Dator > Lägga till en disk till en PowerMac G5

  • Lägga till en disk till en PowerMac G5


  • Lägga en intern hårddisk till en PowerMac G5 är det mest effektiva sättet att öka lagringskapaciteten på din dator. Den PowerMac G5 är den sista Apple-dator för att använda PowerMac namn och marknadsförs till kommersiella användare som behöver kraftfulla arbetsstationer, är PowerMac G5 utformad med uppgraderingar i åtanke. Det PowerMac G5 har två Serial ATA (SATA) kortplatser som stöder hårddisk installation. SATA-hårddiskar skall ha en bredd på 3,9 inches, ett djup av 5,7 inches och en höjd på 1 tum.

    Du behöver:
    SATA-hårddisk
    . Stjärnskruvmejsel.


    1.
    Stäng av PowerMac G5. Klicka på "Apple"-menyn i det övre vänstra hörnet av skärmen. Välj "Stäng" för att stänga av PowerMac. Koppla loss alla kablar utom nätsladden.
    2.
    Touch metallen PCI-kortet täcker på baksidan av PowerMac att avleda statisk elektricitet från din kropp.
    3 .
    Koppla ur nätsladden. Med statisk elektricitet laddas ur, dra ur strömkabeln från baksidan av PowerMac G5.
    4.
    Medan du tittar på framsidan av datorn, lägg handen på höger sida av målet. Detta är den sidostycket för PowerMac G5: s inre komponenter. Håll panelen på plats och lyft spärren på baksidan av datorns hölje. Ta bort luckan genom att dra den nedåt.
    5.
    Ta bort plasten luftdeflektorn från sidan av G5 fallet. Spridarplattan inte snäpper på plats, det kan helt enkelt tas bort genom att dra ut
    6
    Vrid startspärr fliken uppåt. . . Fliken ligger nära toppen av chassit. Skjut fliken uppåt så att en ny enhet kan skjutas in dina tillgängliga enhetsfacket.
    7.
    Montera de fyra styrskruvarna som medföljde enheten på sidorna av din hårddisk. Dessa skruvar kan enheten att glida in i din PowerMac G5.
    8.
    Rikta in styrskruvarna med plats i din enhetsfacket. Tryck SATA-enheten på plats tills det låses på din PowerMac G5.
    9.
    Anslut ström-och datakablar finns i din PowerMac G5 fall genom att ansluta dem till baksidan av den nya hårda enhet du har installerat.
    10.
    tillbaka luftdeflektorn i sidan av din PowerMac G5 fall och sätta tillbaka luckan på plats. Lås den med ner clipset på baksidan av din PowerMac G5 fall. Sätt i alla kablar och makt på PowerMac G5. Din PowerMac kommer att erkänna den nya hårddisken när den slås på.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du överför data från en gammal dator dator till en ny iMac





Relaterade artiklar


  • hur du tar bort papper i ett papperstrassel för en Dell 1700 laserskrivare
  • hur du slår på den trådlösa omkopplaren på datorn
  • hur man uppgraderar en hårddisk med Windows XP
  • hur man uppgraderar RAM-minne inte erkänns av en dator
  • hur du lägger till RAM-minne till en HP a706n
  • hur man återställer ett användar-ID för en IBM Thinkpad Regus
  • Hur du tar isär en Dell Inspiron 1501 laptop
  • alla i förundran 9600 XT TV-tuner felsökning
  • hur man skriver ut med Dell Latitude C600
  • Tips för att köpa en CPU