Dator > hur man byter Dell Inspiron 8200 fans

 • hur man byter Dell Inspiron 8200 fans


 • Dell Inspiron 8200 är en bärbar dator. Om fläktarna i den bärbara datorn sönder, behöver de bytas ut. Fläktarna är viktiga eftersom de bidrar till att kyla den bärbara datorn när den är igång. Kyla är viktigt eftersom om en dator blir för varm när den är igång, kan komponenter bli skadade värme som orsakar att datorn slutar att fungera. Byte av fläktar är total nästan demontering av den bärbara datorn och kan ta lång tid om du aldrig har isär en bärbar dator innan

  Du behöver:.
  Skruvmejslar (Phillips och platt huvud, icke-magnetiskt).


  1.
  Vänd den bärbara datorn så att du har botten upp och gångjärn är vänd mot dig. Bort de två översta modulerna genom att dra den räfflade delen av modulen längs den övre kanten av datorn. En av dessa moduler är batteriet.
  2.
  Ta bort skruven som håller hårddisken längs den högra sidan av den bärbara datorn. Det finns bara en skruv på höger sida som håller hårddisken. Efter ta bort skruven, dra hårddisken från den bärbara datorn att ta bort den.
  3.
  Ta bort den andra skruven från nedre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Dra fliken sitter på vänster sida direkt till vänster om där skruven var att ta bort den optiska enheten.
  4.
  Ta bort skruven som håller Mini PCI locket. Denna skruv är placerad till vänster om där hårddisken var längst ner i mitten där man kan se konturerna på omslaget. Ta av locket.
  5.
  Tryck de två metall flikarna högst upp och längst ned i Mini PCI-kort ifrån varandra samtidigt. Detta gör att kortet till pop-up ur facket. Koppla den vita och svarta kablarna (tagit del av var de var anslutna), ta sedan bort Mini PCI-kort genom att dra bort från kortplatsen.
  6.
  Ta bort alla återstående skruvarna från botten av den bärbara datorn. Det finns tre längs den övre kanten, tre längs den högra kanten, två längs vänsterkanten, tre i en rad längs mitten av den bärbara datorn och en i det nedre högra hörnet ovanför gummi villkor.
  7 .
  Vänd på datorn och sätt in en platt skruvmejsel under sidorna och baksidan av gångjärn som sitter på toppen av datorn strax under gångjärnen. För sidorna, i skruvmejseln överst på sidan där de två plastbitar träffas, sedan försiktigt bända isär delarna. För ryggen, stänger bildskärmen sedan in skruvmejseln mellan de två plast bitar och bänd isär dem.
  8.
  Öppna skärmen så tangentbordet är vänd mot dig, då bända gångjärnsskyddet från den bärbara datorn strax ovanför "F8" knappen och ta bort gångjärnsskyddet.
  9.
  försiktigt in en platt skruvmejsel under den tomma nyckeln strax ovanför höger piltangent i botten högra hörnet av tangentbordet och bända upp tangentbordet upp. Dra tangentbordet till höger och lyfta upp den, koppla sedan tangentbordskabeln på dess undersida.
  10.
  Koppla den oranga kabeln som ansluter skärmen till den bärbara datorn genom att dra loopas fliken uppåt bort från den bärbara datorn.
  11.
  bort de två skruvarna på de övre hörnen på var sida om baksidan av datorn (där alla anslutningar är), dra sedan displayen uppåt och bort från den bärbara datorn.
  12.
  Skruva loss grafikkortet strax ovanför knapparna handledsstödet i centrum av den bärbara datorn. Grafikkortet är formad som liknar en "C. " Det finns två skruvarna på det nedre högra kant och en i det övre högra hörnet på grafikkortet. Ta ut grafikkortet efter skruva ut den.
  13.
  Spärra Thermal-kyla montering ovanför där grafikkortet och något till höger. Låset sitter på vänster sida av kyla församlingen. Sätt in en platt skruvmejsel, vicka sedan skruvmejseln mot höger sida av datorn så att spärren. Ta bort termisk-kylning församling.
  14.
  Loss kabeln handledsstödet bredvid där tangentbordskabeln var ansluten till den bärbara datorn genom att dra loopas fliken bort från systemkortet. Använd en platt skruvmejsel för att försiktigt bända handledsstödet från den bärbara datorn längs dess kanter, ta sedan bort handledsstödet.
  15.
  In en platt skruvmejsel i skåran för nätverkskabeln som sitter på vänster sida av den bärbara datorn, precis ovanför det runda s-video-kontakt. Lyft upp för att ta bort locket och koppla sedan bort nätverkskabeln genom att försiktigt bända den vita rektangulära plastbiten från kontakten.
  16.
  Bort de fyra skruvarna som håller moderkortet i. En skruv ligger längs den vänstra sidan precis ovanför där telefonjacket är. Två andra skruvar sitter längst upp i mitten av den tomma modulen vikar. Sista skruven är beläget i mitten av det gröna kretskortet ligger i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorn.
  17.
  Koppla de två kablarna som ansluter fläktarna till moderkortet, lyft sedan främre delen av moderkortet upp och dra i styrelsen bort från den bärbara datorn att ta bort den.
  18.
  sitter med tre skruvar som håller fans att den bärbara datorn. Det finns två längs den övre kanten av fläkten och ett i det nedre högra hörnet. Ta bort fläkten.
  19.
  Placera den nya fläkten i den bärbara datorn och skruva de tre skruvarna i att säkra den. Omvänd Steg 1 till 17 för att montera ihop den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Touch en bit metall innan du rör inuti datorkomponenter för att förhindra elektrostatisk urladdning.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du fyller Lexmark 28a & 29a bläckpatroner

Relaterade artiklar


 • hur man byter hk K550 skrivhuvudena
 • hur du uppgraderar hårddisk i en Dell Dimension 4500
 • hur man fyller en HP 21 bläckpatron bläckstråleutskrift
 • hur man fyller HP F4280 bläckpatroner
 • instruktioner för påfyllning dell skrivare bläckpatroner
 • hur man köper en bärbar dator batteri för en Compaq Presario r3000z
 • hur man bränner AVI-videor
 • hur man fixar kanon mikrochips skrivarbläck
 • Dell Inspiron lcd instruktioner bakgrundsbelysning installation
 • hur du uppgraderar RAM till 2 GB på en Acer laptop