Dator > hur man ändrar MAC-adressen för LAN-kort

 • hur man ändrar MAC-adressen för LAN-kort


 • Nät kräva att varje ansluten del av nätverksutrustning vara unikt identifierbart. MAC-adressen fungerar på datalänk lagret i OSI-modellen. MAC-adresser administreras av IEEE Standards Organization, som fördelar pooler med adresser till varje nät maskinvarutillverkaren. Ingen MAC-adress är någonsin tilldelats två gånger att se till att alla adresser är unika. Trots att MAC-adress är utformad för att vara ett permanent identifierare bifogas varje nätverksenhet kan en MAC-adress vara "bytt" med olika metoder.
  1.
  Avgöra vilken typ av enhet som du vill ändra MAC-adressen på. Vissa enheter har inbyggda funktioner för att ändra eller klona en annan MAC-adress, medan andra kräver en extra programvara eller nyttoföremål, eller operativsystem konfiguration för att ändra MAC-adressen.
  2.
  Använd den inbyggda funktionen för att ändra MAC-adressen på LAN-kort installerat i enheter som routrar, trådlösa accesspunkter och annan nätverksutrustning. Till exempel har många router tillverkare ett sätt att klona MAC-adressen för datorn som kör en routerns konfigurationsprogram. Denna funktionalitet finns för att uppfylla Internet Service Providers, eller ISP, som kräver en specifik MAC-adress som ska användas för åtkomst till deras nät. Dessutom har många enheter tillåter användaren att mata in önskad MAC-adress också. För att komma åt nätverksenheter skriver du IP-adressen för den enhet i en webbläsare, och efter inloggning, välj alternativet att konfigurera nätverket.
  3.
  Redigera konfiguration nätverksadapter eller registret för Microsoft Windows-operativsystem för att instruera datorn för att använda en MAC-adress skiljer sig från den inbäddade i nätverkskortet. I Windows XP system kan MAC-adressen för många nätverkskort ändras i "Avancerat" inställningar för nätverkskortet. Använd Enhetshanteraren för att hitta nätverkskortet och välj sedan "Egenskaper". Under avsnittet Avancerat, välj "Network Address" och ange en giltig MAC-adress i den nödvändiga området.
  4.
  Använd ett hjälpprogram om konfigurera MAC-adressen genom ovan nämnda metoder är ändamålsenligt eller önskvärt. Flera fria nyttigheter finns tillgängliga via din favorit arkiv, eller via nätverket avsnittet Verktyg på CNET: s download. com. Två populära verktygen är Technitium MAC-adress växlare 5,0 och SMAC MAC-adress växlare, som båda tillåter användaren att enkelt ändra sin MAC-adress permanent eller tillfälligt.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man återställer Lexmark x5070 bläcknivån

Relaterade artiklar


 • hur du skannar ett dokument till PDF
 • rensar en Dell hårddisk
 • hur till låsa upp en DVD-ROM
 • Hur man testar och välja en bärbar dator
 • hur man återställer en bror 2820 trumenhet
 • hur till förbifartsleden bläck utgångsdatum
 • hur man skriver GB data på en 700 MB CD
 • hur man återställer BIOS på en Inspiron 1501
 • hur man fyller kanon pgi5 bläckpatroner
 • min dator kommer inte att erkänna min bagge