Dator > hur man byter processor i en hp pavilion bärbar dator

 • hur man byter processor i en hp pavilion bärbar dator


 • Ett av de snabbaste sätten att öka din HP Pavilion laptop resultat är att installera en snabbare processor, eller CPU. En snabbare processor kommer att lägga ytterligare ett par år till din laptop liv och din laptop kör i mycket snabbare takt. Tyvärr ersätter CPU i de flesta bärbara HP-datorer kräver demontering de flesta bärbara. Ändå är prestandaökning värt besväret, eftersom du kommer känna att du har en ny bärbar dator när du är klar

  Du behöver:.
  Ny CPU kompatibelt med moderkortet
  . Stjärnskruvmejsel.
  Termiskt fett.
  Elektrostatisk handleden bandet.


  1.
  Leta reda på tjänsten Handbok för just din HP Pavilion laptop. HP gör tjänsten manualer, komplett med demontering instruktioner som finns på deras hemsida, HP. com. Hämta manualen. Denna guide kommer att erbjuda allmänna anvisningar om demontering, är servicemanual för din bärbara dator essentiella (se Resurser).
  2.
  Avgöra vilken typ av processor din bärbara dator moderkort kan acceptera. Moderkort är utformade för att bara acceptera vissa processorer. Se webbplatsen för din moderkortstillverkare att avgöra vilka processorer du kan installera. På ett minimum, och AMD-baserade moderkort kommer inte att acceptera en Intel CPU och vice versa.
  3.
  Börja demontering din HP Pavilion. Koppla bort strömkabeln och ta ut batteriet. Ta bort eventuella täcker från botten av den bärbara datorn. Ta bort hårddisken och minnen. Om du har tillgång till den, ta bort det trådlösa kortet också. Sist tar man bort den optiska enheten.
  4.
  Bort några skruvar kvar på undersidan av din bärbara dator och vänd på den. Öppna skärmen så långt det går. Ta bort tangentbordet, vanligtvis genom att bända upp ramen och ta bort några skruvar som håller den på plats. Ta bort bildskärmen genom att koppla bort kabeln från moderkortet och ta bort några skruvar som håller den på plats. Skjut bildskärmen rakt upp för att ta bort den.
  5.
  Ta bort det övre locket på HP Pavilion. Ta bort alla skruvarna som håller locket på plats. Lyft bakkant på topplocket upp och luta det framåt. Koppla bort pekplattan kabeln och alla andra kablar som förbinder övre luckan till moderkortet. Ställ den övre luckan åt sidan.
  6.
  Leta reda på CPU och termisk montering. I flertalet paviljongens CPU och termiska församling kommer att vara i en av de bakre hörnen på moderkortet. Leta efter en stor bit av koppar med pipor på sidorna. Det kommer att vara din kylfläns. Ta bort alla skruvarna kylfläns på plats och lyft den rakt upp för att ta bort, avslöjar CPU.
  7.
  Lås upp och ta bort CPU. Om din Pavilion har en AMD-processor, höja spärren på sidan av CPU-sockeln för att låsa upp processorn. Om din bärbara dator har en Intel CPU, Vrid låsskruven nära toppen av processorn motsols tills det klickar för att låsa upp processorn. Grab processorn genom sidorna och lyft den rakt upp för att ta bort den.
  8.
  Installera din nya processor. Försiktigt radas upp stiften på din processor med hålen på din CPU-sockeln. Din nya CPU passar bara ett sätt, men som alla processorer variera något, finns i dokumentationen som följde med din processor för installationsanvisningar. När processorn är på plats, sänka spärren eller vrid medurs för att låsa processorn på plats.
  9.
  Applicera ett mycket tunt lager av termisk pasta till toppen av din CPU. Byt kylfläns och sätt ihop din Pavilion. Starta upp din bärbara dator upp och njuta av din nya processorn.

  Tips och varningar


 • Gör din forskning innan de köper en ny CPU. Ofta förra årets processorer är fortfarande jämförelsevis snabb på ett mycket lägre pris än det aktuella årets modeller.
 • Arbeta aldrig på en bärbar dator utan att bära en elektrostatisk handleden bandet för att förhindra statisk elektricitet från att skada din bärbara dator.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:Hur man överför rullarna på en HP LaserJet 8000

Relaterade artiklar


 • hur man skriver ut ett passfoto på en HP C6180
 • Hur du sätter en MacBook kameran genom mål
 • pulsade neutron-verktyg
 • sdc vs SDHC minneskort
 • hur man byter batteri i en OptiPlex gx260
 • felsökning av en Micro SD-kort
 • hur man kontrollerar temperaturen i en anteckningsbok
 • batteri för bärbar dator skillnader
 • hur man ändrar MAC-adressen för LAN-kort
 • hur man byter batteri i en Palm Zire 71