Dator > hur man byter moderkort på Dell Inspiron 8600

 • hur man byter moderkort på Dell Inspiron 8600


 • Moderkortet verkar inuti en dator på ett liknande sätt hur hjärtat fungerar i människokroppen. Moderkortet är ansvarig för att upprätthålla den kritiska komponenter i hela datorsystemet. Det ger andra anslutningar för olika kringutrustning och hårdvara. Moderkortet har stöd för video lagring, nätkapacitet, ljudfunktioner och kontroller datalagring. Om något händer till moderkortet, allt som hör till den är skadad och eventuellt utgå för evigt. Därför kan ersätta moderkortet och rengöring moderkortet vara en lösning för att lösa felaktig utrustning

  Du behöver:.
  Grounded armbindel eller armband
  . Skruvmejsel.
  Stjärnskruvmejsel.


  1.
  Stäng av Inspiron 8600 av. Placera jordad armbindel på varje handled. Ta bort locket nära gångjärnen på datorn genom att öppna den bärbara datorn och sätter in skruvmejsel i den lilla lucka. Tryck skruvmejseln nedåt. Kallelse plastskyddet kommer röra sig uppåt. Ta tag i luckan med ena handen och dra upp att ta bort det från datorn.
  2.
  Leta två exponerade skruvar längst upp på tangentbordet under där locket en gång lör Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort dessa två skruvar. Ta bort tangentbordet genom att lyfta det uppåt en aning. Leta reda på tangentbordet kontakten nära musmatta på datorn. Dra tangentbordet kontakten uppåt och lossa den. Dra tangentbordet helt borta från datorn och försiktigt den åt sidan.
  3.
  Vänd på datorn och lokalisera de två skruvarna på undersidan av datorn märkt "D. "Ta bort dessa skruvar med stjärnskruvmejsel. Stäng av datorn upprätt och vrid den till baksidan. Lokalisera de två skruvarna sitter under de två gångjärnen på baksidan av datorn.
  4.
  Koppla den blå kontakten videokabeln från moderkortet, som ligger där tangentbordet normalt sitter. Koppla bort kabeln trådlösa kortet antenn som sitter längst upp till vänster i den dator där plastkåpan normalt sitter på. försiktigt in en hand under skärmen. Grasp överst på skärmen med den andra handen. Flytta bildskärmen från datorn och ställ den åt sidan.
  5.
  Vänd på Dell Inspiron 8600 över att exponera botten med det. Ta bort hårddisken som sitter i det övre vänstra hörnet på datorn med hjälp av Phillips skruvmejsel för att de tre skruvarna som håller den på plats. Dra innehållet genom att dra upp på fliken. Ställ dem åt sidan.
  6.
  Leta reda på CD /DVD-enheten. Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort skruven på baksidan av datorn håller den på plats märkt "B. "
  7.
  Ta bort kylflänsen locket. Leta i övre högra hörnet på baksidan av datorn genom att skruva loss de tre skruvar som håller den på plats. Avlägsna dörren och skruva bort fyra skruvar silver håller församlingen på plats. Använd fliken ansluten till församlingen att dra upp den och sätta den åt sidan.
  8.
  Ta bort alla kvarvarande skruvarna på undersidan av den bärbara datorn med Phillips skruvmejsel. Ställ in skruvarna åt sidan. Ta hela bakstycket. Koppla ur synligt sladdar. Vänd på datorn upprätt och dra upp att ta bort återstående översta plastkåpan.
  9.
  Ta bort alla skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Lyft försiktigt Dell Inspiron 8600 moderkort, vilket är en grön färg, upp och bort från datorn. Ställ moderkortet i ett säkert område.
  10.
  Installera det nya moderkortet på samma sätt som det togs bort i omvänd ordning.

  Tips och varningar


 • Se till att inga statisk elektricitet existerar genom att använda ett jordat armband innan och medan du arbetar med datorn. Statisk kan orsaka brand eller explosion.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man byter en Celeron moderkort med en P4 dual core moderkort

Relaterade artiklar


 • hur man kan övervaka den interna stationär dator temperaturer
 • hur man fångar tv video med en usb
 • notebook reparation tips
 • hur man kan jämföra prestanda AMD Intel processorer
 • hur man minimerar CPU-användning
 • hur du tar bort partitioner från ett USB-minne
 • RAID-kontroller typer
 • Hur reparerar jag manuellt en hårddisk?
 • information om GeForce 6800 P260
 • hur man uppgraderar en gammal pc