Dator > hur man ansluter en SATA-hårddisk till en IDE-moderkort

 • hur man ansluter en SATA-hårddisk till en IDE-moderkort


 • Om du har en äldre dator, använder hårddisken i datorn förmodligen en IDE eller Ultra ATA typ gränssnitt. De flesta nya datorer levereras med en SATA-gränssnitt, som erbjuder mycket snabbare dataflöde. Detta resulterar i snabbare söktider för hårddisken samt snabbare läsning och skrivning av data på enheten.  Det är möjligt att lägga till en ny SATA-hårddisk till ett moderkort som bara har IDE-anslutningar. Allt du behöver är ett PCI styrkort syftar till att stödja tillägget av SATA-enheter. Installera kortet och ansluta enheten är inte svårt och kräver inte några speciella verktyg

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  PCI SATA controller kort.
  SATA-hårddisk.
  SATA-hårddisk kabel.
  SATA controller kort installations-CD.
  ESD antistatiska armband.

  Installera Controller Card


  1.
  Stäng av datorn och koppla ur nätsladden. Ta bort alla andra kablar som är anslutna till datorn. Hitta ett hårt underlag och placera datorn på den.
  2.
  Ta bort skruvarna från sidan luckan med stjärnskruvmejsel. Skjut luckan från datorn och ställ den åt sidan.
  3.
  Skjut en ESD anti-statiskt armband över handleden. Fast den andra änden av handleden bandet till en metall del inuti datorn fallet.
  4.
  Hitta en tom PCI-kortplats på datorns moderkort. PCI-platser är vita till färgen och bredvid grafikkortet adapter eller processor. Ta bort fästskruven från luckan ligger direkt bakom den tomma kortplatsen. Skjut luckan ur hållaren och ställ den åt sidan.
  5.
  Öppna statiska påsen som innehåller den nya PCI-SATA controller-kort och tar ut den ur förpackningen. Justera guldkontakterna kanten av den registeransvarige med PCI-kortplats och bestämt sätt in kortet i kortplatsen. Sätt i skruven i kortet där den möter luckan och dra åt den med stjärnskruvmejsel.

  Anslut hårddisken


  1.
  Hitta en tom Bay i datorns hölje nära fronten. Hårddiskfack är oftast nära botten av ärendet (om du letar i ärendet när det står upprätt). Tryck den nya SATA-enheten i en tom hårddisk facket och passa in skruvhålen och enheten och montering slot.
  2.
  In monteringsskruvarna genom montering slot och in i hårddisken . Dra åt skruvarna med stjärnskruvmejsel.
  3.
  Hitta en fyra-stifts Molex-kontakt strömkabeln som går från nätaggregatet som inte används. Skjut Molex-kontakten på nätadaptern på baksidan av SATA-hårddisk. Anslut den tunna röda SATA-kabel till hårddisken och den första porten på den nya SATA controller kort.
  4.
  Skjut-luckan tillbaka på datorn. Sätt tillbaka skruvarna och dra åt dem för att fästa panelen.
  5.
  Återanslut nätsladden och andra kablar. Starta om datorn och vänta på PCI styrkort BIOS att visa och post. PCI controller BIOS är skild från datorns huvudsakliga inställningsverktyget och visar flera sekunder efter den inledande starten skärmen.
  6.
  Högerklicka på "Den här datorn"-ikonen på skrivbordet efter Windows laddas. Klicka på "Egenskaper" och sedan på "Device Manager"-fliken. Kontrollera att den nya regulatorn kortet och hårddisken både visning i listan över hårdvara.
  7.
  Installera drivrutinerna för kontrollerkortet på installations-CD och formatera hårddisken.

  tips och varningar


 • När du köper en SATA-kontroller kort, se till att köpa en som har en inbyggd BIOS-chip. Om du vill starta datorn från SATA-enhet behöver du ett styrkort som har en BIOS och stöder möjligheten att boota från den nya enheten. Undvik kort som bara IDE-till-SATA omvandlare, eftersom de ofta opålitliga och kan inte vara förenligt med datorns BIOS.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man skriver ut på en cd skrivare

Relaterade artiklar


 • Hur ansluter jag en TV-skärm till en dator med Vista?
 • Hur installerar jag en HP Deskjet 845c skrivare?
 • hur man installerar sata firmware på en Dell Dimension 8300
 • Hur uppgraderar jag en Compaq 5340?
 • Hur byter jag trumman på en Lexmark T632?
 • Hur gör jag sansas använda SanDisk?
 • Hur lägger jag 4 gig RAM i en HP Pavilion dv6208nr bärbara dator?
 • hur man hittar en skrivare adress
 • Hur fyller jag en patron för Canon PIXMA lp1800 skrivare?
 • hur man installerar en eMachines cpu fläkt för Celeron och p4