Dator > felsökning av en bärbar dator med blank skärm på starta upp

 • felsökning av en bärbar dator med blank skärm på starta upp


 • En bärbar dator som lider av en tom skärm till fullo kan hindra alla dator produktivitet, men lyckligtvis finns det ett antal gemensamma problem som du kan snabbt felsöka i ditt eget hem, även om du har någon tidigare dator felsökning erfarenhet. Nätadaptern bildskärmens ljusstyrka inställningar, växelriktare kabel eller på annat sätt kan alla vara möjliga orsaker till din skärm problem, men alla kan repareras med bara en stjärnskruvmejsel och en potentiell ersättare skärm

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Ersättning skärmen.


  1.
  Kontrollera att nätadaptern av den bärbara datorn och se till att det fortfarande är ordentligt ansluten till baksidan av maskinen.
  2 .
  Kontrollera inställningarna monitorns ljusstyrka för skärmen. Det finns särskilda knappar bildskärmens ljusstyrka på tangentbordet, oftast strax ovanför sifferknapparna. Om ljusstyrkan misstag har vänt hela vägen ner, kommer detta att resultera i en skärm som visas helt mörkt eller blankt. Vänd ljusstyrka upp.
  3.
  Öppna upp skärmen för att kontrollera belysningen funktion. Ta bort skruvarna som springer runt på ramen, eller omkrets av din bärbara dator skärm. Använd en stjärnskruvmejsel.
  4.
  Dra bezel försiktigt av skärmen, med början på ett hörn och arbetar runt om i bezel tills den är helt fristående.
  5.
  Hitta omriktaren styrelsen, som nu kommer att synas med den borttagna ramen. Det ligger längst ner på skärmen. En svart inverter kabel ansluter till detta forum via en kontakt som ligger ovanpå bordet. Denna kabel är av avgörande betydelse för driften av skärmens bakgrundsbelysning, så om kabeln har lossnat, då bakgrundsbelysningen inte fungerar och skärmen blir mörk och tom. Anslut omriktaren kabeln i kontakten genom att sätta in den och sedan knäppa kontakten ner i plan, "låst" position, vilket kommer att sätta den parallellt med omriktaren styrelsen.
  6.
  Överväg full ersättning av skärmen om omriktaren kabeln fix inte återställa skärmen är korrekt drift. Se till att omriktaren kabeln kopplas ur, ta sedan bort metall fästena på båda sidor av skärmen. Dessa konsoler hålls på plats med två skruvar som måste tas bort med stjärnskruvmejsel.
  7.
  Dra laptop skärm sakta upp och ut. Skjut i ersättning skärmen, sedan återställa skärmen parentes och återanslut inverter kabel. Skjut på ramen på plats över bildskärmen och ersätter bezel skruvar.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Hur man laddar ner en skrivardrivrutin när du inte har cd-skivan

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort U3 program
 • hur du formaterar din laptop
 • Skillnaden mellan CD-etiketter & DVD-etiketter
 • hur du uppgraderar satellit 2530cds bios
 • Hur tar jag isär en inkörsport panel laptop skärm?
 • hur man rengör trumman av en HP LaserJet 4200
 • hur man rengör munstyckena för en Dell-skrivare
 • hur man fyller en bläckpatron för en Brother MFC 240C skrivare
 • felsökning en HP Color LaserJet
 • hur du uppdaterar den universella rom i Vista