Dator > hur man byter CMOS batteriet i en Dell-X200

 • hur man byter CMOS batteriet i en Dell-X200


 • I en dator, gratis metall-oxid-halvledar (CMOS) batteriet är ansvarig för att upprätthålla en liten elektrisk ström till omskrivbara minne som lagrar datum och tid, bland andra konfigurationsdetaljer. Om du upptäcker att du har att åter mata in datum och tid varje gång du stänger av din Dell Latitude X200 på för dagen, är det troligt att CMOS-batteriet-även kallad "reserv batteri" av Dell-är död och måste bytas ut. Byt ut reservbatteriet om din Dell Latitude X200 underlåter att spara konfigurationsinformation när den är avstängd.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Dell Latitude X200 reservbatteri (del nummer 2M728-2).


  1.
  Stäng av Latitude X200 och ta bort alla kablar och tillbehör ansluts till det, inklusive nätadaptern . Ta bort X200 från dockningsstationen, om den är dockad, och vänd den bärbara datorn över så att bottnen är vänd uppåt.
  2.
  Tryck på båda flikarna batterispärren mot utsidan av anteckningsboken och skjut batteriet ur facket. Vänd den bärbara datorn så att det tomma batterifacket vänd mot dig.
  3.
  Bort varje Phillips-skruv från botten av bärbara förutom de två säkra små plast åtkomliga fack och två till vänster och höger om den tomma batterifacket. I alla, måste du ta bort tio skruvar.
  4.
  Vrid Latitude X200 tillbaka över och öppna skärmen tills den ligger plant mot arbetsytan.
  5.
  Hitta en liten flik under Windows-tangenten i det nedre vänstra hörnet av tangentbordet. Använda fliken för hävstångseffekt, använda en platt skruvmejsel för att lyfta ut tangentbordet montering av kroppen av Latitude X200. Vänd på tangentbordet ner för att visa datakabeln ansluter den till logikkortet.
  6.
  Dra plastflikarna bort från vägguttaget att ansluta tangentbordet datakabeln till logikkortet och lyft sedan kabeln ur uttaget. Med flikarna flyttas, kan kabeln fritt bort. Ställ tangentbordet församling åt sidan.
  7.
  Vänd handledsstödet och styrplattan montering ned och bort från kroppen av den bärbara datorn. Med montering roteras ner kabeln mellan styrplattan till logikkortet är synlig. Ta bort kabeln från moderkortet med samma metod som används för tangentbordet kabeln. Den gröna batteriet bredvid styrplattan kabeln är CMOS (reserv) batteriet för Latitude X200.
  8.
  Använda ett finger eller nagel för att försiktigt bända upp kontakten för reserven batteriet ur logikkortet kontakten, lyft sedan ut batteriet ur botten på den bärbara datorn. Observera att batteriet är tejpade på plats och du kan behöva vicka den lätt att lossa lim.
  9.
  Sätt ny reserv batteriet i logikkortet kontakten och placera batteriet i samma position som den tidigare.
  tio.

  Placera handledsstödet och styrplattan montering upp och ner under sin ursprungliga position. Skjut in kabeln i logikkortet kontakten och stäng frigöringsflikarna. Rotera församlingen upp och till sin ursprungliga position.
  11.
  Placera tangentbordet församlingen upp och ner ovanpå handledsstödet och återanslut datakabel. Rotera tangentbordet församling till sin ursprungliga position och tryck ner varje hörn tills det klickar på plats.
  12.
  Stäng skärmen i Latitude X200 och vänd den bärbara datorn över. Byt ut tio Phillips-skruvar.
  13.
  Tillbaka batteriet, kablar och tillbehör avlägsnas innan batteriet ersättningsförfarandet.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur kan jag återställa min Dell bios lösenord?

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera FAT 32 till en ntsf extern hårddisk
 • detaljer om hur man fyller en HP 60xl bläckpatron
 • Inaktivera bläckpatron kontroll i en kanon ip1600
 • hur man installerar xp på en HP zv6000
 • hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator
 • hur man demontera en iMac
 • hur du tar bort Seagate Externa 2,5 fall
 • hur man byter CMOS batteriet i en Dell-X200
 • Lägga till en pc notebook till en Mac modem
 • hur man spelar in & bränna på en CD