Dator > asp net programmering tips

 • asp net programmering tips


 • ASP ( Active Server Pages ) är ett webbprogrammering ram avsedd att arbeta med C # eller Visual Basic programmeringsspråk. ASP ram visas i . NET Visual Studio programmeringsmiljö . Du skriver C # och Visual Basic -program i Visual Studio . Programmerare kan gå ett steg längre genom att skriva webb- program och webbapplikationer med ASP ramen .

  skriva kod med betydelsefulla namn

  Det finns en lag i programmering , som säger att man tittar på koden du skrev för två veckor sedan är gillar att titta på det för första gången . Om det finns problem med koden och sedan felsökning det bör vara enkelt . När en programmerare skapar en kontroll (som en knapp eller kryssrutan ) , ger ASP välja ett namn. Detta är bra för små program , men inte för stora . Därför skriver ASP -kod som inte använder standard namnen . Istället använder meningsfulla namn som förklarar vad kontrollen gör . Det gör det lättare att arbeta med programmet i framtiden , för den ursprungliga programmeraren eller någon annan.

  Använd servern kontrollerar bara när det behövs

  ASP . NET infört en ny typ av programmering kontroll som kallas Web Server Controls eller ASP kontroller . Vad är betydande är behandlingen sker på servernivå , inte på PC värd nivå , där ansökan löper vanligtvis .  serversidan behandling ger programmering flexibilitet eftersom utvecklare kan nu hänvisa till servern kontrollerar i programmet och de kan ange egenskaper och hämta värden , som programmet behöver dem som stannar på värden .  Detta gör emellertid flexibilitet sina egna problem . I stället för att kontroller körs på den mottagande , om ansökan , kontrollerna vistelse på servern . Detta innebär två saker. Först drar den resurser på servern . För det andra , när kontrollen förändringar sker på den mottagande nivå , går tillståndet för kontroll tillbaka till servern över ledaren med varje uppdatering. Detta kan leda till betydande bandbredd degradering.

  Använd Trace Attribute felsökningsverktyg

  När programmerare felsökning av program , är en metod som används för att se värdet av ett program för att placera ut uttalanden vid viktiga platser i programmet .  ASP. NET gör detta felsökning teknik lättare genom att använda spår villkoret i Page direktivet ( en särskild kodrad ligger i början av filen ) . Sidan Direktivet innehåller ett eller flera attribut , som spår , som kan ha ett sant eller falskt värde . Om spår villkoret är sant , kommer webbsidan visa en hel del information om felen . Den felsökning Operationen tar en ny dimension där programmerare kan få mer information om vilken typ av programmeringsfel.


Previous:nothing Next:hur du öppnar ett program som använder MS Excel

Relaterade artiklar


 • regler för canasta kortspel
 • hur man lär sig Visual Basic 6
 • Microsoft Word VBA tutorial
 • hur man programmerar med Microsoft Visual Basic
 • vad är Visual Studio netto 2005 ?
 • hur man kan få XML-data
 • Hur skapar jag en resa sida tjänst webben ?
 • hur man installerar Java SE 6 i Windows
 • hur du installerar Java på en Windows Mobile mobiltelefon
 • hur man växla divar med javascript