Dator > Hur kontrollerar jag en flash-enhet för ett virus eller trojan?

 • Hur kontrollerar jag en flash-enhet för ett virus eller trojan?


 • USB-minnen innehålla lagring flash-minne och ansluta till en dator eller annan enhet via en USB-port. Som en dators hårddisk eller ett program, kan dessa enheter bli infekterade med trojanska hästar-skadlig kod för att bevilja en tredje part tillgång till din dator och information-eller virus som syftar till att använda flash-enheter som ett verktyg för att infektera datorer . Du kan identifiera virus, trojaner och andra former av skadlig kod som gömmer sig i din USB-minne genom att använda kommandotolken
  1.
  Tryck på "Shift"-tangenten när du sätter i USB-enheten i din dator. Hålla ner "Shift" kommer att hålla datorn från automatisk i enheten. Klicka på "Avbryt" för att avsluta den automatiska springa om du inte håller "Shift" ner tillräckligt länge och auto-play börjar fungera.
  2.
  Öppna kommandotolken i Windows genom att klicka "Start" och sedan markera och klicka på "Kör". Skriv "cmd" (utan citattecken) i textrutan och tryck på "Enter". Om du använder Windows Vista klickar du på Windows-ikonen och skriv "cmd" i "Sök" boxen och tryck på "Enter. "
  3
  Slå kommandotolken för att din USB-minne genom att skriva bokstaven för den enhet följt av ett kolon-till exempel. " F: "utan citationstecken-och trycka på "Enter. " Du kan hitta det brev som Windows tilldelar din flash-enhet genom att klicka på "Start" och sedan markera och klicka på "Min dator".
  4.
  Lista katalog filer på flash-enheten genom att skriva "dir /w /o /a /p" (inga citationstecken) i Kommandotolken och trycka på "Enter". Posten kommer att berätta för din USB-enhet att sammanställa och visa en lista över alla filer.
  5.
  Leta gemensamma virus, trojanska hästar, eller skadliga filer i listan. Två av de vanligaste rapporterade stycken USB-malware kommer att visas som "autorun. inf" eller "smss. exe" (båda utan citattecken). Om du inte använder USB för att överföra ett program från en dator till en annan, bör du vara misstänksam mot alla körbara filen-filtyper som slutar "exe. "-Som visas i flash-enheten katalog. Också, som en tumregel, om du ser några filer på din USB-enhet annan än de du har personligen lagras på det, är din flash-enhet smittade.
  6.
  Ställ din USB-enhet att visa alla filer så att du kan ta bort dem. Kopiera och klistra in "attrib-r-en-s-h *. *" (utan citationstecken) i kommandotolken och tryck på "Enter". Dessa bokstäver står för "Read Only, Arkiv, System och dold fil," och gå in på denna linje kommer att berätta för din USB-fil för att känna igen dem.
  7.
  Ta bort alla virus, trojanska hästar, skadliga program och misstänkta filer. Typ "del" (inga citationstecken) följt av ett mellanslag och därefter namnet på den fil, till exempel "del SMS. exe ". Tryck på" Enter "för att radera den filen från din USB-minne.

  tips och varningar


 • virus och trojanska hästar kan spridas snabbt via USB-enheter, eftersom den automatiska springa i Windows börjar läsa och öppna en USB-enhet så snart den är inkopplad i. Du kan inaktivera funktionen för automatisk körning eller auto-play funktion i Windows genom att hålla Skift-tangenten när du kopplar in USB-enheten . Du kan permanent inaktivera automatisk körning eller auto-play genom att följa stegen på Microsofts webbplats.

Previous:nothing Next:hur man startar en kraschad Power Mac G4

Relaterade artiklar


 • hur man rengör huvudet på en bläckpatron
 • hur man: en skärmsläckare på flera bildskärmar
 • hur man fixar en fast DVD-enhet på en bärbar dator
 • hur du tar bort personlig information för att sälja en dator
 • hur till check CPU-användning på UNIX
 • specifikationerna för en IBM Thinkpad i Series 1300
 • hur man backup på extern hårddisk
 • hur du använder HP pavilion diskar återhämtning
 • specifikationer för en Celeron D430
 • Hur ändrar jag musen konfigurationen i registret till vänster hand?