Dator > färglaserskrivare utvecklare problem

 • färglaserskrivare utvecklare problem


 • Färglaserskrivare använder fyra toner (cyan, magenta, gul och svart) registrerade nära att producera en optisk illusion av oändlig färgvarianter. Använda teknik nästan identisk med xerografiska kopiering, använder en laserskrivare en laserstråle för att exponera en ljuskänslig trumma i stället för ljus trollspö som går under originalet och reflekteras på trumman i en kopiator. Papper får en statisk laddning, och de utsatta laser-skrivare trumma plockar upp toner och överför den till den laddade papperet. En mycket varm fixeringsenheten smälter plastbaserade toner och tätar den på papperet. Rätta dåligt utvecklade bilder på en laserskrivare vanligtvis innebär trumman, laser, toner eller fixeringsenheten.

  Drum

  Bilden trumma på en laserskrivare är en del av tonerkassetten. På en färglaserskrivare det finns fyra trummor, en för varje färg. Om trumman är repad eller lämnas oskyddade under längre perioder för direkt solljus kan det förlora sin ljuskänsliga egenskaper. Detta resulterar i dålig toner överföring till papperet.  Lyckligtvis trumman är lätta att byta när tonerkassetten byts ut. "Drilling och fylla" en patron med ersättare toner som en skadad trumma kommer inte att lösa problemet. Bara köpa en ny patron kommer att ersätta trumman.

  Laser

  Trots att laserstrålen läser av hela bilden bredd på flera hundra eller tusen gånger till tum, är laser fast. En roterande spegel styr lasern över trumman och laddar ljuskänsliga ytan.  Om skrivaren har en skadad spegel mekanism, kommer bilden att visas skev eller helt tom . Om lasern är skadad blir det ingen bild. Som med de flesta elektroniska komponenter, som ersätter den laser mekanism är det enda alternativet Reparera. glödtråd. Järnet gör toner magnetiska och plast pellets förmedla färg. När tonerkassetter slut, kan bilden bli suddig, bleka eller visas streckade över sidan. Byte av patronen kommer omedelbart reparera utvecklat imageproblem.

  Fixeringsenhet

  Fixeringsenheten rullen är den sista komponenten papperet passerar genom innan du lämnar färglaserskrivare. Monteringen är uppvärmd till flera hundra grader av en varm ljus inuti ihåliga rullen. Om fixeringsenheten går kalla toner inte smälter och säkring på sidan. Den kommer ut ur skrivaren som pulver. Reparera fixeringsenheten kan endast innebära byte av värmeelement. Rullen i sig är en enkel mekanisk montering inte lätt utsätts för misslyckande. En äldre skrivare kan dock se fixeringsenheten bibehålls på en hög värme under flera år och plastdelarna skadas av värmen. Byta fixeringsenhet är helt enkelt dra ur-och-plug.


Previous:nothing Next:vad är en ExpressCard för en bärbar dator?

Relaterade artiklar


 • Hur återställer jag nätverkskortet på en Dell 1720 skrivare?
 • hur man klona en IDE-hårddisk till en nybyggd SATA-enhet
 • hur man byter en intern DVD-enhet
 • Inaktivera en joystick på en bärbar dator
 • Hur installerar jag Adobe Illustrator 8,0 & photoshop 5.5 på Mac OSX 10.4.11?
 • hur tyst en dator fläkt
 • skillnaden mellan dockningsstationer och portreplikatorer
 • hur man kan stänga av en kärna i en med dubbla processorer
 • hur man byter en USB-hubb
 • Hur ansluter jag till Internet med en Dell Inspiron laptop med Windows XP?