Dator > hur man uppgraderar en iMac Intel 1.5TB

 • hur man uppgraderar en iMac Intel 1.5TB


 • Om du har köpt en iMac när du arbetar med stora video-eller ljudfiler och du befinner dig slut på utrymme på 1. 5TB hårddisk, uppgradera din dator kräver antingen du eller en tekniker att demontera den. Obehörig service annullerar ett års garanti och AppleCare support, så att endast utföra den här uppgraderingen dig själv om din dator är inte längre under service täckning. Lägga till en hårddisk med två eller flera terabyte lagringskapacitet ger dig extra utrymme för hundratals DVD och tusentals MP3-filer.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Torx T8 skruvmejsel.
  Torx T6 skruvmejsel.
  3.
  5-tums SATA-hårddisk.
  4 sugkoppar.
  Antistatisk matta.
  Antistatisk armband.


  1.
  Rulla ut antistatisk matta på ett bord och lägga iMac nedåt på mattan. Skjut armband på armen och klämma slutet av kabeln till ett hörn av mattan.
  2.
  Skruva av Phillips skruven från den långa, aluminium panel täcker RAM på baksidan av iMac. Ta bort panelen och pop ut den svarta klipp innehav i RAM-kort. Dra ut RAM med fingrarna när de dyker något ur sina springor.
  3.
  Vänd iMac över på rygg med plast skärmen täcker uppåt. Fäst sugkopparna till de fyra hörnen av skärmen täcker och använda dem som handtag för att lyfta täcker bort från fallet. Dra på dem försiktigt och täckning kommer att lossna.
  4.
  Lossa T8 Torx skruvar som håller aluminium ärendet till LCD-displayen. Hitta dem runt kanten på skärmen, och kom ihåg att de två längsta skruvarna nära Apple-logotypen längst ner på displayen.
  5.
  Lyft aluminium från LCD-skärmen, kopplar bort iSight-kameran från toppen av ärendet. Ta bort T8 Torx skruvar som håller skärmen till datorn. Fyra skruvar håller ner varje sida av skärmen, och tre skruvar håll ner toppen.
  6.
  Lyft skärmen en aning upp från datorn och koppla den svarta kabeln i närheten av fläkten vid längst ned till vänster på datorn. Lyft skärmen upp lite mer och ta ur den blå kortet från nedre högra sidan av datorn. Lossa den sista svarta kabeln ansluter skärmen till den övre vänstra sidan av datorn och ställa in displayens undan.
  7.
  Bort de två T8 Torx skruvarna som håller hårddisken inneslutningen till logik ombord. Skala upp bandet som håller kablarna till hårddisken och ta bort enheten från brädet. Skjut hårddisken ur höljet genom att trycka den mot dig med strömmen och SATA kablar mot dig.
  8.
  Bryt strömmen och SATA kablar och skruva loss två T6 Torx skruvar från sidorna av hårddisken. Skruva samma T6 skruvar i hålen i sidorna på den nya enheten, anslut strömmen och SATA kablar, och sätt i enheten i höljet.
  9.
  Fäst drivsystemet kapsling där den var belägen på logikkortet och tejpa ner ledningarna igen. Återmontera iMac, återanslut tre kablarna till displayen, skruva displayen till datorn med T8 skruvar och skruva aluminium till displayen med resten av T8 skruvar. Använd sugkoppar som handtag för att ersätta plast skärmen täcker, vrid iMac över och sätt i RAM. Täck RAM-kort med aluminiumpanelen.

  Tips och varningar


 • Undvik att öppna iMac genom att köpa en 2TB till 4 TB extern hårddisk. Detta kommer att ge dig extra lagringsutrymme utöver hårddisken redan installerat i din dator.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:ominstallation av fjärråtkomst

Relaterade artiklar


 • Hur man köper rätt minne
 • hur man växla en Linksys KVM-switch
 • specifikationerna i en Acer Aspire One system
 • hur du slår på den infraröda sensorn på en Dell D620
 • hur man startar en Toshiba dynabook
 • Hur felsöker jag en Epson Stylus C88 + skrivare?
 • hur du ställer dual screen bakgrundsbilder
 • hur id DVD-enheter
 • hur du tar bort processorfläkten från en Dell Dimension E310
 • Hur konvertera en vanlig skrivare till trådlösa