Dator > datorer kontra den elektroniska skrivmaskinen

 • datorer kontra den elektroniska skrivmaskinen


 • Elektroniska skrivmaskiner var en av de sista modellerna av skrivmaskin för att se en bred användning i bostäder och kontor innan persondatorer på vilka tekniska stor del föråldrade. Trots vissa gemensamma ändamål, skrivmaskiner och datorer har viktiga skillnader. Flera företag fortsätta att producera elektroniska skrivmaskiner, trots förekomsten av datorer

  Teknik

  Tekniken bakom en elektronisk skrivmaskin och en dator är inte mycket annorlunda. Elektroniska skrivmaskiner kombinera integrerade kretsar som de i datorer med det mekaniska skrivarmekanismen av en traditionell skrivmaskin. De använder också elektroniska nycklar, liksom de för ett tangentbord. Datorer med ytterligare teknik, emellertid, såsom Random Access Memory (RAM) och en centralenhet som elektroniska skrivmaskiner brist.

  Skriva

  En viktig fördel med elektroniska skrivmaskiner är att de producerar ett utskrivet dokument i hårt kopia som användaren skriver. Detta kan ge ett enda dokument på kortare tid och kräver inte en separat skrivare, som en dator gör. Dessutom kan vissa elektroniska skrivmaskiner koppla upp med datorer att fungera som en skrivare, och på så dubbla syften i ett kontor eller klassrum.

  Memory

  elektroniskt minne är det som skiljer elektroniska skrivmaskiner bortsett från tidigare mekanisk eller eldrivna skrivmaskiner. Elektroniska skrivmaskiner använder en mängd olika digitala och magnetiska inspelningar media för att lagra en användares arbete för snabba förökning senare. Datorer har också både interna och flyttbara lagringsmedia för att inte bara ordbehandlingsdokument men andra typer av filer.

  Kostnad

  Kostnaden är en av de stora skillnaderna mellan elektroniska skrivmaskiner och datorer, med elektroniska skrivmaskiner kostar mindre än alla utom de mest billiga datorer. Förutom kostar mindre än själva datorerna, till elektroniska skrivmaskiner också gratis användare från behovet köpa ytterligare en maskin i form av en dator skrivare. Även elektroniska skrivmaskiner kräver nya band över tiden, dessa kostar mycket mindre än dator skrivare bläck eller toner, att ytterligare minska kostnaderna för att producera utskrivna dokument.

  Funktionalitet

  Även elektroniska skrivmaskiner tjäna två primära syften (ordbehandling och utskrift) kan datorer utföra en mängd olika uppgifter. Moderna datorer ser arbete som digitala medier arrangörer, nätverk anslutningspunkter, ordbehandlare, avancerad miniräknare, musik och videoredigerare och spelkonsoler. Detta mångfunktionella spelade en stor roll i datorns nära, men inte komplett, byte av elektroniska skrivmaskiner under 1990-talet.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du hittar den typ av fysiskt minne på en dator te

Relaterade artiklar


 • felsökning av en scanner med windows vista
 • hur man installerar en modemdrivrutin för HP nx6110
 • define motstånd
 • hur man bränner DVD-skivor i Windows Vista
 • hur man byter ut fixeringsenheten på en HP 3035
 • hur isär dell artikelnummer xd757
 • Felsökning HP Deskjet-skrivare d2445
 • hur man installerar extra RAM-minne i min Dell laptop
 • hur man demontera en iMac
 • hur du formaterar en CD-skiva