Dator > hur man startar upp från ett SD-kort

 • hur man startar upp från ett SD-kort


 • Du kan starta en dator från ett Secure Digital (SD) kort om ett PC-kompatibelt operativsystem har installerats på kortet. Metoden för att installera operativsystemet är enkelt och använder gratis program som skapats av PC-entusiaster. Förfarandet är identiskt med uppstart från ett USB-minne. Du kommer förmodligen behöva ett SD-kort adapter, eftersom få datorer har en inbyggd

  Du behöver:.
  Tom inspelningsbar CD
  SD-kort adapter.


  1.
  Sätt i ett SD-kortläsare USB-kontakten i en USB-port på datorn. Sätt i kontaktens stift slutet av SD-kortet i kortplatsen på SD-kortläsaren. Placera en tom inspelningsbar CD-skiva i skivenheten.
  2.
  Hämta ett system laddning programmet till skrivbordet, till exempel Ubuntu ISO-programmet (se Resurser). Dubbelklicka på filen för att starta installationen. Följ kommandona för att installera programmet och ISO-filen till den tomma inspelningsbara CD. Avsluta programmet när installationen är klar.
  3.
  Dubbelklicka på CD-ikonen på skrivbordet för att öppna sina fönster. Dubbelklicka på systemet lastning program i fönstret.
  4.
  Klicka på "Start", "Program" och "Tillbehör". Öppna terminalen programmet i popup-menyn längst upp på skärmen
  5
  Ange kommandot. . "- $ Sudo su" (utan citattecken) i textfältet för fönstret som visas. Tryck "Enter"
  6
  Gör samma sak med dessa kommandon:. . "Fdisk", "avmontera /dev /sdal", "fdisk /dev /sda"
  <. br> 7
  Skriv följande (utan citattecken), trycka på "Enter" efter varje inlägg: "d", "p", "n", "1", "700 M", "a" , "1", "t", "6", "n", "p", "2".
  8.
  Tryck på "Enter" två gånger. Skriv följande (utan citattecken), trycka på "Enter" efter varje inlägg: "W", "avmontera dev /sdal", "mkfs. vfat-FIG-nusb /dev /sdal", "unmount /dev/sda2" <. br>
  9
  Skriv följande (utan citattecken), trycka på "Enter" efter varje inlägg: "mkfs. cxt2-Lcasper-rw /dev/sda2", "sudoapt-getinstallsyslinux mtools", "syslinux-sf /dev /sdal".
  10.
  Högerklicka på skrivbordet. Välj "Ny mapp" från popupmenyn. Namnge mappen "Linux".
  11.
  Ladda ner en Linux automatiskt utsug program till skrivbordet (se Resurser). Dubbelklicka på den nedladdade filen för att dekomprimera programmet till skrivbordet. Dubbelklicka på programmet för att starta den. Klicka på "Start" knappen på programmets huvudskärm. Navigera till Linux mapp på skrivbordet i fönstret som visas. Dubbelklicka på Linux mappen. Avsluta LInux automatiska fläkten program när knappen "Klar" visas och klickar på den.
  12.
  Kopiera ISO-filen från CD fönstret till Linux mappen.
  13.
  Dubbelklicka på "Fixu. dat" program i Linux mappen. Följ anvisningarna för att kopiera alla filer som behövs system mapp till Linux mappen.
  14.
  Dra "Fixu. dat"-programmet och ISO-filen från Linux mappen till papperskorgen. Klicka insidan av Linux mappen och tryck "Cntrl" + "a" för att välja alla filer. Dra filerna till ikonen för SD-kort på skrivbordet.
  15.
  Dra Linux mappen till papperskorgen. Högerklicka på CD-ikonen. Välj "Mata ut" från popupmenyn. Ta bort CD. Högerklicka på SD-kortet ikon. Välj "Mata ut" från popupmenyn. Ta ut SD-kortläsare och ta bort SD-kortet från läsaren.

  Tips och varningar


 • en tom inspelningsbar DVD kan ersätta CD om så önskas.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man ladda drivrutiner utan diskettenhet

Relaterade artiklar


 • hur man använder en läsare USB-kort / författare
 • Hur tar jag bort en Windows-jobb xp skriva ut?
 • hur man återställer Jetdirect
 • hur man skriver data till ett SD-minneskort med digitala bilder
 • Hur konfigurerar jag fjärrkontrollen undrar plus för Vista Media Center?
 • hur man kan återställa fabriksinställningarna i en Acer Aspire netbook
 • Hur tar jag bort vridplattan på en HP M70 monitor?
 • Felsökning Microsoft Wireless Mobile Mouse 3000
 • hur är RDRAM skiljer sig från DDR RAM?
 • hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren