högenergifysik. Skulle dock sådana områden markeras med skyltar som informerar dig om faran.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur konvertera IDE till SATA-enhet

Relaterade artiklar


 • Felsökning och reparation bläckstråleskrivare
 • toner påfyllningsanvisningar
 • hur du skannar negativ med HP G3010 scanner
 • hur du vill justera patroner av en HP psc 950xi
 • hur du skannar något på din dator från HP kontor jet 6310
 • hur du tar bort U3 från en SanDisk flash-förare
 • felsökning av en Pioneer CD-enhet som inte kan läsa eller spela någon typ av skiva
 • hur du formaterar en tom skiva
 • felsökning ljud utan visuell i en Microsoft Xbox 360
 • hur man ändrar en mp3 på en CD