Dator > hur man byter hårddisk på en Compaq Presario 5410us

 • hur man byter hårddisk på en Compaq Presario 5410us


 • Det finns flera goda skäl att ersätta hårddisken i din Compaq Presario 5410 stationär dator. Din hårddisk kan ha kraschat, eller du kanske bara vill uppgradera till en större hårddisk att lagra mer data. Hur som helst är det viktigt att du vet hur man korrekt att öppna skrivbordet hölje för att komma åt hårddisken montering inne i Compaq Presario 5410. Compaq Presario 5410 skrivbord kommit byggd med en 40 GB hårddisk och har en maximal hårddisk kapacitet på 320 GBs

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  ESD vristband.


  1.
  Stäng av datorn, dra ut nätsladden och all kringutrustning från datorn. Bifoga en ESD (elektrostatisk urladdning) vristband på handleden, och sedan bifoga ESD gästbok klippet till ytterhöljet på skrivbordet. Detta kommer att förhindra elektriska stötar och eventuella skador på datorns hårdvara som kan orsakas av vilande statisk elektricitet.
  2.
  Placera datorn tornet på sin sida, och sedan ta bort de fyra Phillips- huvud tumskruvar som sticker ut från alla hörn baksidan av datorn. Ta tag i varje sida panel och dra bort den från datorn tills det är helt åtskilda och den interna komponenter i datorn är synliga. Ställ sidopanelerna åt sidan.
  3.
  Placera skrivbordet vertikalt så att frontpanelen är vänd mot dig. Leta reda på att behålla flikarna som fäster frontpanelen till datorn tornet. Tryck på flikarna tills frontpanelen är frikopplad från datorn och ta sedan bort panelen och ställ den åt sidan.
  4.
  Hitta data och kraftkablar på baksidan av det hårda enheten. Uppgifterna kablar har vita kontakter som har svart, gul och röd tråd som sträcker sig och ansluta till moderkortet. Koppla bort ström och data kablar från baksidan av hårddisken, samtidigt som man noterar när de är anslutna.
  5.
  Leta reda på hårddisken precis under dvd-enheten i den hårda enhetsfacket. Ta bort de två Phillips-skruvar säkra hårddisken till enhetsfacket på vardera sidan av hårddisken. Skjut hårddisken ur facket och ställ den åt sidan.
  6.
  Placera den nya hårddisken i den tomma hårddiskfacket och sedan rikta in skruvhålen på varje sida av den nya hårddisken med skruvhålen på vardera sidan av hårddiskfacket. Sätt tillbaka behålla Phillips-skruvar till hårddisken facket tills enheten är fastgjorda på plats. Anslut hårddisken data-och strömkablarna på samma ställe de var anslutna på den gamla hårddisken.
  7.
  Tillbaka frontpanelen och sedan ersätta sidopanelerna och deras fästskruvar på baksidan av datorn. Anslut sedan kraftledningar och kringutrustning. Power-på din dator för att testa den nya enheten.

  Tips och varningar


 • Om du installerar en IDE-hårddisk, vara mycket noga med att inte röra vid krets ombord på undersidan av hårddisken.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:felsökning av en bärbar dator med blank skärm på starta upp

Relaterade artiklar


 • hur man byter minne på en Mac Pro 15 Bärbar dator
 • hur man installerar en nexxtech webbkamera utan en CD-ROM
 • anvisningar för ett HP Ultra Capacity-batteri
 • hur man byter ett skannat dokument till jpeg-format
 • hur man väggmontering en pc
 • demontering instruktioner för HP Deskjet-skrivare
 • hur man fyller en bläckpatron för en Brother MFC 240C skrivare
 • hur man fyller skrivare bläck till lexmark X5450
 • hur du formaterar en Dell med en återställnings-CD
 • hur man väljer mellan en MacBook, MacBook Pro och IPAD