Dator > hur du ställer in en höghastighetsanslutning på en ny hårddisk

 • hur du ställer in en höghastighetsanslutning på en ny hårddisk


 • När du installerar en ny hårddisk i en dator, måste du ofta att installera en version av Windows-operativsystemet. När detta är gjort, måste du installera om tidigare arbetade installationer av andra komponenter såsom höghastighetsinternet anslutningar. Internet-anslutningar av denna typ körs oftast genom DSL (baserat telefonlinje), kabel eller modem satellit. Men i hushåll som har mer än en dator eller när en trådlös anslutning används, kan en modem och router användas, i vilket fall måste du konfigurera både komponenter för din nya hårddisk.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel


  1
  Läs igenom instruktions manual som följde med modem för Internet och var du fått av din Internetleverantör. . vid tiden för installationen. Koppla bort modemet från väggen, om den är ansluten. Vänta fem minuter och återanslut till väggadaptern. Om du använder ett DSL-modem, ansluter du den till telefonjacket och om du använder ett kabel-eller satellit-modem, ansluta den till TV-kabeln uttaget i väggen.
  2.

  Anslut ena änden av en Ethernet nätverkskabel till modemet och anslut den andra till Ethernet-porten på datorn. Ethernet-nätverkskabel ser ut som en telefon kabel, men att kontakten är mycket större än den genomsnittliga telefonen anslutningskontakt. Kontrollera indikatorn lyser på modemet för att se till att de är på och att Internet-anslutning blinkar. Slå på datorn, öppna din webbläsare och surfa på Internet.
  3.
  Stäng av datorn och koppla ur Ethernet-kabeln från datorn, så du kan installera routern. Anslut Ethernet-kabeln du just frånkopplad från datorn till WAN-porten på routern. Denna port kommer att markeras på routern. Anslut en annan Ethernet-kabel till den markerade LAN-port på routern och ansluta den andra änden till den nya hårddisken om du planerar att ansluta fler än en dator till Internet via en fast anslutning.
  4.

  Sätt in CD som medföljde routern i datorns CD-enhet. Följ anvisningarna på skärmen för att installera routern. Välj ett användarnamn och lösenord eller använda det användarnamn och lösenord som du tidigare fastställts med din gamla hårddisk. Du kanske måste kontakta din tjänstleverantör för att bekräfta ditt användarnamn och lösenord. Stäng av datorn, routern och modemet och vänta några minuter innan du sätter på komponenterna
  5
  Ström på modemet, routern och datorn -. . I den ordningen. Kontrollera att datorn ansluter till routern och routern till modemet. Se till att ljuset indikatorer på routern lyser grön och att den gröna Internet indikatorn blinkar på modemet.
  6.
  Koppla bort Ethernet-kabeln från datorn och klicka på det trådlösa nätverket ikonen i högra nedre hörnet verktygsfältet bredvid klockan. Låt datorn för att hitta det trådlösa nätverket och ansluta till den. När du uppmanas ange ditt användarnamn och lösenord och klicka på "Anslut". Surfa som du brukar göra på internet.
  7.
  Navigera till "Start", "Kontrollpanelen" och välj "Nätverks-och Internet" om den nya hårddisken inte ansluta till den trådlösa anslutningen som du har installerat. Välj "Konfigurera ett trådlöst nätverk för ett hem eller mindre kontor. " Följ instruktionerna på skärmen från guiden Konfigurera nätverk. Klicka på "Slutför. "
  8.
  Klicka på ikonen för trådlös anslutning i botten Windows verktygsfältet till höger bredvid klockan. Välj din trådlösa anslutning och klicka på" Anslut. "Öppna din webb webbläsare och surfa på Internet.


Previous:nothing Next:hur man uppgraderar ett internt trådlöst kort i en Compaq Presario f759wm

Relaterade artiklar


 • hur till vända på en dator utan en strömbrytare
 • hur mycket RAM kan du lägga i en AMD Athlon XP 2100?
 • Felsökning av en HP 8250
 • Felsökning en HP kopiator skrivare &
 • hur till vända på en Bluetooth på MSI Wind
 • hur att göra sig av tomma bläckpatroner
 • Felsökning av en HP Deskjet 5650
 • hur man byter gångjärnen på en Dell Inspiron
 • Jag kan inte ansluta till en trådlös skrivare
 • hur till återvinna dokument och bilder från en trasig hårddisk