Dator > Vilka funktioner i en bärbar dator?

 • Vilka funktioner i en bärbar dator?


 • När persondatorer har ökat under de senaste åren till en stöttepelare i människors produktivitet och underhållning, har den bärbara datorn blivit den kanske mest mångsidiga PC hårdvara tillgänglig. Det fortsätter att växa i popularitet på grund av de många fördelar den erbjuder. Även stationära datorer ger den största processorkraft, och netbooks och mobila enheter krympa till ännu mindre former, levererar den bärbara datorn utmärkt processorkraft i ett relativt litet paket.

  Portabilitet

  Portabilitet definierar kategorin bärbara datorn. Du kan välja en bärbar dator upp och ta den från ett rum till en annan, placera den i ett ärende och gå den andra sidan stan eller bär den på en flight, eller ställa in den i sätet bredvid dig i bilen och kör till de fyra hörn av kontinenten. En bärbar dator bär dina personliga data och program datoranvändning med dig vart du tar den.

  Wireless

  Trådlösa nätverk och Internet finns på alla former av datorer, men bärbara datorer kan vara helt trådlöst med hjälp av ett laddningsbart batteri . Bärbara datorer kräver ingen telefonlinjer, inga kablar Ethernet och inga sladdar. De enda krav på de trådlösa funktionerna i en bärbar dator ska ladda batteriet när det har slut på ström, och tillgången till en trådlös Internet-anslutning för uppkoppling mot Internet.

  Strömsnåla

  För att anpassa för användning med ett batteri, bärbara datorer har flera energibesparande funktioner för att minimera sin förbrukning. Dessa inkluderar en specialiserad mobil centralenhet (CPU), förmågan att minska skärmens ljusstyrka, eller inställningar som släcker hårddisken när den inte används. Även när den är inkopplad, bärbara datorer förbrukar mindre ström än de flesta stationära datorer.

  Fristående

  Stationära datorer kräver en mängd kringutrustning, till exempel en bildskärm, tangentbord och mus. Bärbara datorer är allt-i-ett produkter som innehåller, i ett enda fall, varje utrustning som är nödvändig för att köra datorn.

  Bekväm

  Du kan använda ergonomi med en anteckningsbok precis som du gör med en stationär av sitter vid ett skrivbord när du använder den. Men du kan också njuta av komfort och bekvämlighet att sätta den i knät på en parkbänk eller om det på din mage medan liggande i sängen. Bärbara datorer är lätta och mångsidiga så att du kan använda dem oavsett i vilken position som är mest bekvämt för dig.

  Prisvärd

  har bärbara datorer sjunkit drastiskt i pris under den senaste tiden. Även stationära datorer är vanligtvis ännu billigare och mer kraftfulla, bärbara datorer är att fånga snabbt upp både i prestanda och pris. Den extra bekvämlighet gör anteckningsböcker ett klokt val när du väljer en dator.


Previous:nothing Next:hur man kan minska processorhastigheten

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en tillverkare
 • information på en HP Color LaserJet 1500 skrivare
 • hur du lägger till mer RAM-minne till en HP dv6000
 • hur man uppgraderar minnet med en snabbare RAM-hastighet
 • hur du ansluter till ett Wi-Fi-kort
 • Hur förvarar jag DVD-filmer på en hårddisk och spela dem på TV?
 • hur man installerar en SATA RAID controller
 • hur du aktiverar en pekplattemus
 • hur man uppgraderar det inbyggda minnet på en bärbar dator
 • hur man kan förbättra laptop upplösning