Dator > hur man bränner grammofonskivor på en DVD

 • hur man bränner grammofonskivor på en DVD


 • Många samlare av grammofonskivor leta efter sätt att bevara sina samlingar i digitala filer. Vinylskivor använder analog teknik för att lagra och spela upp inspelade ljudet. Bränna skivor till DVD-skivor kräver fånga ljudet med en dator först. En PC ljudgränssnitt konverterar analog audio till digitalt ljud, som gör musik samlare att lagra album på digitala medier. Enligt teknik hemsida Tanker, en inspelning standard som kallas RIAA utjämning ger register Bass lägre och högre diskant signaler för att kompensera för det begränsade utrymmet på inspelningen ytan.

  Du behöver:
  Audioinkoppling
  . Grammofon förförstärkare.
  RCA-to-1/4-inch adapterkabel.
  Audio-inspelningsprogram.
  DVD-bränning.
  Tomma DVD-skivor.


  1.
  Sätt i installationsskivan för ditt ljudgränssnitt i CD-enheten på datorn. Vänta på att installationsprogrammet ska köras automatiskt eller dubbelklicka på ikonen CD-enheten i en stationär mapp. Anslut din ljudgränssnitt till din dator med den medföljande USB-kabeln när installationsprogrammet ber dig.
  2.
  hämta eller köpa dina ljud-inspelningsprogram. Kör installationsprogrammet genom att sätta i installationsskivan eller dubbelklicka på setup-filen i mappen Hämtade filer. Klicka på "Jag godkänner" och "Nästa" för att framsteg genom installationen av programvaran. Klicka på "Finish" för att slutföra processen.
  3.
  Hämta dina DVD-bränning programvara eller sätter i installationsskivan. Följ instruktionerna för installationen genom att klicka på "I Agree", "Next" och "Finish. " Starta om datorn om någon av dina nyligen installerade program kräver det.
  4.
  Anslut RCA utgången på din skivspelare till ingången på din grammofon förförstärkare med RCA-kabel medföljer förförstärkare. Om din skivspelare redan är ansluten till en stereo förstärkare med phono-ingång, anslut hjälputgång på baksidan av din förstärkare direkt till kanaler en och två av dina ljudgränssnitt med RCA-to-1/4-inch adapterkabel. Denna kabel ser ut som vanlig RCA-kabel med två större 1/4-tums kontakter i ena änden istället för små RCA-kontakter.
  5.
  Anslut utgångarna på phono preamp till kanaler en och två av dina ljudgränssnitt med RCA-to-1/4-inch adapterkabel. Om din gränssnittet har en switch märkt "line /mic" nära dessa ingångar, koppla till "line" för båda ingångarna.
  6.
  Kör dina audio-inspelning programvaran från Start-menyn eller genom att dubbelklicka på ikonen på skrivbordet. Öppna "Inställningar" i menyn under "Redigera" längst upp på skärmen. Klicka på "ljudkort" eller "Audio Interface"-fliken. Välj din gränssnitt från rullgardinsmenyn.
  7.
  Klicka på "Inspelning" fliken i "Inställningar" i menyn. Markera rutan för att aktivera inspelning spår i stereo jämfört med mono. För vissa program, helt enkelt skapa en ny stereo ljudspår från Arkiv-menyn. Ställ in ingångar för denna låt till kanaler en och två genom att klicka på rullgardinsmenyn för spåret input i låtar fönstret i redigeraren.
  8.
  Klicka på den röda cirkeln knappen på kontrollpanelen på programvara för att starta inspelningen. Släpp nålen på vinyl och starta skivspelare. Spela in varje låt för sig genom att stoppa efter varje och exportera låten som en MP3-fil. Klicka på "Export" under Arkiv-menyn för att exportera filer.
  9.
  Kör DVD-bränning från Start-menyn eller genom att infoga en tom DVD. Dra alla exporterade MP3-filer till DVD-innehåll fönstret för att lägga till dem i ditt projekt. Att passa på en single-layer skiva, måste de totalt högst 4,7 GB, en med dubbla lager disk inte mer än 8,5 GB. Klicka på "Burn" för att börja skapa disken.

  Tips och varningar


 • försöker spela in från en skivspelare utan förförstärkare kommer att resultera i dålig ljudkvalitet. Den preamp förstärker signalen och kompenserar för RIAA utjämning kurvan.

Previous:nothing Next:Hur man återskapar en Toshiba x205

Relaterade artiklar


 • hur man byter en G4 spegel leverans dörr makt
 • hur du överför data från en gammal hårddisk
 • Vad är mitt moderkort & processor?
 • instruktioner för att inrätta en router
 • hur till återvinna en Toshiba hårddisk
 • Hur konfigurerar jag en HP 4000 TCP / IP-skrivare?
 • hur du fyller cd förare
 • ansluta en dator till en koaxialkabel
 • Historien om personlig digital assistent
 • hur du ställer in en IDE-hårddisk som master när en SATA-hårddisk är närvarande