Dator > servlets livscykel

 • servlets livscykel


 • Sun Microsystems utvecklat Java Servlet definitionen i mitten av 1990-talet för att hantera nackdelarna med andra tekniker , såsom Common Gateway Interface (CGI ). Från dessa början , har Servlets blivit en viktig del av webbapplikationer för företag. Förstå servlets livscykel är ett nödvändigt steg för alla som planerar att programmera Java Servlets

  Java Servlet Definition

  En Servlet är en Java klass som implementerar Servlet gränssnitt , det Servlet gränssnitt definierar metoder som en servlet klass måste tillhandahålla. En klass i Java är en plan som används för att skapa objekt medan ett Java- program körs . En klass omfattar attribut och metoder som modell ett objekt . Ett objekt i Java liknar en verklig objekt, till exempel en bil . En bil har attribut ( märke, modell , färg och hastighet ) och beteende ( acceleration , broms och växlar skift) . Likaså har ett Java -objekt både attribut och beteende . I Java representerar data attribut och metoder representerar beteende . En metod är en uppsättning Java uttalanden om att utföra en uppgift. . Ett Java program kan köras ett objekts metoder för att utföra sina fastställda uppgifter

  Typ av Servlets

  Java definierar två typer av Servlets : HTTP och generiska . HTTP Servlet stöder HTTP-protokollet. HTTP -protokollet är en uppsättning regler som gör att webbläsare och servrar för att kommunicera . Eftersom webbläsare och servrar stöder HTTP -protokollet , Java-baserade webbapplikationer lita på HTTP Servlets . Generic Servlets innehåller inga protokoll stöd .

  Identifiering av en servlets livscykel

  Java servlets livscykel består av en serie händelser som börjar när Servlet container laster till Servlet och avsluta när containern stänger av Servlet . En servlet containter är den del av en webbserver eller en applikationsserver som styr en Servlet genom att hantera sin livscykel .

  faser av en servlets livscykel

  Tre faser bildar livscykel . Först skapar Servlet container laster till Servlet i minnet , en servlet objekt och initierar det . För det andra kartlade Servlet avser tjänster ansökningar till den av Servlet container . Tredje , stängs Servlet container ner Servlet och Java Virtual Machine (JVM ) , som är den miljö som kör Java -program , frigör datorns resurser som innehas av Servlet .

  Servlet livscykel och dess metoder

  Tre av de fem metoder som definierats av den Servlet gränssnitt --- init ( ) , service () och förstöra ()--- är livscykel och dess metoder . Den Servlet container driver en Servlet 's init () , som initierar Servlet , en gång under servlets livscykel , efter lastning Servlet och skapa en Servlet objekt . Behållaren driver en Servlet service ()-metod för varje begäran från en klient, t. ex. en webbläsare . Den Servlet container driver en Servlet 's förstör ()-metod en gång under livscykeln för att stänga av Servlet .


Previous:nothing Next:hur man komponerar en professionell e-post med HTML

Relaterade artiklar


 • hur man läser pdf- fil i java
 • JavaScript stängning tutorial
 • Inaktivera ett tangentbord med Visual Basic
 • JavaScript ljusbord tutorial
 • hur man gör en experimentell flödesschema
 • hur man lär sig Visual Basic 6
 • hur du lägger till knappar till en Java-applet
 • spel skrivverktyg
 • vad som krävs för html e-post?
 • hur man får en bild i java