Dator > egenskaper att beakta när man köper ett nätverkskort

 • egenskaper att beakta när man köper ett nätverkskort


 • Ett nätverkskort, eller nätverkskort, är en dator komponent som möjliggör kommunikation mellan datorer-oavsett om dessa datorer är på samma kontor eller på motsatta sidor av världen. Enligt Smart Computing, sålde de flesta datorer idag levereras med inbyggt nätverkskort integrerat i moderkortet. Om datorn inte levererades med en inbyggd nätverksadapter-in, kan du installera den som en add-on komponent. Men vissa faktorer beaktas när de köper ett nätverkskort.

  Nätverkskompatibilitet

  Många typer av nät, vilket är anledningen det finns så många typer av nätverkskort som du kan välja. Varje nätverkskort är speciellt utformad för att arbeta med ett visst nät typ, till exempel TokenRing nätverk, Fiber Distributed Data Interface (FDDI), Asynchronous Transfer Mode (ATM), LocalTalk och Ethernet, bara för att nämna några. Ethernet-specifikationen, även kallad IEEE 802. 3 specifikation, är utformad som en standard av institutet för elektriska och elektroniska Engineers (IEEE). Det är den mest dominerande och utbredda nätverk standard idag, beroende på vilken teknik informationsportaler, WindowsNetworking. com och InformIT.  Om du köper ett nätverkskort, ta reda på vilket nät typ det är för. För en fast Ethernet-nätverk, söka 802,3 kompatibilitet på nätverkskortet specifikationen. För en trådlös Ethernet eller Wi-Fi-nätverk, leta efter 802. 11 på specifikationerna.

  Speed

  Ethernet-nätverk utvecklas kontinuerligt. Den ursprungliga 802,3 standard som används hundratals meter värde av kabel utan överlämnas endast 10 megabit per sekund (Mbps) av data. En mer avancerad specifikation finns nu, som kan överföra 100 Mbit /s data och stöder kabellängder som är tusentals meter lång, enligt Lantronix. Kontrollera hastigheten på ditt nätverk utrustningen innan de köper ett nätverkskort. De flesta nätverkskort stöder många Ethernet-standarder. Det är typiskt att hitta gigabit Ethernet-kort för att stödja långsammare Ethernet-standarder, såsom 10/100/1000 Mbps. Hastigheten kompatibilitet tas om hand med hjälp av auto-negotiation egenskaper nätverkskort, enligt Lantronix.

  Bus Interface Kompatibilitet

  InformIT diskuterar hur bussen kompatibilitet talar om huruvida kortplatsen på moderkortet är industrin Standard Architecture (ISA) eller Peripheral Component Interconnect (PCI). ISA gränssnittet är äldre än PCI, som antogs av datortillverkare någon gång i början av 1990-talet. Om du har en äldre dator köpts före 1993, är chansen att den har ett ISA-gränssnitt, men i övrigt är datorn troligen PCI.  nätverkskort för bärbara datorer är varken PCI eller ISA. Bärbara datorer inte utsätta expansionskortplatser på samma sätt som stationära datorer göra på grund av de bärbara datorer "små form. Personal Computer Memory Card International Association (PCMCIA)-gränssnitt används vanligen på bärbara datorer om en expansionsmodul läggs till det. Om din bärbara dator inte levererades med en inbyggd nätverkskort, kan du fortfarande lägga nätverkskapacitet till det genom att köpa och installera ett PCMCIA.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:Syftet med random access memory

Relaterade artiklar


 • hur man återaktiverar en Toshiba pekplatta
 • Hur får jag bluetooth upptäckt för Vista?
 • min dator kommer inte att erkänna min bagge
 • hur refillpatroner bror bläck
 • typer av DDR2
 • dubbelkärnig processor funktioner
 • vätskekylning vs fläkt
 • hur man rengör en HP Bläck huvud jet print
 • hur man bränner AVI till DVD + /-R
 • hur man fyller en cx7400 bläckpatron