Dator > hur man använder javascript med blixt

  • hur man använder javascript med blixt


  • Det finns många Web-programmering situationer som kräver att information skall skickas mellan klient -side JavaScript och inbäddade Flash-innehåll . Före frigörandet av Flash 8 , kan programmerare använder metoder som getURL ( ) och SetVariable () . Innehåller dock frisläppandet av Flash 8 en ny klass ägnas särskilt åt att kommunicera med funktioner utanför Flash ( se Referenser 1) . Använda klassen ExternalInterface i Flash 8 är nu det mest effektiva sättet att integrera Flash i en webbplats som använder Javascript .

    Du behöver :
    Adobe Flash Professional CS5
    . Textredigerare


    1
    Ställ in följande parameter mellan "objektet " taggarna i den inbäddade koden på HTML-dokumentet : .







    Detta garanterar att din Flash- film kommer att tillåtas att kommunicera med Javascript medan du testa den lokalt ( se Referenser 1 , sidan 2) . När du publicerar , kan du ändra värdet till " sameDomain " för att förhindra missbruk av din SWF -fil av tredje parts webbplatser.
    2
    Inkludera ExternalInterface klassen i ActionScript-koden av din Flash -fil med följande kommando : .



    import blixt . externa . * ;

    ( se Referenser 1 , sidan 5 )
    3
    Skriv en JavaScript-funktion i HTML- dokument som tar minst ett argument och . returnerar ett värde. Du behöver inte skriva någon särskild Javascript -kod för att ringa denna funktion från Flash 8 .
    4 .
    Använd ExternalInterface. call () i ActionScript att ringa upp din JavaScript-funktionen från inbäddad Flash-film . Den första parametern i denna metod är JavaScript-funktionen namn som en sträng , och du kan följa det med så många parametrar som du vill passera utanför till funktionen , alla separerade med kommatecken. En allmän form av denna inbjudan är :



    ExternalInterface. call ( functionName , parameter1 , parameter2 . . . )



    ( se Referenser 1 , sidan 5 ) .
    5 .
    Använd en vanlig operatör variabeltilldelning i ActionScript -koden för att hämta det returnerade värdet från javascript-funktion, precis som du skulle med vilken annan funktion :



    ReturnedValue=ExternalInterface . samtalet ( functionName , parameter1 , parameter2 . . . ) .
    6
    använda ActionScript s Typecasting metoder på ExternalInterface ringa om du stöter på problem med den typ av värde Javascript avkastning . Int () och String ( ) är typiska exempel ( se Referenser 2) .
    7 .
    Använd addCallback () för klassen ExternalInterface att göra metoder i ActionScript tillgängliga för externa Javascripts ( se Referenser 1 , sidan 6) . Den addCallback () har följande allmänna form :



    ExternalInterface . addCallback ( ExternalName , instans InternalName )



    ExternalName är det namn som funktionen kan kallas från Javascript , och InternalName är namnet på funktionen i ActionScript. Den " rätten " parameter används för att ange upplösningen av " denna " sökord, och är vanligtvis satt till " null " .
    8 .
    Ring din ActionScript-funktion från JavaScript med namnet du har angett för " ExternalName " i addCallback metod , som föregås av en giltig DOM hänvisning till Flash-filmen . Till exempel :



    window. document. flashMovie. flashFunctionName ( parameter1 , parameter2 . . . ) ;



    Se avsnittet Resurser för en mer ingående diskussion av giltiga DOM referenser , och se till att testa din kod i flera webbläsare för att se Flash-filmen refereras korrekt .


Previous:nothing Next:hur man ändrar den logiska volymer namn





Relaterade artiklar


  • hur man använder en textruta för filnamn VB6
  • hur man skapar MDI applikationer
  • hur pekare dereference ogiltig
  • hur man använder MessageBox i MDI applikationer
  • hur man använder en switch fall
  • hur man byter hårdvara utan att installera om windows xp
  • hur man beräknar antalet värdar per subnät
  • hur du aktiverar java applets
  • hur du uppdaterar en XML-fil i java
  • hur man skapar java script