Dator > hur man överklockar datorns minne

 • hur man överklockar datorns minne


 • Datorminne lagrar data som skall användas av processorn, vilket ökar den hastighet med vilken data kan nås. Den hastighet med vilken data överförs till och från minnet styrs av minnet enhetens spänning. Genom att justera spänningen i datorns minne och dess interna timing, kan bättre prestanda uppnås. Överklockning datorminne på detta sätt görs inifrån datorns moderkort setup program och det kan göras utan extra utrustning eller programvara
  1.
  Starta om datorn. På första BIOS-skärmen, tryck på angivna knappen för att komma BIOS-inställningarna. Vanliga nycklar inkluderar F2, Del, och F10.
  2.
  Leta upp menyn för spänning och frekvens kontroll. Vissa BIOS-system kommer att hänvisa till detta helt enkelt som "Överklockning" medan andra kommer att lista det som "Frequency /Voltage Control. " Om du inte hittar menyn, kontrollera avancerade BIOS-inställningarna på menyn om man är närvarande.
  3.
  Leta efter en undermeny eller poster där du kan justera minne spänning och frekvens. Inte alla moderkort kommer att möjliggöra detta, och om du inte kan hitta separata poster för minne justering, kommer ditt minne justeras i samband med justeringar som du gör till processorn
  4
  antingen öka det. . spänning eller frekvens ditt minne (eller din processor och minne, om du bara har en grupp av inställningar) med en liten mängd, inte justera både på en gång eller du kanske inte kan berätta vilken inställning förändring orsakar problem. Spara dina ändringar och avsluta, starta om datorn.
  5.
  Låt ditt operativsystem för att läsa helt och kontrollera om prestandaproblem. Använd ett program för benchmarking om du har en för att bedöma om det skett en ökning eller minskning i prestanda. Se upp för grafiken, system eller program instabilitet, bland andra potentiella problem. Om det inte finns några problem med nuvarande inställningar, gör en notering om detta. Starta om datorn.
  6.
  In BIOS igen och göra en annan inställning till antingen frekvensen eller spänningen i ditt minne. Spara dina inställningar och starta igen, kontrollera för potentiella problem. Starta om och gå in BIOS igen när du har bestämt om din dator är stabilt under de nya inställningarna.
  7.
  Fortsätta justera spänning och frekvens i små steg, vilket gör notera inställningarna som är stabila och de som inte är så att du kan återgå till en fungerande konfiguration om det behövs. Ändra tillbaka inställningarna till den högsta stabila konfigurationen när du når en punkt där ökar bara orsaka instabilitet.

  tips och varningar


 • Moderkort som använder en enda grupp av inställningar för processor och minne justeringar sägs att köra i "synkront läge. " Moderkort som använder separata inställningar för processorn och minnet körs i "asynkront läge. "
 • Inte alla moderkort tillåter överklockning. Om du inte hittar överklockning eller frekvensen och spänningen menyer justering i systemets BIOS, kan datorns moderkort inte sättas upp så att dess minne överklockad.
 • Överklockning komponenter kan resultera i ökad värme i din datorväska. När du utför stora overclocks, se till att du har tillräckligt med fläktar eller andra lösningar för kylning installerats för att undvika eventuella värmeskador.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man köper en Toshiba AC-adapter

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar drivrutiner sony kortläsare
 • bakgrundsbelysning LCD problem
 • hur man byter en CD på en Dell laptop inspiron 1150
 • hur man byter en bläckpatron i en HP 6310 skrivare
 • hur du använder din nvidia kort att bränna VHS till DVD
 • om de viktigaste minnet av en pc
 • grafikkort kompatibelt med Linux
 • hur man hittar en intern klistermärke för en PowerMac G5 dp
 • pentium e 5.200 vs Athlon 64 X2 5000
 • Xerox Phaser 8560n laserskrivare specifikationer