Dator > fördelarna med robotkirurgi

 • fördelarna med robotkirurgi


 • Robotkirurgi är en växande trend inom det medicinska fältet som har tydliga fördelar jämfört med traditionell hälsa förfaranden. Den teknik som dock är noga grundad i vetenskapliga fakta. Da Vinci Robotic System är en state-of-the-art apparat som inte utför operationen i sig, utan snarare förlänger ögon och händer av en verklig kirurg. Dokumenterade studier har visat att da Vinci-systemet vara säkert och effektivt efter tusentals framgångsrika operationer i hela världen. Även om FDA-godkända da Vinci-systemet är den mest sofistikerade, andra minimalinvasiva kirurgiska robot system inkluderar Zeus och AESOP, som båda också är FDA-godkänd för operation.

  Du behöver:
  Skruvmejsel

  flera behandlingar

  da Vinci-systemet har använts för så skilda behandlingar som hjärt-och läkarmottagningar, prostata, tjocktarm, livmoder,. cervix och njure förfaranden, och olika typer av cancervården. Det robotsystem är idealisk för att behandla dessa hälsoproblem över laparoskopisk kirurgi eftersom fjärrkontrollen rörelse är mer effektiv än en kirurg händer. Den mer konventionella laparoskopisk kirurgi har en miniatyr kamera som enda tillbehör.

  Advanced Technology

  Robotkirurgi använder tre högteknologiska komponenter, kirurgen konsol, fyra distans robotarmar och en högupplöst 3D-kamera. Kirurgen sitter några meter bort från patienten, kontrollera joysticks och fotpedaler. Konsolen ger kirurgen bättre kontroll och neutraliserar minut darrningar i händerna. Utbudet av rörelse och noggrannhet för dessa lemmar är utan motstycke, och har förmågan att vrida, vända och vrida till skillnad från alla mänskliga läkare.

  Precision Instruments

  Alla instrument är miniatyriserade och passar till driftskostnader hamnar snitt i kroppen inte större än en krona. De fyra robotarmar inkluderar ett verktyg för att greppa, en för dubbla syftet att skära och koagulera, en för bevattning, och en kamera.

  Förstorad Imaging

  HD-Kameran är konstruerad för stereobild, så djup uppfattning som inte liknar något standard laparoskopisk kamera. Bilderna förstoras 10 gånger längre än vad det mänskliga ögat kan se. Kirurgen har också full kontroll över bilden, utan att behöva förlita sig på en assistent.

  Mindre invasiva

  Eftersom endast fyra till sex små snitt används för att infoga de instrument, finns det mindre risk för infektion, en kortare sjukhusvistelse, mindre blodförlust under förfarandet och mindre smärta efteråt. Enligt University of Maryland Medical Center, den komplikationer för dem som får robotliknande bypass-kirurgi var lägre, med 88 procent har ingen alls. Den genomsnittliga vistelsetiden är cirka fyra dagar jämfört med den vanliga sju. Så även om roboten kirurgi ökar varje fall med $ 8. 000, är de kostnader som fortfarande uppvägs av minskade totala vistelse, mindre transfusioner och färre postoperativa komplikationer som kan leda till ny entré, enligt mitten.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man kopierar musik från en CD till DVD

Relaterade artiklar


 • hur man fyller hk 4si tonerkassetter
 • hur man formatera en dator hårddisk med Vista operativsystem
 • hur man installerar en Logitech webbkamera för en bärbar dator utan en CD-ROM
 • hur du infogar en trumma i Brother
 • Hewlett Packard psc 2210 skrivare felsökning
 • Hur man använder en Wii Remote på en PC
 • hur du ställer in en HP trådlös skrivare med en bärbar dator och ingen router
 • hur man byter ett grafikkort
 • typer av datorns RAM minne
 • hårddisk återhämtning tips