Dator > hur reparera en misslyckad hårddisk

 • hur reparera en misslyckad hårddisk


 • Det kommer att hända förr eller senare. Alla som tillbringar all tid åt att arbeta med dator vet det, men ingen vill tänka på det oundvikliga: en hårddiskkrasch. I själva verket är ordet krasch sällan talas, som om att undvika att tillämpa de andar tech gudar som styr cyber universum. Erkänna det eller inte, någon gång kommer det att hända dig. Du kommer att slå på datorn och du kommer att mötas med en tom skärm. Då måste du återställa hårddisken

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel


  1. .
  Stoppa och undersöka problem det ögonblick du hör något ovanliga ljud från din dator. Aldrig bortse att klicka, skrapa, "surrande" ljud eller något annat än en slät, tyst drift. Även om du inte kan hitta problemet, backup nu om du inte redan har. Det är mycket bättre att arbeta med problem tidigt och undvika en fullständig krasch som inte kan repareras. Och det kan vara omöjligt att återskapa data om den är borta.
  2.
  Skriv inte vidare till dina filer om du upplever någon typ av systemfel. När en hårddisk eller en partition kraschar, tycker det system som enheten är öppen och kommer att skriva över något på den om den kan komma åt den alls. Det innebär att mycket dokument, bilder eller andra filer som du tänkt att hålla skyddad och säker är nu borta.
  3.
  Köra en diagnos för att vara säker att problemet faktiskt är en misslyckad hårddisk . Det finns många komponenter på en dator som kan orsaka en dator inte att starta. Även om det är troligt att problemet är den enhet, är det värt ett par minuter för att vara säker innan du går genom mer detaljerade arbete. Ta bort enheten från skadade datorn och ansluta den till en annan dator som en extern hårddisk. Om det fungerar, det är inte ett problem med hårddisken.
  4.
  Lämna enhet installerad som en extern hårddisk på den fungerande dator kallas, för drift, "slave" dator. Installera ett system data recovery på "slave" dator. Om du inte har tillgång till en annan dator, en extern hårddisk ansluten till den skadade datorn kan fungera som en operativ enhet så länge det är stor nog att rymma återvinningen disk.
  5.
  Installera program för tillfrisknande. Det är bäst att ladda ner program för tillfrisknande genom att ladda ner det från en online källa om den dator du använder för att köra den skadade enheten inte har en CD-läsare. Skicka det till befälhavaren enhet C:. Efter lastningen, följ anvisningarna för ditt program att återhämta lagrade filer på denna hårddisk.
  6.
  Kör programmet och skanna hårddisken. Räkna med skanningen att ta upp till en timme för varje 50 gigabytes på enheten. Om sökningen tar längre tid än väntat, eller du får konstant felmeddelanden, är enheten troligen totalförstörd och data som skadats eller förlorats.

  tips och varningar


 • Komplett regelbunden backup av alla dina viktiga filer inklusive dina älskade musik eller bilder. Med att återställa hårddiskar eller ersätta dem är försvårande och kostsamt, men genomförbart. Byta arbete eller minnen är inte så lätt, eller i många fall inte ens möjligt.
 • inte Försök fysisk reparation av skadade diskar eller andra interna komponenter dator om du inte har avancerad teknisk utbildning. Felmarginalen är mycket liten med moderna datorer.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man blinkar BIOS-chip

Relaterade artiklar


 • hur man ställer en mac att minnas Windows Live lösenord
 • hur du ställer in utskrift för en 3x5-kort på en Canon-skrivare
 • KAT5 och CAT6-kabel skillnad
 • hur du lägger till toner på en tn550
 • 4 huvuddelar i ett datorsystem
 • hur fylla på bläckpatroner för Brother MFC-440CN
 • hur man byter gångjärnen på en Dell Inspiron
 • hur du avaktiverar kanon ut sensorn tonerkassetten
 • vad som finns innanför en datorskärm?
 • hur man backup och återställa hårddiskar