Dator > hur man byter hårddisk på en iMac Intel

  • hur man byter hårddisk på en iMac Intel


  • Om du kör ut ur utrymme på din Intel iMac, kan en ny hårddisk vara en välsignelse. Tyvärr, installera en ny hårddisk är inte så enkelt som att bara glida i en ny. Men du kan alltid skicka datorn till Apple för att ha en ny enhet installerad, kan du även utföra installationen själv

    Du behöver:.
    Intel iMac
    . SATA-hårddisk.
    Torx skruvmejsel.
    T6 och T8 bitar.
    3 sugkoppar.


    1.
    Fäst sugkoppar till skärmen på framsidan av iMac. Sugkopparna ska placeras i ett triangulärt mönster i kanterna på skärmen. Dra skärmen luckan med sugfästena.
    2.
    Ta bort skruvarna som omger LCD-skärmen på aluminium front. Det bör finnas totalt 12 skruvar, och de kan tas bort med din Torx skruvmejsel.
    3.
    Lyft frontpanelen från din iMac. Lyft inte upp för högt, eftersom du måste koppla bort iSight-kabeln Efter bortkoppling av iSight-kabeln, helt ta bort aluminium ramen.
    4.
    Skruva loss LCD-skärmen. Detta sker genom att skruva loss de 8 skruvarna till vänster och höger sida av skärmen med hjälp av Torx skruvmejsel. Koppla de tre kablar som är anslutna till LCD-skärmen ligger i närheten av datorn fläkten och nära mitten av ärendet (en måste vara skruvas att komma ut). Lyft skärmen ut från toppen, vridbara det längst ner. Lämna skärmen ansluten till elnätet. Stötta displayen upp ordentligt så att du kan komma åt de delar med stöd av den, med en annan person håller den vid behov.
    5.
    Ta bort hårddisken från fallet. Först måste du ta bort skummet torget på undersidan av enheten, och koppla den termiska sensorn som ansluts till enheten. Ta bort klippet som håller sensorn på plats, och bifoga det till din nya enheten (på samma plats). Skruva loss de två Torx skruvarna längst upp på frekvensomriktaren. Lyft köra upp från toppen. Du måste dra enheten mot toppen av din iMac att släppa stift som håller enheten på plats. Koppla bort SATA och kraftkabel från enheten. Du kan nu helt ta bort enheten.
    6.
    Skjut din nya enheten i iMac. Återanslut alla kablar, och sätt tillbaka värmesensorn till det klipp du bifogade i föregående steg. Skruva fast enheten på plats, och byt ut stoppning.
    7.
    Skruva LCD-skärmen på plats. Använd en putsduk för att ta bort eventuellt damm som resulterade från hårddisken installationen. Anslut kablarna till LCD-skärmen och se till att ersätta den skruven du tog ut tidigare.
    8.
    Anslut aluminiumpanelen bezel front. Se till att du ansluter iSight-kabeln innan du skruvar panelen på plats igen.
    9.
    Tryck skärmskydd på plats igen. Ta din sugkoppar, och din installation kommer att vara klar.

    Tips och varningar


  • Jorda alltid dig själv (t ex med en antistatisk handled band) när de arbetar med datorns maskinvara.
  • Rör inte LCD-skärmen när det utsätts för.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:diy övervaka väggfäste





Relaterade artiklar


  • hur man använder scannern på en HP G85
  • hur man ansluter en projektor till en dator med leder
  • hur man byter tangentbord på en Dell Inspiron 1505 laptop
  • hur du installerar en Logitech QuickCam for Notebooks
  • hur man byter moderkort på en Dell Inspiron 1525 laptop
  • Hur man överför ett AppleCare garanti
  • Wiimote Smartboard instruktioner
  • hur man kan jämföra hårddisk hastigheter: SATA vs ide
  • vad är det billigaste sättet att bygga en dator för vidareförsäljning?
  • hur radera ditt operativsystem från din hårddisk