Dator > hur man byter moderkort på en Dell Inspiron 1525 laptop

 • hur man byter moderkort på en Dell Inspiron 1525 laptop


 • Du måste byta ut moderkortet på en Dell Inspiron 1525 laptop om datorn börjar fungera felaktigt och du har uteslutit möjligheten av någon av de andra komponenterna är problemet. Flera komponenter är anslutna direkt till den bärbara datorn (t. ex. USB-portar). Om dessa komponenter skadas eller sluta fungera, måste du byta hela moderkortet. Byta ut ett moderkort kräver fullständig nästan demontering av den bärbara datorn

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel (icke-magnetiserade huvudet).
  Platt skruvmejsel (icke-magnetiserade huvud).


  1.
  Vänd på laptop över så att bottnen uppåt och gångjärn är vänd mot dig.

  2.
  bort batteriet finns i det nedre högra hörnet genom att trycka på spärren ovanför batteriet åt höger, och sedan dra ner batteriet att ta bort den.
  3.

  Trace den högra sidan av den bärbara datorn upp från batteriet för att hitta konturerna av den optiska enheten. Följ från centrum av den optiska enheten mot centrum av den bärbara datorn att hitta en enda skruv som håller i den optiska enheten. Ta bort skruven. Med hjälp av en platt skruvmejsel, tryck in skåran där skruven var till höger. Detta gör att den optiska enheten för att sticka ut från sidan nog för dig att greppa den och dra den från den bärbara datorn att ta bort den.
  4.
  Ta bort hårddisken från den bärbara datorn. I det övre vänstra hörnet finns det två skruvar i nedsänkt i hål. Ta bort dessa skruvar med stjärnskruvmejsel och dra plasten bit till vänster om skruvarna på vänster sida av den bärbara datorn. Den plastbiten är ansluten till hårddisken. Dra hårddisken till vänster för att ta bort den från den bärbara datorn.
  5.
  Ta bort plastkåpan i mitten av den bärbara datorn. Du kan se konturerna för en enda plastlocket på undersidan av den bärbara datorn. Ta bort de åtta skruvarna som går runt kanterna på locket med hjälp av skruvmejsel och lyft sedan upp kåpan ta bort det.
  6.
  Koppla den svarta och vita kablarna på mini -PCI-kort som finns högst upp i facket du just upptäckt. Lyft upp på guld kontakterna för att koppla kablarna och lyft sedan den högra sidan av kortet (den sida där du bara kopplat bort kablar) något och dra kortet till rätten att ta bort den från den bärbara datorn.
  7.
  bort minnesmodulerna. Minnesmodulerna är placerade under där mini-PCI-kortet var på rätt sida. Tryck metallclipsen upptill och nedtill på varje minnesmodul bort från varandra, vilket gör att minnesmodulen att dyka upp i en vinkel. Dra minnesmodulen bort från den bärbara datorn. Upprepa detta steg om det finns två minnesmoduler installerade.
  8.
  Ta bort termisk kylning församling, som ligger till vänster om minnesmodulerna, från den bärbara datorn. Det finns fem skruvar med siffror etsade i metall bredvid skruvarna. Ta bort skruvarna med hjälp av skruvmejsel i nummerordning, och lyft sedan den termiska ut kylning monteringen av den bärbara datorn.
  9.
  Ta bort processorn som är under den termiska kylning församling. Använd en platt skruvmejsel för att vrida skruven ovanför torget processorn. Vrid skruven moturs tills den inte kan vända längre, och lyft sedan upp processorn för att ta bort den från den bärbara datorn.
  10.
  Ta bort alla skruvarna från botten av den bärbara datorn med hjälp av stjärnskruvmejsel. Det finns fyra längs den övre kanten, tre längs vänsterkanten, fem längs botten, och en strax ovanför det övre högra hörnet där beredaren är placerad.
  11.
  Vänd den bärbara datorn över och öppna den så bred som det går.
  12.
  bort den centrala kontrollen täcker. Den centrala kontrollen täcker är den plastbiten ovanför tangentbordet som har strömbrytaren på det. Sätt in en platt skruvmejsel på höger sida av den centrala kontrollen täcker mellan locket och den bärbara datorn. Bänd rätt sida upp försiktigt, och sedan dra kåpan från höger till vänster. Koppla bort locket från moderkortet genom att dra ner på kontakten på kabeln som ansluter locket till moderkortet, och sedan lyfta bort locket från den bärbara datorn.
  13.
  Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn. Skruva loss de två skruvarna ovanför "F5" knappen och "Rulla" nyckel med stjärnskruvmejsel. Lyft tangentbordet upp något, och sedan koppla ur kabeln tangentbordet ansluts till moderkortet. Lyft spärren på moderkortet sidan, kontakt med, och sedan ner, och lyft upp kabeln ur kontakten. När tangentbordet är frånkopplad, ta bort den från den bärbara datorn.
  14.
  Koppla displayen och kameran kablar från den bärbara datorn. Kameran kabeln ligger i centrum av den bärbara datorn. Koppla från kabeln genom att trycka på båda sidorna av moderkortet sidokontakt upp, och sedan skjuta flatkabeln ur kontakten. Ta bort tangentbordet lämnade ett öppet utrymme på leftside av datorn, mot toppen. Bildskärmskabeln ligger i nedre högra hörnet i detta utrymme. Dra upp fliken för att koppla loss kabeln.
  15.
  Bort displayen från den bärbara datorn. Skruva loss de fyra skruvarna på gångjärnen på skärmen (två på varje gångjärn) med stjärnskruvmejsel. Lyft displayen uppåt och bort från den bärbara datorn och se till att dra de svarta och vita kabeln igenom från undersidan av datorn.
  16.
  Ta bort handledsstödet från den bärbara datorn. Ta bort de två skruvarna ligger i centrum av den bärbara datorn, och sedan koppla ur kabeln styrplattan genom att dra ner och ut ur kontakten. Pekplattan kabeln är precis ovanför styrplattan. Också koppla statuslamporna kabeln ligger i utrymmet direkt till vänster om pekplattan kontakten. Separera försiktigt handledsstödet från den bärbara datorn, som kör fingrarna mellan handledsstödet och botten bit av den bärbara datorn.
  17.
  Ta bort ExpressCard-buren, som ligger i det nedre högra hörnet av den bärbara datorn. Ta bort de tre skruvarna som håller ExpressCard buren med hjälp av skruvmejsel och lyft sedan bort den från den bärbara datorn.
  18.
  Koppla bort kablarna från moderkortet. Det finns en kabel i det övre vänstra hörnet av moderkortet. Dra den till höger för att koppla bort det. Det finns två andra längs den övre kanten av moderkortet nära mitten av den bärbara datorn. Dra dessa kablar på upp till koppla bort dem.
  19.
  Unscew moderkortet med stjärnskruvmejsel och lyft ur den bärbara datorn. Det finns fyra skruvar, en i det övre vänstra hörnet, en i det övre högra hörnet, ett som är ungefär två inches under en i det övre högra hörnet, och ungefär två inches ovanför det nedre högra hörnet av moderkortet.
  20.
  Sätt i det nya moderkortet i den bärbara datorn och skruva fast den med stjärnskruvmejsel. Anslut de tre kablarna från steg 18, sedan tillbaka steg 1 till 17 för att sätta ihop datorn.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man fixar eller reparera hp tonerkassetter

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en laptop till ett PC-nätverk
 • hur man installerar en Logitech webbkamera för en bärbar dator utan en CD-ROM
 • hur man byter grafikkort i en Dell Inspiron 1720 laptop
 • hur man får cd-enheten att arbeta på en gateway laptop
 • hur man använder scannern på en HP G85
 • hur man radera allt på datorn utom för operativsystemet
 • hur man installerar HP-programvara LaserJet-skrivare för gratis
 • hur man sätter videospel på tomma DVD-skivor
 • hur du uppgraderar digitala pc 5510 minne
 • felsökning av en hp 1200 skrivare