Dator > Hur byter jag fläkten i ett Toshiba Tecra A2?

 • Hur byter jag fläkten i ett Toshiba Tecra A2?


 • Varje dator har en processor, och varje processor har ett eget kylsystem, vilket inkluderar en fläkt och en kylfläns enhet. I fråga om Toshiba Tecra A2 laptop, kylfläns och kylfläkt är en enhet som täcker processorn chip. Kylfläkten primära funktion är att reglera processorns temperatur. Om din Toshiba Tecra processorn blir för varm, kan den orsaka allvarliga skador på ditt moderkort

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Spara och stäng alla öppna dokument och program och stäng sedan av din bärbara dator. Stäng LCD-skärmen och koppla ur strömkontakten och eventuella externa enheter. Placera den bärbara datorn ansiktet nedåt.
  2.
  Rotera den bärbara datorn så att framsidan är vänd mot dig. Leta upp batteriet längs den övre kanten på botten höljet. Tryck på de två knapparna batteri release, och sedan ta bort batteriet från facket.
  3.
  Ta bort den inre Phillips skruvarna fyra hårdvara facket täcker till laptop botten hölje. Ta bort alla fyra covers och lägg dem åt sidan.
  4.
  Leta reda på hårddisken i det nedre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Skjut köra till vänster för att koppla bort den från facket. Ta bort hårddisken från den bärbara datorn.
  5.
  Leta reda på minnesplatsen nära mitten på nedre höljet. Sprid den vita spärrarna på vardera sidan av varje minnesmodul. Tilt varje modul på en 45-graders vinkel. Ta tag i sidorna av varje modul, och dra var och en ur sin respektive minneskortplats.
  6.
  Leta modemkortet ovanför den tomma minnesplatsen. Koppla de två antennkablar från modemet kortet. Ta bort de två skruvarna säkra kortet på plats. Lyft modemkortet ur den bärbara datorn.
  7.
  Leta reda på trådlösa kortet i det nedre högra hörnet av nedre höljet. Koppla bort de två kablarna från kortet. Bred ut spärrarna på vardera sidan av den trådlösa modulen. Luta den i en vinkel, och sedan ta ut den ur facket.
  8.
  Leta reda på CPU kylflänsen utrymme ovanför trådlösa kortet facket. Ta bort skruvarna från locket, och ta sedan bort luckan. Ta bort de tre skruvarna säkra kylflänsen på plats. Ta bort det från datorn.
  9.
  Ta bort de 15 återstående skruvarna från den bärbara datorn botten hölje. Placera den bärbara datorn ansikte upp, och sedan öppnar LCD-skärmen. Bänd från tangentbordet täck med en liten platt skruvmejsel. Tangentbordet omfattar är en tunn plastremsa ovanför tangentbordet.
  10.
  Avlägsna de tre skruvarna säkra tangentbordet på plats. Luta tangentbordet uppåt, och sedan placera den upp och ner över handledsstödet området. Leta reda på flatkabeln på tangentbordets undersida. Spåra det till den plats där den ansluter till moderkortet. Det finns en liten metallplatta som täcker bandkabeln moderkort kabel. Ta bort skruvarna säkra metallplattan på plats. Ta bort metallplattan, och sedan koppla loss kabeln från moderkortet. Rätten skruven på metallplattan är det DVD-enhetens fästskruven.
  11.
  Leta upp DVD-enhet i den högra sidan av övre höljet. Tryck på baksidan av dvd-enheten med en skruvmejsel för att driva det ur facket. Ta tag i sidan av DVD-enheten och ta ut det ur sitt fack helt och hållet.
  12.
  Koppla växeln kabeln från högst upp i mitten av moderkortet. Leta upp och koppla bort pekplattan kabeln ovanför pekplattan enheten på moderkortet. Ta bort den enda skruv säkra växeln till toppen av den bärbara datorns övre höljet.
  13.
  Ta bort skruvarna från varje LCD gångjärnsskyddet. Ta bort gångjärnskåporna och ställ dem åt sidan. Leta reda på LCD-video kabel som kommer från den vänstra sidan av skärmen. Följ kabeln till dess kontakt på moderkortet. Det döljs av en liten metall lock. Ta bort enstaka Phillips skruven från luckan och ta bort den. Koppla bort LCD-kabeln från moderkortet.
  14.
  Koppla bort alla kvarvarande kablar från moderkortet och sedan ta bort de två återstående Phillips skruvarna till övre höljet på plats. LCD-skärmen och topp hölje är ett stycke. Ta bort hela övre hölje och LCD-skärm från den bärbara datorns bas.
  15.
  Leta reda på kylfläkten i det övre vänstra hörnet av moderkortet. Koppla bort fläktens svarta och röda kabeln från moderkortet. Ta bort de två skruvarna säkra fläkten till moderkortet. Lyft ut fläkten ur datorn och ställ den åt sidan.
  16.
  Upprepa hela proceduren i omvänd för att installera ditt byte kylfläkt.


Previous:nothing Next:hur man startar en dator med en USB-hårddisk ansluten

Relaterade artiklar


 • Hur man testar upplösning och uppdateringsfrekvens på dataskärmar
 • min gateway laptop kommer inte starta i felsäkert läge
 • förteckning över processorer med dubbla kärnor
 • Hur rengör jag en Canon ip3000 skrivhuvudet?
 • CPU-temperaturen och hastigheten
 • hur man installerar en CPU-processor på en Dell Inspiron laptop
 • Hur installerar jag hp 3600n drivrutinen?
 • hur man återställa raderade filer index dat
 • hur reparera CMOS batteriet i ett moderkort
 • min Canon skrivarpapper kommer inte att mata