Dator > metoder som används för att överföra data

 • metoder som används för att överföra data


 • Du behöver:
  kryssmejsel

  De metoder som används för att överföra data kontinuerligt utvecklas över tiden. . Många av de enheter som var populära under 1970-talet till 1990-talet blev föråldrade runt sekelskiftet som tekniken förbättras. Dessutom växer den mängd data som kan överföras mellan datorer och andra enheter kontinuerligt. En av de tidigaste som används för att lagra och överföra data var den kompakta kassettband, som var populär under 1970 och 1980 med en lagringskapacitet på 700KB till 1000KB. Många tekniska framsteg har skett sedan dess och runt 2009 var det vanligt ställe att ha förmågan att överföra 2 TB data med hjälp av en extern hårddisk. Det motsvarar 2 miljoner kompakta kassettband.

  Disketter

  Disketter är en 3,5-tums diskett med en lagringskapacitet på 1,4 MB. Dessa var de mest populära medium som används i hemdatorer för att överföra data från mitten av 1980-talet genom större delen av 1990-talet. Mot slutet av 1990-talet dessa var ersatta med optiska hårddiskar och Internet. Denna form av dataöverföring blev officiellt föråldrade i januari 2007.

  Optical Disc

  Optiska skivor började bli en populär metod för dataöverföring i slutet av 1990-talet på grund av deras större lagringskapacitet och snabbare överföringshastigheter. Dessa enheter kallas cd-skivor eller, vanligare, CD-skivor. Sony och Philips utvecklades ursprungligen dessa 1979. En vanlig CD rymmer ca 700 MB data. CD-skivor kan lagra antingen datafiler eller ljudfiler och har förmågan att läsas med enheter datorns cd samt musikalisk CD-spelare. CD-R är en typ av CD som kan spela in data en gång, där som CD-RW-skivor kan rerecord igen över tidigare skrivit data. ,

  USB Drive

  Universal Serial Bus kör mer känd som USB-minnen , flash-enheter eller enheter tumme, kan spara en mycket större mängd data och är mycket mer kompakt än en CD. USB-enheter kan hålla upp till 64 GB data. Detta belopp lagringsutrymme motsvarar ungefär 93 CD-skivor. Dessutom kan en USB-enhet passar i en handflata medan en CD ligger 12 cm i diameter. Dessa enheter ansluter till USB-portarna på en dator.

  Extern hårddisk

  Externa hårddiskar är den största dataöverföring utrustning som är tillgänglig för hemdatorer, och kan lagra upp till 2 TB data, vilket motsvarar 2. 857 CD-skivor. Dessa enheter är främst för att överföra data från en gamla dator till en ny. Hårddisken kan anslutas till datorns USB-, seriell eller FireWire-portar.

  Internet

  Internet är ett mycket populärt sätt att överföra data, och har den fördelen att användaren inte behöver leverera en lagringskapacitet enheten till den fysiska platsen för datas slutdestinationen. Ett av de vanligaste sätten att överföra data till andra genom detta medium är genom att bifoga filer till e-post. Denna metod för filöverföring används också ofta av mjukvaruföretag, där det är vanligt att köpa programvara från företaget på Internet och hämta den till datorn, istället för att köpa en fysisk CD-skiva från en butik.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur du uppgraderar Asus Eee PC 904ha

Relaterade artiklar


 • hur du kontrollerar ditt trådlösa kort på din bärbara dator
 • hur man gör en usb skiva startbar
 • Hur tar jag bort vridplattan på en HP M70 monitor?
 • hur reparera en Acer Aspire 5315 tangentbord
 • hur du ansluter FCP på en sändning bildskärmen med hjälp av s-video från laptop
 • Hur uppgraderar jag USB 1.0 till USB 2.0?
 • hur man uppgraderar en t2050 processor
 • hur reparera ett tangentbord på en SONY VGN-a517b
 • felsökning av en netgear printserver
 • hastighet tester för tangentbord