Dator > Ta bort en php -fil

 • Ta bort en php -fil


 • PHP programmeringsspråk är en av de mest mångsidiga och populära verktyg för att bygga interaktiva webbplatser . Den integrerar med standarden webbservern Apache på Linux operativsystem . Denna kombination av plattformar webbutveckling är utbredd och de flesta webbhotell företag ger PHP förmåga till någon klient. Det finns således en önskan hos många nybörjare att placera antingen ursprunglig PHP -program eller sådana som härstammar från andra källor på sin egen webbplats. Ibland kan dessa program beter sig inte som förväntat och , ännu värre, de skulle kunna leda till säkerhetshål i en webbplats . Det finns två huvudsakliga metoder för att ta bort en PHP -fil från din webbplats om den inte längre ville

  Du behöver : .
  Telnet Program
  FT Software .

  bort via FTP


  1 .
  Installera en FTP -program om du inte redan har ett . FTP är det vanligaste sättet att överföra filer mellan ett hem eller kontor dator och en webbplats. Om du har en PHP -fil på en webbserver , troligt att du redan använt ett FTP-program för att lägga den där . Samma program kan användas för att ta bort det . Gratis öppen källkod FTP-program finns tillgängligt från fil Zilla (se Resurser ) .
  2 .
  Öppna FTP- program och anslut till din webbserver . Använd anslutningen adress som du fått av din webb avspolning företaget .
  3 .
  Navigera till den plats på servern där PHP -programmet lagras . Denna process är nästan identiskt med navigera bland mapparna i Windows . Klicka bara på en mapp för att öppna den katalogen och fortsätt tills du hittar den PHP -fil du vill ta bort .
  4 .
  Högerklicka på PHP-filen och välj "Ta bort " eller "Ta bort " alternativet . Alternativt ger de flesta FTP- programvara ett verktygsfält med samma funktion . Alternativet Radera kan visa som ett rött " X "-knappen . Om PHP -filen är vald , tryck på denna knapp för att radera filen .
  5 .
  Stäng FTP -program genom att klicka på " X " i övre högra hörnet i fönstret . Detta kommer att avsluta anslutningen till webbservern .

  bort Använda Telnet eller SSH


  1 .
  Logga in på webbservern med hjälp av ett program terminal-skärmen. Inte alla webbhotell erbjuder denna funktionalitet till kunder . Men många gör , och du kommer att behöva fråga dem om det bästa protokollet är Telnet eller SSH . De fungerar på samma sätt , men det är SSH krypterad för bättre säkerhet . Gratis Telnet eller SSH -programvara är allmänt tillgänglig . En särskilt populär och gratis alternativ är " PuTTY . " Använd adressen webbserver som du fått av ditt webbhotell .
  2 .
  Navigera till katalogen som innehåller PHP- fil som du vill ta bort. Till skillnad från FTP , som använder peka -och- klicka för att navigera , Telnet och SSH är kommandoradsdrivet och kräver att all verksamhet skall inledas genom att skriva krävs kommandon . Använd " cd "för att byta till en katalog . Använd " ls " -kommandot för att visa innehållet i den katalogen . Skriv " cd . . " att gå bakåt en katalog . Till exempel , för att öppna katalogen " hej , "typ " cd hej " och skriv " ls "för att visa innehållet i katalogen . När PHP -fil du vill ta bort dyker upp i "ls " listan , är du redo att ta bort den .
  3 .
  Typ " rm "följt av namnet på den PHP-fil , Inbegripet dess utvidgning , ta bort den . Om du exempelvis vill skriva " rm file. php " ta bort filen permanent.
  4 .
  Stäng fönstret terminalen skärmen när du är klar för att avsluta samtalet .

  tips och varningar


 • När en fil tas bort från en webbserver , kan det inte återställas. Till skillnad från Windows , har ett Linux -system inte en " Papperskorgen ". Alltid vara säker på att du vill radera något innan du gör . Det är också klokt att använda en backup service ibland om din webbserver innehåller viktiga innehåll som du aldrig vill förlora från oavsiktlig radering .

Previous:nothing Next:hur du importerar data till MS Access med hjälp av SQL lagrade procedurer

Relaterade artiklar


 • vad är hårdvara & mjukvara?
 • hur man installerar enda tangent på laptop tangentbord hårdvara
 • hur man rengör PC-hårdvara
 • Vad är JavaScript ogiltigt ?
 • hårdvara krav på mellanstationer webbservrar
 • hur man identifierar hårdvaran på Toshiba Tecra S1
 • hur man fixar hårdvara
 • GeForce 7600 GS jämfört med GeForce 6600 GT
 • hur du ansluter trådlöst tangentbord och mus hårdvara
 • om hårdvara