Dator > hur man ansluter en bärbar dator till en skärm

 • hur man ansluter en bärbar dator till en skärm


 • Portabilitet är det som gör bärbara datorer så attraktiv för många konsumenter. Med en bärbar dator kan du arbeta eller spela var du vill, och behöver inte oroa dig för vardagliga uppgifter såsom att synkronisera filer mellan ett arbete och hemdator. Däremot kan små bärbara skärmar bli tröttsamt för multimedia aktiviteter som att titta på filmer, och om du är den typen vars arbete är aldrig gjort, kanske du upptäcker att den lilla skärmen orsakerna ögontrötthet och obehag. Du kan lindra en del av dessa frågor genom att ansluta en extern skärm till din laptop.

  Anslut till Monitor


  1.
  Undersök ingångarna för din bildskärm och utgångar på den bärbara datorn. Om du har en kontakt i slutet av bildskärmens kabel som matchar en utgång på den bärbara datorn, behöver du inte köpa en adapter. Men för att spara utrymme, många bärbara datorer används mycket liten video hamnar som kräver adaptrar. Den bärbara datorn videoportar som normalt kräver adaptrar inkludera Mini VGA, Mini-DVI och DisplayPort. Den vanligaste typen av bildskärm kontakten är DVI-kontakt (bilden), men vissa bildskärmar använder VGA-eller HDMI-kontakter också.
  2.
  Köpa en lämplig adapter för att ansluta bildskärmen till din bärbar dator, om så krävs. När du har identifierat vilka typer av skärmen och bärbara kontakter, leta efter en adapter. Till exempel kan du behöva en DisplayPort-till-DVI-adapter, eller en Mini DVI-till-DVI-adapter. Du kan vanligtvis hitta alla lämpliga adaptrar för din dator på tillverkarens hemsida, men många elektroniska butikerna har generiska adaptrar som fungerar med alla bärbara datorer.
  3.
  Förvandla din bärbara dator av. Anslut den mindre änden av grafikkortet till videoutgången på den bärbara datorn, och anslut den långa änden till bildskärmen kabeln. Om du inte behöver en adapter, ansluta monitorn kabeln direkt till den bärbara datorn videoporten.
  4.
  Slå på monitorn och slå sedan den bärbara datorn på. Monitorn bör omedelbart visa samma bild som den bärbara skärmen. Om det inte gör, fortsätta till nästa steg.
  5.
  Leta efter ett kortkommando på den bärbara datorn för att växla från den interna skärmen till den yttre. Ofta måste du trycka på en sekundär nyckel som en "Fn"-tangenten för att aktivera kortkommandot. Till exempel, på vissa Dell laptop modeller, tryck på "Fn" och "CRT /LCD" knapparna samtidigt. Denna genväg stänger den interna skärmen avstängd och vägar all video till den externa bildskärmen.

  Tips och varningar


 • Efter ansluta en extern display till din laptop, du kan också bestämma att du vill använda ett externt tangentbord och mus för bättre komfort. Använd "Energialternativ"-ikonen på Windows kontrollpanel för att konfigurera datorn att stanna på när du stänger skärmen. Med det här alternativet kan du stänga den bärbara datorn efter att du anslutit den externa bildskärmen, och flytta den till en plats där den inte kommer i vägen.
 • Många övervaka kontakterna har tumskruvar för att förhindra att kabeln kan dras ut av misstag. Men laptop videoportar har sällan hål för skruvarna. Detta för att förhindra att den dator som ska dras och sjönk till golvet i det fall att någon snubblar på en herrelös kabel. Dock kan skada inträffar fortfarande. Placera din laptop på en säker plats när du ansluter en extern bildskärm, och placera videokabeln på ett bord för att förhindra utlösning.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:Hur ändrar jag på MB på en dator?

Relaterade artiklar


 • hur man programmerar högerklicka knapp på en Logitech trådlös mus
 • olika typer av datorer
 • spel dator rekommendationer
 • hur man kan återställa gammal Epson R2400 skrivardrivrutiner
 • hur du gör din egen laptop Cooling Base
 • hur stänga av Logitech headsetet a-0374a
 • hur man uppgraderar en Dell Inspiron 7500
 • hur man reparera ett miniSD
 • hur man öppnar en Dell-dator för att uppgradera den
 • hur man uppgraderar en GX100 cpu