Dator > Hur byter jag en viao hårddisk?

 • Hur byter jag en viao hårddisk?


 • I allmänhet hårddiskar har en livslängd på ungefär fem år. Detta varierar beroende på vilken typ av hårddisk du använder, och hur tungt du använder den. Som med alla datorer, någon gång måste du byta ut eller uppgradera hårddisken i din Sony VAIO laptop. Du måste vara försiktig vid byte av hårddisken eftersom det är möjligt att skada den under installationsprocessen

  Du behöver:. .
  Platt skruvmejsel
  Phillips-skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din bärbara dator och sedan stänger LCD-skärmen. Dra ut nätkabeln från uttaget. Placera den bärbara datorn nedåt. Vrid datorn så öppningen är vänd mot dig.
  2.
  Lokalisera batterifacket nära toppen av VAIO bottenplattan. Tryck på batteriet nedtryckt och dra sedan ut batteriet ur facket.
  3.
  Placera den bärbara datorn vänt uppåt och öppnar LCD-skärmen. Placera LCD-skärmen i 180-graders position. Sätt en liten platt skruvmejsel i den högra sidan av tangentbordet locket. Detta lock ligger mellan tangentbordet och LCD-skärmen. Bänd av locket, men ta inte bort den helt. Det finns en kabel ansluten till den.
  4.
  Placera locket nedåt på den bärbara datorn yta. Koppla bort kabeln från moderkortet. Ta bort locket från den bärbara datorn. Ta bort alla skruvarna som tangentbordet på plats. Ta tag i tangentbordet och placera den upp och ner över pekplattan. Detta kommer att ge dig tillgång till insidan av datorn.
  5.
  Leta reda på hårddisken bur inuti laptop övre hölje. Det kommer antingen vara placerad i mitten av höljet, eller i nedre vänstra hörnet. Ta bort Phillips-skruvarna säkra buren till den bärbara datorn. Lyft hårddisk bur ur den bärbara datorn och koppla bort den bruna band SATA-kabel från baksidan av hårddisken. Ta bort hårddisken bur från den bärbara datorn.
  6.
  Ta bort Phillips-skruvarna som säkrar hårddisken inne i buren. Placera den nya hårddisken i buren, och passa in skruvhålen på enheten med hålen på buren. Byt behålla Phillips-skruvar.
  7.
  Fäst bandet SATA-kabeln till baksidan av den nya hårddisken. Placera hårddisken buren i facket på den bärbara datorn övre hölje. Byt Phillips-skruvarna säkra enhetshölje till den bärbara datorn.
  8.
  Placera tangentbordet ansikte upp, och sedan placera den inuti tangentbordet facket. Byt ut alla Phillips-skruvar som behövs. Anslut flatkabeln till tangentbordet täcka. Sätt tillbaka locket genom att den bärbara datorn.
  9.
  Tillbaka batteriet och återanslut strömkabeln och alla externa enheter till den bärbara datorn.


Previous:nothing Next:Felsökning toner

Relaterade artiklar


 • hur man driver en Logitech USB-mus via en PS2-port
 • Lägga till en usb tillägg kort för Windows
 • Hur man testar en uppringda modem
 • hur man minimerar CPU-användning
 • hur Recover My Files i verk
 • Hur tar jag bort en hårddisk från WD Passport bilaga?
 • hur man växla på Lenovo från en extern skärm
 • Hur avyttra jag av gamla datorer i Wright County, Minnesota?
 • vad är det fysiska minnet på en dator?
 • Hur fyller jag en HP-patron 88 hemma?