Dator > hur man kan jämföra stationära datorer och bärbara datorer

 • hur man kan jämföra stationära datorer och bärbara datorer


 • Persondatorer kommer i huvudsak i två typer: stationära och bärbara datorer. Stationära datorer som vanligtvis bor planteras på en plats och bärbara datorer är utformade för att vara bärbar. Bärbara datorer är också ofta inriktad mot trådlöst Internet kompatibilitet. När shoppa runt för en ny dator bör du jämföra egenskaperna hos bärbara och stationära datorer innan du väljer vilken som är bäst för dig
  1.
  Bedöm efter vad du behöver datorn. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om en stationär eller bärbar är mer passande. Överföringen av en bärbar dator är en fördel för vissa eftersom det ger dig möjlighet att ta datorn med dig.
  2.
  Utvärdera prisskillnaden mellan bärbara och stationära datorer. Bärbara datorer eller bärbara datorer är vanligtvis dyrare än stationära och kan behöva mer reparationer på grund av ständiga flyttar omkring. Stationära datorer är i allmänhet billigare än bärbara datorer och är lättare att uppgradera viktiga komponenter som mer fart, lägga utbyggnadskort eller byta till en större bildskärm.
  3.
  Betrakta plats där du kommer att använda datorn. Om du behöver datorn för vissa program för arbete, hem eller skola, kan en bärbar dator vara det perfekta alternativet. Om du har för att överföra små filer, kan en stationär dator, utrustad med ett USB-minne eller flash-enhet, vara bättre.
  4.
  Jämföra resultaten mellan stationära och bärbara datorer. Stationära datorer tenderar att ha nyare teknik än bärbara datorer. Normalt är stationära datorer som är utrustade med uppgraderingar ca 6 månader till ett år innan bärbara datorer. Bedöma hur mycket du är villig att betala för avancerade tekniken innan du köper en dator.
  5.
  Studera skillnaderna i minnet eller RAM (Random Access Memory) mellan bärbara och stationära datorer. Desktop PC RAM har konsekvent utvecklats genom åren och är nu känd som DDR3, som används för hög datalagring. Laptop RAM är jämförbara, men kallas SO-DIMM, som är utformad för att vara mer kompakt. Det får inte tillåta så snabb prestanda hastigheter som stationära RAM och är något att överväga.
  6.
  Skilj skillnaderna i hårddiskar mellan bärbara och stationära datorer. De flesta bärbara hårddiskar verkar på 5. 400 varv per minut, medan stationära datorer arbetar med 7200 varv per minut. Den typiska storleken på en bärbar hårddisk är 2,5 inches, medan den är 3,5 inches för stationära datorer. Den bärbara hårddiskar har i allmänhet mindre kapacitet, så låga som 160 gigabyte och går till 320 GB. Stationära datorer kan ha över 500 GB utrymme. Detta är något att överväga, men även hårddiskutrymme tillgängligt på bärbara datorer tar lång tid att fylla upp och de flesta människor aldrig använda allt tillgängligt utrymme, om du inte konsekvent spara stora filer eller foton.
  7.
  Bestäm om eller inte låter högtalarna är viktiga för dig. Många bärbara datorer innehåller interna högtalare som gör det enkelt att lyssna på musik eller titta på videor eller filmer på din bärbara dator. Å andra sidan, inkluderar många skrivbord inte högtalare och externa högtalare kan behöva köpas om du vill ha ljud på datorn. Dock får bärbara högtalare inte vara mycket högt och stationära högtalarna är mycket högre och har en mer skarpa ljud. Externa högtalare kan vara relativt billig och kan kosta så lite som $ 15.

  tips och varningar


 • Vid en jämförelse mellan en stationär eller bärbar dator, beakta vikten av portabilitet. Om du reser ofta och som bedriver verksamhet via datorn kan en bärbar dator vara mer lämplig för dig än en stationär dator.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man öppnar en Dell Dimension 3000 chassi

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en HP tonerkassett
 • hur du skannar bilder till en skiva
 • hur man förlänga livslängden för min laptop batteri
 • Felsökning av en ViewSonic E70
 • Avinstallera Canon-skrivare
 • hur man rengör bläckpatroner Canon Bläck
 • hur du lägger till RAM-minne till en HP Pavilion Elite m9250f
 • hur man skapar webbplatssamling i SharePoint Server 2007
 • hur reparera ett administratörslösenord i XP på en Asus Eee PC
 • hur reparera ett mini SD-kort