Dator > hur man byter en SONY VGN nr260e bärbar hårddisk

 • hur man byter en SONY VGN nr260e bärbar hårddisk


 • Från utsidan, det finns inget självklart sätt att komma åt hårddisken på Sony VGN NR260E serie laptop. Sony ingenjörer avsåg inte hårddisken vara utbytbart på den här datorn, så de placerade det under Handlovsstödets. Borttagning av hårddisken är inblandade, men inte nödvändigtvis svårt. Så länge du gå försiktigt fram, kan du säkert och snabbt byta ut hårdvara. Det är möjligt för en icke-tekniker att ersätta hårddisken

  Du behöver:. .
  Ren och väl upplyst plats att arbeta
  Tillfällig lagring utrymme för olika skruvar (koppar, eller uppdelat område).
  Spetsig Philips skruvmejsel.
  Tunna standard skruvmejsel eller kniv för att använda som prybar.
  Digital kamera (tillval).

  Ta bort den gamla enheten


  1.
  Stäng av och och koppla din bärbara dator från sin strömförsörjning. Vänd den bärbara datorn och ta bort batteriet genom att trycka de två låsen på vardera sidan om den mot mitten och sedan dra ut den.
  2.
  Titta på den högra sidan av din bärbara dator, där den optiska enheten är. Ta bort de två skruvarna som håller den optiska enheten på plats. Dessa skruvar sitter på botten av den bärbara datorn, precis under den optiska enheten. Skjut ut enheten och ställ den åt sidan.  Det finns en enda skruv som håller på minnet viken dörr mitt på framsidan av din bärbara dator. Ta bort skruven och ställ viken dörren åt sidan.
  3.
  Ta bort tangentbordet genom att skruva loss skruven retention i botten av den bärbara datorn. Denna skruv är placerad på höger sida av par av skruvarna i mitten av basen. När skruven är ute, vänder laptop tillbaka över och öppna den. Fem klipp håll ned på tangentbordet. Använd din tunna skruvmejsel eller kniv att bända upp dem, lyft sedan tangentbordet upp från botten. Lossa flatkabeln tangentbordet ansluts till moderkortet och ställ tangentbordet åt sidan. Slutligen, lossa andra flatkabeln, ansluter pekplattan på moderkortet.
  4.
  Stäng laptop och blädderblock det över igen. Det finns 12 långa silver skruvar runt kanterna på basen. Ta bort dem och ställ dem åt sidan. Tre korta silver skruvar avslöjades när du tog bort den optiska enheten, ta bort dem och ställ dem åt sidan. Tre mycket brett och korta skruvar avslöjades när du tagit ur batteriet, skruva loss dessa och lägg dem åt sidan.
  5.
  Vänd den bärbara datorn igen och öppna den. Ta bort den långa silverfärgade skruven i mitten av området som var under tangentbordet och ställ den åt sidan. Det finns 13 plastclips som håller Handlovsstödets till basen, klädd runt kanterna på den bärbara datorn. Använd din tunna skruvmejsel att noggrant och försiktigt släppa dessa klipp. Lyft bort Handlovsstödets och ställ den åt sidan.
  6.
  Titta på hårddisken caddy i det nedre vänstra delen av den bärbara datorn. Skruva loss de två mycket långa svarta skruvarna som håller ner på höger sida av Caddy. Ta bort caddy genom att skjuta den åt vänster, sedan dra upp.  Hårddisken kommer att skruvas in i Caddy med så många som sex små och tunna skruvar. Skruva på skruvarna och lyft ut hårddisken.

  Byta ut enheten


  1.
  Ta den nya enheten, glida in den i Caddy och ersätta de små skruvar. Sänk caddy på plats och skjut den till höger för att ansluta hårddisken tillbaka inVar noga med att inte böja någon av de känsliga stift när du gör så.
  2.
  Sätt Handlovsstödets tillbaka på plats och tryck fast den ordentligt ner till återmontera den. Varje klipp ska klicka eller på annat sätt ange när den har fångats. Byt långa silverfärgade skruven i den övre centrala skruvhålet i mitten av Handlovsstödets. Re-Anslut flatkabeln som ansluter pekplattan till moderkortet.
  3.
  Sätt fast tangentbordets flatkabeln, skjut sedan tangentbordet på plats den övre kanten först. Tryck ner i botten på tangentbordet för att åter fästa de fem klipp. Stäng den bärbara datorn och blädderblock det över.
  4.
  Skruva den 13 långa silver skruvar tillbaka in Tolv av skruvarna går längs kanterna på basen, och en skruv håller tangentbordet. Byt ut tre små silver skruvarna på höger sida ovanför den optiska enheten. Skruva de tre fett och korta silver skruvar tillbaka in i batterifacket. Återgå minnet viken dörren till sin plats och skruva fast den i. Sätt den optiska enheten och ersätta de två långa silver skruvar för att fästa den.
  5.
  Sätt i batteriet och koppla den bärbara datorn tillbaka in Slå på din bärbara dator och din nya enheten ska detekteras.

  tips och varningar


 • Valfritt Tips: Varje gång du tar bort en skruv ta en bild med en digitalkamera av skruven bredvid skruvhålet. När det blir dags att sätta ihop den bärbara datorn, kan du bara gå tillbaka i omvänd ordning på bilderna!
 • ha mycket tålamod när du tar bort Handlovsstödets. Det kommer att vara långsam och hårt arbete att få alla 13 i klippen att släppa och det är möjligt att skada klipp genom att dra eller trycka för hårt.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter moderkort på en Dell Inspiron 1525 laptop

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar digitala pc 5510 minne
 • Hur konvertera en Xbox-hårddisk till en extern hårddisk
 • hur man matchar mina komponenter datorsystem
 • hur man gör en T22 ThinkPad arbete med bredband
 • hur du tar bort Sony laptop nyckel styrelser
 • hur du installerar operativsystemet Windows XP på en Dell Latitude E6400
 • hur du ändrar LCD-skärm på Dell Inspiron 9300
 • hur man kan jämföra hårddisk hastigheter: SATA vs ide
 • hur man ansluter ett nvidia 64mb-grafikkort med TV-out
 • nackdelar med att använda videokonferenser i en verksamhet