Dator > hur man fixar en bakgrundsbelysning på en bärbar dator

 • hur man fixar en bakgrundsbelysning på en bärbar dator


 • De CCFL (cold Cathode Fluorescent Lamp) bakgrundsbelysning är en lång, smal lampa som lyser upp LCD-panelen i en bärbar dator. Ljuset från lampan är jämnt fördelad över panelen med flera lager av film för att producera bilderna på skärmen. Symtom på bakgrundsbelysning misslyckande inkluderar dunklet, flimmer, en röd eller grön nyans, eller en låg surrande ljud som kommer från LCD-skärmen. För att ersätta bakgrundsbelysningen lampan i din bärbara dator, måste du ta isär skärmen montering och tillfälligt ta bort LCD-skärmen från den bärbara datorns skal. Innan du börjar, bär ett antistatiskt armband att förhindra skador på komponenter, och se till att du har tillräckligt med tid att sätta ihop den bärbara datorn helt

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Plast härskare.
  Ersättning CCFL-bakgrundsbelysning.
  Antistatiskt.
  Produktdokumentation.
  Lödkolv och löd.


  1.
  Stäng av datorn, dra ut strömkabeln och ta ur batteriet. Placera den bärbara datorn på en plan yta i ett väl upplyst område
  2
  bort gummi flikar för att få tillgång skruvar på skärmen bezel -. . Plastramen gränsar till panelen. Bänd upp flikarna med hjälp av ett spetsigt verktyg och ångra alla skruvar längs ramen. Placera alla gummi flikar och skruvar i en liten behållare och hålla dem borta från arbetsområdet.
  3.
  Lossa ramen. Använd en lång, platt verktyg, t. ex. en plast härskare eller en platt skruvmejsel för att lossa på ramen. Dra på ramen längst upp på den bärbara datorn locket för att skilja den från baksidan skal och sätt in den platta änden av verktyget i sprickan. Håll verktyget in och separat ram från alla sidor för att lossa den helt. Du kommer att se nakna LCD-panelen på plats, fäst vid en metall fäste med skruvar.
  4.
  Bort skruvarna att lösgöra LCD-panelen från den bärbara datorn är skalet. Du kan behöva ångra 2-4 skruvar från varje sida av panelen, beroende på laptop tillverkare och modell. Ta bort alla skruvar och luta skärmen framåt mot tangentbordet. Vila panelen nedåt.
  5.
  Dra ur kabeln som ansluter skärmen till omriktaren styrelsen. Denna komponent är ansluten till basen på LCD-panelen och är ansvarig för ström till bakgrundsbelysningen lampan. Dra försiktigt på plasten församling i slutet av omriktaren att dra ur kabeln. Dra inte i själva kabeln.
  6.
  Koppla ur videokabeln. Videokabeln är en tunn, band-liknande arrangemang, ofta tejpad på baksidan av panelen. Dra i plast änden av kabeln för att koppla in LCD-panelen från CPU.
  7.
  Demontera bakgrundsbelysningen lamphuset från panelen. Höljet får knytas till en sida eller längst ned på skärmen, och hålls på plats med lim, clips, krokar eller någon annan låsmekanism. Beroende på laptop modell kan du behöva manövrera på olika sätt för att ångra den bifogade filen.
  8.
  Ta bakgrundsbelysningen lampan från sina bostäder. Håll långsmala lampan och dra försiktigt bort silikon locken från varje ände. Nästa, koppla loss kablarna från båda leder (slutar) genom klippning bort eller avlödning. Lampan är nu redo att bytas ut.
  9.
  Ta den nya lampan och anslutningar löda till både leder och ersätta silikon mössor. Fäst den nya lampan till bostadsmarknaden och montera tillbaka den på LCD-panelen. Organisera displayen församling genom att koppla in alla kablar lossnat från omriktaren och skärmen, och montering av skärmen och montering av ramen.

  Tips och varningar


 • Kontrollera att du inte har några överblivna bitar efter ihopmontering den bärbara datorn.
 • Ta inte isär din bärbara dator om du inte är säker om processen.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:Felsökning en HP 5SI laser jet

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar Rambus minne
 • hur man skapar en startbar flash disk
 • hur man bränner CD-skivor över nätverket
 • Hur felsöker jag en bror 4750e?
 • hur man använder en bärbar dator som en DVD-spelare
 • vad är skillnaden mellan AGP och PCI-grafikkort?
 • CPU-temperaturen och fläkthastigheten
 • HP laptop frågor
 • hur man väljer rätt stationär PC
 • Hur skall ersätta ett T41 LCD