Dator > hur man kan jämföra enheter batteribackup för datorer

 • hur man kan jämföra enheter batteribackup för datorer


 • Uninterruptible Power Supplies (UPS) kan ge batteri backup för datorn för att skydda mot elavbrott. Eftersom det finns ett stort utbud sådana enheter finns på en mängd olika priser, att välja rätt UPS för ditt behov tar noggrant övervägande

  typer.

  Det finns många olika och subtila former av UPSes, men alla koka ner till två grundläggande kategorier: standby och online. En standby UPS fungerar bara bort batteriet när den huvudsakliga energikällan misslyckas. En online UPS driver bort batteriet hela tiden och använder den viktigaste kraftkällan för att hålla batteriet laddat.  Standby UPS-enheter behöva tid för att växla mellan kraftledning och batteriet när strömavbrottet. Om överföringen tiden är större än det frågan tidpunkten för datorns nätaggregat, då stängs datorn förtid trots batteribackup. Lär ditt nätaggregat är "rån tid" och använda den för att välja en UPS med en tillräckligt snabb "överföring tid. "  Online UPSes behöver inte att överföra makt, så att strömförsörjningen är verkligen avbrottsfri. Dessa enheter är dyrare, är mindre energieffektiva och genererar mer värme än standby typer. De används vanligtvis för system som kräver absolut pålitlighet.

  Watt och VA Betyg

  UPS-enheter är klassade för maximal effekt belastningar de kan stödja. De använda betyg ges i watt och volt-ampere (VA). Överskridande någon av dessa bedömningar kan leda till att UPS till korta ut eller ens potentiellt fatta eld. Om en UPS inte ange det högsta watt betyg, antar att det är 60 procent av VA betyg på de flesta.  Om du har en makt-faktor-korrigerad ( PFC) strömförsörjningen i datorn, kommer dess watt kravet samma som VA krav. Om det inte är en PFC leverans, därefter enligt APC watt krav kommer att vara mellan 55 procent och 75 procent av nätaggregatet VA rating.  Sträva efter att välja en UPS som är beräknat för dubbel kapacitet som krävs av din dator så att den inte behöver köras vid full last kontinuerligt.

  Batteri

  Batteritid beskriver hur länge UPS kommer att leverera ström vid en given belastning innan batteriet är urladdat. Ofta tillverkare tillhandahåller en lista med olika belastning nivåer och deras förväntade driftstider. Längre körtid kan bli kostsamt, så tänk dina behov noga. För de flesta användare är allt som behövs tillräckligt med tid att spara arbete och stäng av datorn på rätt sätt.  Beakta även den förväntade livslängden på batteriet och den miljömässiga temperaturer som batteriet är specificerad för att arbeta eller förvaras i.

  strömutjämning

  Förutom att ge ström under strömavbrott, kan en bra UPS även skick makt ges till datorn för att skydda mot överspänning och brownouts. En online UPS ger bästa konditionering eftersom det isolerar datorn från elnätet helt och hållet. En standby UPS, men kan fortfarande ge överspänningsskydd och kommer ofta ange ett betyg uppsving energi i joule. Ju större ökningen betyg, desto bättre.

  Larm och programvara

  UPS ska varna dig när strömmen har misslyckats eller om batteriet är nära att rinna ut. De flesta kommer att ge hörbara varningar och kommer att ge visuell indikatorer som med en LCD-skärm. Vissa UPS-enheter levereras med programvara som också kan ge varningar till din datorskärm eller e-postmeddelanden till personer som är utanför anläggningen. Läs på den programvara som används med varje UPS och bestämma vilka funktioner du behöver.

  Antal uttag

  Mest UPSes ge flera försäljningsställen att ansluta enheter till. Bestäm hur många enheter du behöver för att ansluta. Tänk på att du måste ansluta minst en dator och dess skärm. Kom också ihåg att varje enhet som är ansluten kommer att öka belastningen krav.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:felsökning av en Compaq knapp dator startar

Relaterade artiklar


 • hur man direkt en genomsökning från HP Deskjet fa280 till ett dokument
 • hur man kan jämföra färgkopiatorer
 • hur man kopierar en gammal hårddisk
 • hur du tar bort partitioner från ett USB-minne
 • Verktyg för att testa hastigheten på en hårddisk
 • Hur tar jag bort en hårddisk från Sony Vaio VGN-txn27n / b?
 • hur man gör en usb skiva startbar
 • hur man delar ett tangentbord mus
 • hur man gör en bootbar USB-hårddisk
 • hur till återvinna en gammal hårddisk