Dator > Hur öppnar jag det rör sig om en Toshiba Satellite A75-S226?

 • Hur öppnar jag det rör sig om en Toshiba Satellite A75-S226?


 • Ett av problemen med bärbara datorer är svårigheten att ersätta eller uppgradera komponenter. Den lilla storleken på en bärbar dator innebär att dess komponenter är fastnat i tätt, vilket ger dig ingen av andrum som en stationär. Det betyder inte att du inte kan göra dessa uppgraderingar, men har du bara lära dig att plocka isär den bärbara datorn. För ägare av Toshiba Satellite A75, demontering den bärbara datorn kräver bara ett par skruvmejslar och lite tålamod. Innan du vet ordet av har du tillgång till alla delar av din A75.

  Du behöver:
  Mini stjärnskruvmejsel (Typ 0 eller Typ 1)
  . Platt skruvmejsel.
  Elektrostatisk handleden bandet.


  1.
  Koppla loss kabeln från A75. Lägg den bärbara datorn nedåt på ett bord med framsidan mot dig. Leta upp batteriet på framsidan av den bärbara datorn. Skjut spärren åt vänster och dra ut batteriet ur batterifacket.
  2.
  Ta bort skruven som håller det trådlösa kortet locket på plats. Locket är beläget i centrum av den bärbara datorn. Ta bort den enda skruv som håller det trådlösa kortet hållarkonsolen på plats. Ta bort brace och koppla bort antennkablarna från det trådlösa kortet.
  3.
  Leta reda på hårddisken täcka bredvid det trådlösa kortet viken. Avlägsna de två skruvarna som håller hårddisken locket på plats och ta av locket. Skjut hårddisken till höger för att koppla ur den från moderkortet och lyft den rakt upp att ta bort det från hårddisken viken.
  4.
  Ta bort den optiska enheten. Leta reda på skruven precis ovanför det trådlösa kortet viken och intill Toshiba klistermärke. Ta bort skruvarna. Leta reda på kanten av den optiska enheten i hårddiskfacket. Placera tummen på baksidan slutet av hårddisken och skjut ut från den bärbara datorn basen.
  5.
  Ta bort de 18 skruvarna kvar på botten av den bärbara datorn. Titta noggrant, eftersom en skruv är i hårddiskfacket och två i batterifacket. När skruvarna har tagits bort, vänd din A75 över och öppna bildskärmen så långt det går.
  6.
  Använd en platt skruvmejsel och bänd försiktigt upp tangentbordet bezel belägen längst upp på tangentbordet. Ta bort ramen. Ta bort de två skruvarna längst upp på tangentbordet. Använd en skruvmejsel för att trycka ned på låsfliken strax ovanför "F8" för att släppa tangentbordet. Lyft tangentbordet upp och koppla ur kabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet.
  7.
  Ta bort skruven bredvid modemporten på baksidan av den bärbara datorn. Ta en annan skruv bredvid nätsladden porten. Ta den trådlösa antennkablarna från sin rutt på topplocket på den bärbara datorn. Koppla bort bildskärmskabeln löper från höger sida av displayen till moderkortet. Avlägsna de två skruvarna som håller gångjärnen bildskärmen på plats och lyft bildskärmen rakt upp för att ta bort den.
  8.
  Bort de sex återstående skruvarna som håller locket på plats. I den främre är till höger i den bärbara datorn en öppning i locket som ger dig tillgång till högtalarkabeln. Koppla ur den från moderkortet. Strax ovanför pekplattan är en annan öppning som ger dig tillgång till pekplattan kabeln. Koppla ur den från moderkortet också. Separera försiktigt locket från den bärbara datorn bas. Använd fingrarna för att komma runt kanterna på den bärbara datorn tills de två halvorna faller isär. Lyft den övre luckan uppåt och lossa den.
  9.
  Bort de sex återstående skruvarna längs baksidan av A75. Ta bort de två skruvarna på framsidan av moderkortet. Lyft moderkortet upp och ta bort den från basen. Ta dig tid och noggrant arbete moderkortet utan den bärbara datorn basen.
  10.
  Bort de fyra skruvarna som håller kylfläktar på plats. Avlägsna kylfläktar och kylflänsar. Vrid låsknappen bredvid CPU motsols tills det klickar. Lyft CPU rakt upp i kanterna för att ta bort den.

  Tips och varningar


 • Ta rikliga anteckningar om var varje skruv går och hur varje kabel är ansluten. Detta kommer att göra ihopmontering den bärbara datorn mycket lättare.
 • alltid en elektrostatisk handled band när man arbetar på A75. Bandet kommer att hålla er jordad och förhindra statisk elektricitet från att skada din laptop.

Previous:nothing Next:Hur tar jag isär en HP 9005 laptop?

Relaterade artiklar


 • hur man ändrar en inverter bakgrundsbelysningen i en port anteckningsbok
 • hur till återvinna förlorad post filer
 • hur man byter till ett nav kabelanslutning
 • Hur tar jag bort tangentbordet från en 600yg2 gateway laptop?
 • sd Digital Photo Recovery
 • hur man byter en fläkt till bärbar dator
 • hur till återvinna ett SD-minneskort för gratis
 • hur man återställer filer från multimedia-kort
 • hur man startar från en USB-hårddisk
 • hur media sätter minne i en Toshiba laptop A205