Dator > tidig dator musik

 • tidig dator musik


 • Pionjärerna inom digital audio lade grunden för digitalisering av ljud redan innan all teknik fanns för att stödja det, bygg teorier om hur man prov ljud och överföra det som data. Dessa tidiga tankar om ämnet blev verklighet 1951, då en stordator i Sydney, Australien "sjöng" en kort snutt av "överste Fula mars. " Sedan dess har forskare, programmerare och utvecklare teknik som tillämpas begreppet digital provtagning till musik och ljud vi hör från våra datorer varje dag.

  Theory

  Tidig teoretisk utforskning av digitalt ljud principer går tillbaka till 1928, när en fysiker vid namn Harry Nyquist beskrev processen senare känd som digital provtagning, enligt Indiana University . Nyquist föreslagna ta prover av analogt ljud med jämna mellanrum, på dubbelt så högt av audio: s högsta frekvens punkt, för dataöverföring via telefonlinjer. Banbrytande datorsalar och Bell Labs kollega Claude Shannon bevisade giltigheten av Nyquists idéer, numera kallad Nyquist teorem.

  Technologies

  Bell Labs forskaren John R. Pierce utvecklat en process som kallas Pulse Code Modulation eller PCM, för kodning och avkoda digitala sändningar. Utfodring data till den tidiga digitala datorerna på 1950-talet, visade sig emellertid svåra, enligt Melbourne Högskolan Computer Science Software Engineering. Operatörerna var tvungen att mata kort stansade med hål i datorer för att få dem att köra program. Att få ljud ur datorn krävs binda en högtalare som kallas en "tuta" till enhetens utdata buss.

  Datorer

  Enligt Indiana University, en australisk CSIR Mk1 dator kallas CSIRAC blev den första datorn spela en musikalisk komposition. Melbourne Tekniska Högskolan anger att detta tidiga digitala datorn, köra ett program som utarbetats av programmerare Geoff Hill, spelade "Colonel Bogey March" i augusti 1951. Datorn skickas loopar av flera snabba pulser att vibrera högtalaren vid vissa frekvenser, skapa toner. Följande månad, används en Ferranti Mark I dator som drivs av BBC ett liknande arrangemang för att spela musik.

  Programmering

  När datorerna växte i det ordinarie, programmerare började skriva musik ansökningar om dem. Sir Thomas Cherry skrev ett program som gör det möjligt datoranvändare att programmera musik till CRIRAC lättare 1957. Samma år skapade Max Mathews av Bell Labs ett program som heter Music som tillät en dator för att inte bara återge ljud utan också för att spara det för senare uppspelning. Senare programmerare tog programmet ytterligare, och på 1990-talet Mathews själv skrev ett algorhythm för att skapa musik i den populära "C" programmeringsspråk.

  Impact

  Möjligheten att använda datorer för att syntetisera och manipulera musik har haft en djupgående påverkan på modern teknologi och populärkultur. Principerna för digitalisering och lagring av musik gjorde den moderna eran av datoriserad musik redigering möjligt, samtidigt som möjligheten att spela som data tillbaka så musik ligger till grund för bärbara musikspelare industrin. Videospel skulle underhålla spelare genom visuella ensam utan det välbekanta kakofoni av musik och ljud effekter som genereras av deras digitala ljud programmering.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar ett moderkort på en Intel d915 förare

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar magiska porten stödet på ett Sony Memory Stick
 • hur du köper en bärbar dator som är rätt för dig
 • hur man ansluter en server till en huvuddator
 • om LCD monitorer
 • hur man väljer mellan en bärbar dator och stationär
 • hur man kan jämföra färglaserskrivare
 • hur du formaterar en hårddisk i Vista
 • hur man bygger en gaming PC AMD Phenom
 • Timex indiglo batteribyte instruktioner
 • Hur berätta om du behöver ett nytt grafikkort