Dator > hur man ansluter en bärbar dator till en stereo mottagare

  • hur man ansluter en bärbar dator till en stereo mottagare


  • Kanske är du tittar lite på streaming video på din bärbara dator, eller kanske är det strömmande radio online som är fångat ditt intresse. Om du vill ansluta din bärbara dator till din stereo mottagare så att du kan få en roligare ljudupplevelse, följ stegen nedan. Det är ganska enkelt och kräver inga speciella kunskaper eller fancy utrustning. Chansen är utmärkt att du har den igång mycket snabbt när du väl har fått reda på hur enkelt det är

    Du behöver:.
    Laptop med linje ljud-och /eller hörlursutgångar jack.
    Stereo receiver med en fri uppsättning (vänster och höger kanal) av ljudingångar.
    En 1 /8 "Y-adapter, stereo mini-jack-till-RCA-kontakt.


    1.
    Leta i line-utgång och /eller hörlursuttag utgång på din bärbara dator. De kommer oftast på ena sidan eller på baksidan av den bärbara datorn. Ibland kan de vara placerade på frontpanelen också, även om detta är mindre vanligt.
    2.

    Hitta en gratis par ingångar på din stereo mottagare. De flesta stereo mottagare kommer att ha dessa på baksidan enbart, även om vissa kan ha en enda extra uppsättning på framsidan också. Du kan se reservdelar videouttag bredvid dessa, som kommer att vara gul. Ljuduttag är oftast färgade rött (höger kanal) och vit (vänster kanal).
    3.
    Undersök dina Y-adapter. Du bör se att ena änden är svart. Detta är slutet som är basen i "Y. " De båda andra ändar skall vara rött och vitt.
    4.
    Anslut den svarta änden av Y-adaptern till din linje utgång eller hörlursuttaget på din bärbara dator. Om du har båda typerna av uttag på din bärbara dator, använd linjeutgång. Hörlursuttag är knutna till en förförstärkare som förstärker ljudet innan det skjuts in i dina hörlurar. Eftersom din stereo mottagare är en förstärkare också, det finns ingen anledning att dubbelt bearbetar ljudet om du inte har något annat val.
    5.
    Anslut den röda änden av Y-adaptern i motsvarande röda uttaget på stereon. Anslut den vita änden av Y-adaptern i motsvarande vita uttaget på stereon.
    6.
    Välj korrekt ingångskälla på din mottagare. Uttagen du har kopplat din Y-adaptern till på din mottagare bör märkas med en källa, till exempel "AUX 1" eller "AUX 2" eller kanske "dator. "När du har valt rätt källa, bör du kunna höra ljudet från datorn, och du kan justera volymen och justera bas, diskant och andra attribut som du vill.

    Tips och varningar


  • Om du inte har Y-adapter du behöver i ditt hus, de är lätta att hitta nästan var som helst som säljer hemelektronik. stora kedjorna som Best Buy bär dessa , liksom Radio Shack, men om det finns en lokal butik som säljer ljud eller datorutrustning, bör de ha dessa också. De är vanligtvis ganska billiga.

Previous:hur man skapar en partition på en bärbar dator Next:hur du fyller två hårddiskar i en bärbar dator





Relaterade artiklar


  • Hur får man en webbkamera för att arbeta på en IBM Thinkpad T22
  • Felsökning av en HP Photosmart a616
  • hur man uppgraderar en Dell 4600c strömförsörjning
  • hur man fixar bärbara tangentbordet
  • hur man rengör ett HP 960C bläckpatronen i vista
  • hur man installerar Lexmark X5250 skrivare
  • Byta bläckpatroner på en Dell AIO 924 skrivare
  • hur du ställer in en WiFi-plats med hjälp av Verizon Wireless bredband
  • hur du säkerhetskopierar bilder till en DVD
  • hur ändrar pci modem i en Compaq laptop