Dator > hur man byter en Dell Inspiron 600m moderkort

 • hur man byter en Dell Inspiron 600m moderkort


 • Utan en fungerande moderkort kommer din Dell Inspiron 600M inga åtgärder utföras eller använda någon av dess anslutna hårdvarukomponenter. En död moderkort resulterar i en död laptop, och du kommer att behöva byta enheten så snart som möjligt med en fungerande del. Nå moderkortet i 600M är en svår process, som ni måste ta bort alla bärbara interna komponenter
  1 <. . br> Koppla
  Inspiron 600M nätadapter och stänga av operativsystemet. Ta bort eventuella andra anslutna kablar och stäng skärmen. Vänd 600M över.
  2.
  Tryck ner silver knappen med pilen och skjut den till höger för att låsa upp batteriet. Ta bort batteriet från 600M. Tryck ned spärren i batterifacket att exponera reservbatteri.
  3.
  Koppla reserven batteriets kabel och ta bort reserven batteriet. Med hjälp av en stjärnskruvmejsel, ta bort de fyra skruvarna i botten av fallet som är markerade med ett "B" inuti en cirkel.
  4.
  bort minnet skruv nedanför och till vänster om den tomma batteriet porten. Dra av minnet locket. Särade flikarna håller den gröna rektangulära minnesmodulen till 600M. Skjut modulen ur den bärbara datorn.
  5.
  Ta bort PCI skruven portskydd, som ligger till vänster om den öppna minne port. Dra av PCI port och koppla loss de två kablarna som är anslutna till kanten av torget PCI-kort. Skjut undan säkra flikarna på ömse sidor om PCI-kortet och dra ut kortet ur 600M.
  6.
  Ta bort skruven längst till höger kant av ärendet som håller den optiska enheten till 600M. Ta tag i kanten på den optiska enheten och skjut ut den ur Inspiron.
  7.
  Ta bort skruven i nedre högra kanten av fallet som håller hårddisken till Inspiron 600M . Dra ut hårddisken ur den bärbara datorn och vänd 600M över.
  8.
  Öppna-skärmen till sin platta 180 graders position. Kil i slutet av en platt skruvmejsel under längst till höger den blå kontrollpanelen band, som finns ovanför tangentbordet. Lyft skala av 600M.
  9.
  Ta bort de båda skruvarna placerad högst upp på tangentbordet. Dra upp högst upp på tangentbordet så den anslutna kabeln blir synlig. Koppla ur kabeln och ta bort tangentbordet från din 600M laptop.
  10.
  Koppla loss kabeln som går från botten av LCD-skärmen till moderkortet. Ta bort skruven längst ner på skärmen och dra skärmen av den bärbara datorn så att du har utrymme att röra sig i 600M: s fall.
  11.
  Avlägsna de tre skruvarna längs den övre kanten handledsstödet som är markerade med ett "P" inuti en cirkel. Dra plasten handledsstödet från 600M för att avslöja moderkortet.
  12.
  Leta torget enhet kylfläns på den högra sidan av moderkortet, som är placerad under fläkten. Ta bort de fyra skruvarna som håller kylflänsen och dra bort den från processorn.
  13.
  Sätt i slutet av en platt skruvmejsel i låsskruven placerad längst ner på processorn. Vrid skruven moturs tills skruven slutar röra för att låsa upp processorn. Dra av processorn och ställa den utanför 600M.
  14.
  Avlägsna de tre skruvarna nära toppen av moderkortet som är märkta med ett "B" inuti en cirkel. Ta tag i kanten på moderkortet närmast dig och skjut det försiktigt mot dig. Dra moderkortet upp och ta bort den från 600M.
  15.
  Placera ersätta moderkortet i 600M fall. Rikta var och en av USB-portar med hålen på sidorna av fallet. Återmontera alla de olika delarna i omvänd ordning för att sätta din Inspiron 600M ihop igen.

  Tips och varningar


 • Dell säljer bärbara moderkort förenligt med den Inspiron 600M modellen, eller så kan du hitta dem med hjälp av webbplatser som erbjuder datorkomponenter.
 • Jorda dig innan du arbetar inuti din laptop genom att röra en metall som är ansluten direkt till golvet.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter ett internt modem i en Dell-dator

Relaterade artiklar


 • felsökning av en diskettenhet anslutning
 • hur man gör eller dekorera kakel glasunderlägg
 • Lexmark X8350 skrivare operativsystem krav
 • hur man använder en flash-enhet för att lagra data med grafik
 • installerar Lexmark Z25 och Z35
 • hur gör jag förbifartsleden stöds patron meddelande på Lexmark X7170 skrivare?
 • felsökning förstärkare ba4558 Datorhögtalare
 • hur man byter en död hårddisk i en Dell 4400
 • hur man byter ett internt modem i en Dell-dator
 • fördelarna med att uppgradera minnet