Dator > felsökning av en Dell Desktop som inte kommer att starta

 • felsökning av en Dell Desktop som inte kommer att starta


 • Ofta är den största utmaningen i felsökning av ett datorfel är diagnostisera problemet. När du har identifierat felet med systemet, kan du bestämma vilka steg som behövs för att åtgärda det. Dell har många web och garantiservice du kan använda för att felsöka när du har identifierat datorns problem. Du kan även felsöka problemet genom att använda din Dell disk operativsystem

  Du behöver:.
  Operativsystem installera disk


  1
  Kontrollera strömförsörjningen. . . Om du försöker att driva datorn och det antingen inte går att slå på eller bara slumpmässigt stängs av, det finns antagligen ett problem med strömförsörjningen. I detta fall är lösningen att byta nätaggregat. Kontrollera om din dator är fortfarande under garanti med Dell. De flesta Dell-datorer har ett års garanti, under vilken företaget kommer troligen byta ut felaktiga komponenter. Om datorn inte är under garanti, måste du betala för att få strömmen ut. Kontakta Dell kundsupport för garantiärenden (se Resurser).
  2.
  Identifiera programvara frågan. Om datorn startar upp, men du får en blå skärm misstag, är chansen det är något galet med ditt system inställningar eller operativsystem (OS). När datorn erfarenheter felet, starta om systemet. För att göra detta tryck och håll datorer strömbrytaren tills systemet stängs. Tryck sedan på strömbrytaren igen för att starta om systemet. När systemet startar upp kommer du bli presenterad med startalternativ. Välj "Återställ systemet till en tidigare sparad Stabil Systemkonfiguration. " Om felet kvarstår, sätter Dell operativsystemet installera disk i lämplig enhet och återställa datorn. Du uppmanas med möjlighet till att starta från operativsystemet disken. Välj det alternativet och tryck ENTER. Starta från operativsystemet disken och från menyvalet "Reparera". . Du kan sedan återställa datorn till fabriksinställningar, som kan fixa datorn problem. Detta alternativ kommer att radera alla sparade data på hårddisken, så var försiktig när du återställer till fabriksinställningarna.
  3.
  Kontakta Dell om du fortfarande har fel. Om du använder Dell-förutsatt OS är oförmögen att lösa problemet, kontakta Dell kundsupport. Eftersom felet kan ha samband med problem med just din Dell-dator, tillgång till webbsida från en icke-drabbade datorn kan hjälpa. Dell har en webbsida kundtjänst som kan hjälpa peka ut och felsöka problem. Om du inte kan ansluta till Internet samtidigt som man försöker att felsöka, kontakta Dell kundsupport för netbooks och stationära datorer på 800-874-4096. Har datorn i fråga är redo, eftersom kundservice supporttekniker behöver sin särskilda identifikationsnummer för att titta på produktinformation. Se Resurser för en lista över alla Dells telefonnummer till vår supportavdelning.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur du kopierar gamla hårddiskar

Relaterade artiklar


 • av fördelarna med ett USB-minne
 • Pentium D 925 vs Core 2 Duo E6600
 • hur man bygger en cool dator
 • hur man startar en bärbar dator när skärmen är konstig ut?
 • hur man klona en sata bärbar hårddisk
 • hur man byter processorn i min pc
 • fuktkontroll strategier för datacenter
 • vad är 64-Mbit RAM minne chip?
 • hur du tar bort Bluetooth-programvara
 • hur man byter en bokstav på en laptop tangentbord efter att den tagits bort på en paviljong 9925