Dator > hur du överför data från en gammal dator dator till en ny iMac

 • hur du överför data från en gammal dator dator till en ny iMac


 • Överföra data från en gammal dator dator till en ny iMac är ett viktigt steg för användare att migrera från Windows till Mac OS X-powered iMac. Tack och lov kan de flesta av filerna som lagras på en gammal PC-dator öppnas på iMac med det installerade rätt programvara. Överföra data från en gammal dator till en ny iMac är lika enkelt som att dra och släppa nödvändiga data från den gamla datorn till iMac. Du kan också överföra data från ett externt lagringsmedium som en DVD eller extern hårddisk

  Du behöver:.
  PC.
  IMac.
  Ethernet-kabel (för direkt anslutning).
  Trådlöst nätverk (för nätverk överföring).
  CD, DVD eller extern hårddisk (för andra transfereringar).

  via en direkt anslutning eller ett nätverk


  1.
  Anslut till nätverket. Med en direkt anslutning, bara att ansluta den gamla datorn och nya iMac via en vanlig Ethernet-kabel. För att dela nät, se till att båda datorerna är anslutna till samma trådlösa nätverk.
  2.
  Anslut iMac till datorn. Öppna "Gå"-menyn, som ligger nära toppen av skärmen på iMac, och välj "Anslut till server. "I fönstret som visas skriver nätverket adressen till din gamla dator på ett av följande format:

  smb: //dns /Resursnamn
  smb: //IPadress /Resursnamn

  "dns-namn" är namnet på datorn, som finns i fönstret Den här datorn på din gamla dator. "Resursnamn" är namnet på den delade angivna mappen på den gamla datorn. Om det på ett trådlöst nätverk, "IPadress" är den IP-adressen till den gamla datorn.

  Efter att nätverksadress, klicka på "Anslut" på nya iMac.
  3.
  Ange ditt Windows-användarnamn och lösenord på din gamla dator, om det behövs. Detta gör att du kan komma åt och överföra data till iMac.
  4.
  Tillbaka till iMac skrivbordet. Datorn disk ska visa på skrivbordet. Dubbelklicka på volymen för att öppna en mapp och bläddra i enheten.
  5.
  Överföra filer. I iMac Finder, att helt enkelt dra filer från den gamla datorn hårddisken till den nya iMac disken och släppa dem i den mapp där du vill lagra dem på iMac.
  6.
  Avmontera PC disk. För att undvika oavsiktlig dataförlust på din gamla dator dators hårddisk genom att dra enheten till "Trash"-ikonen på iMac's Dock när du är klar med den. Om du är ansluten via Ethernet, kan du nu koppla bort kabeln från varje dator.

  Använda en extern hårddisk


  1.
  Kopiera filer till den externa hårddisken. Om du använder en extern hårddisk, ansluter den till din gamla dator och placera de filer du vill spara i en mapp på den externa hårddisken. Om du bränner en CD eller DVD, placera filer du behöver i en mapp och bränna dem på skiva.
  2.
  Mata ut skivan. Ta ut disketten från din gamla dator och lägg den i din nya iMac.
  3.
  Dra och släpp filer och mappar till din nya iMac. Genom att dra hela mappar, försäkra dig om att katalogen är intakt när de flyttas till din nya iMac.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Finns det guld bläck för laser-eller bläckstråleskrivare?

Relaterade artiklar


 • hur man gör en skiva system kan starta från en G5 PPC
 • hur man byter toner i ett Brother MFC-8220
 • om Intel Core-processor familj
 • hur du uppdaterar asus moderkortets BIOS
 • hur du överför data från en gammal dator dator till en ny iMac
 • hur du skannar negativ med HP G3010 scanner
 • hur du ansluter en hårddisk till ps2
 • hur du installerar minne på en Toshiba A205-s5825
 • hur man skriver ut med Dell Latitude C600
 • hur man byter en kylfläkt i en Dell-b120